Blar i Nofima rapportserie på tittel
Viser treff 870-889 av 1072
-
Sulting av oppdrettstorsk
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)I prosjektet er det undersøkt hvor lang sultetid som kreves for å tømme mage- og tarmsystemet i oppdrettstorsk for fôrrester, og hvordan fysiologiske faktorer som lengde, vekt, kondisjonsfaktor, levervekt og gonadevekst ... -
Sulting og pre rigor filetering av loddetorsk. Effekt på filetspalting, drypptap og holdbarhet
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)Råstoffet var ikke typisk ”loddetorsk” med hensyn til åteinnhold, kondisjonsfaktor og leverinnhold. Under 4 uker sulting gikk kondisjonsfaktoren (rund og sløyd) og leveprosenten ned. Produksjonsforsøkene med post-rigor ... -
SUNNIVA - Final report
(Nofima rapportserie;, Research report, 2018)The project “Sustainable food production through quality optimized raw-material production and processing technologies for premium quality vegetable products and generated by-products” [SUNNIVA] aimed at the development ... -
Superkjøling av råstoff (hyse) før filetering og skinning Effekt på filetspalting, -utbytte og temperatur
(Nofima rapportserie, Research report, 2007)Spaltet og løs filet er det som i størst grad begrenser anvendelsen kjølt råstoff til ferske filetprodukter og det er fysisk belastning under filetering og skinning som ødelegger filetene. Hypotesen i forsøket var at riktig ... -
Supply chain expectations for tool to calculate sustainability of white fish products at a batch level
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)The aim of the EU project ‘Whitefish’ is to give the white fish sector the possibility to market their products with information regarding the sustainability impact of the batch to which each specific fish belongs. The ... -
Sushi i Frankrike: Produkter og konsepter
(Research report, 2013)Dette er tredje delrapport om produkter og konsepter innen sushi. De to første omhandlet det norske og det tyske markedet for sushi. Dette notatet er basert på intervjuer med franske produsenter, distributører, restaurantkjeder ... -
Sushi i Norge: Produkter og konsepter
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Sushikonsumet har økt voldsomt de siste årene, både i Norge og i en rekke internasjonale markeder. Fra å være et ukjent, eksotisk og eksklusivt gourmetprodukt har sushi utviklet seg til et volumprodukt med stort salg av ... -
Sushi i Tyskland: Produkter og konsepter
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Sushikonsumet har økt voldsomt de siste årene, både i Norge og i en rekke internasjonale markeder. Fra å være et ukjent, eksotisk og eksklusivt gourmetprodukt har sushi utviklet seg til et volumprodukt med stort salg av ... -
Sustainability and innovation in the Norwegian food system
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)Sustainability is increasingly important to consumers, to firms and to governments. This report centers around the question of “How sustainability is driving innovation in the Norwegian food sector?”. We aim to clarify and ... -
Sustainability certification and the market - Case studies of the United Kingdom and Sweden
(Research report, 2013)The case-studies of Sweden and the United Kingdom confirm that sustainability certification has become an established practice and is a significant factor within business to business trading. We also find that certification ... -
Sustainable seafood on the French market: Expentations and attitudes of large scale buyers
(Nofima rapportserie, Research report, 2012) -
Sustainable use of rest raw materials: Properties of collagen from turkey (Meleagris gallopavo) and potential pharmaceutical and biomedical applications
(Series of dissertations submitted to the Faculty of Mathematics and Natural Sciences, University of Oslo., Doctoral thesis, 2021) -
Svømmeblære hos torsk – punktering i forbindelse med fangstbasert akvakultur, mekanisme for reparasjon og sårheling
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)Hos torsk som fanges på større dype enn 50 meter vil normalt all torsk ha punktert svømmeblære. Sammen med generell utmattelse krever skaden restitusjon av fysiologisk stress og opprettelse av normale funksjoner i svømmeblæren. ... -
Taksering av bestand av rognkjeks nord for 62ºN og rådgiving for fisket i 2003
(Nofima rapportserie, Research report, 2002)Fangsten av rognkjeks i 2002 gav et utbytte på 883 tonn rogn med en deltagelse av 658 fartøy. Dette representerer en økning av uttaket på 14% og en økning i deltagelse på 30%. Bare 6% av fartøyene tok mer enn 1500kg rogn ... -
Taksering av bestand og rådgiving for fiske av rognkjeks
(Nofima rapportserie, Research report, 2000)Bestanden av rognkjeks (Cyclopterus lumpus) er kartlagt ved hjelp av innsamlede data fra lokale fiskere. Ved hjelp av en enkel biomassemodell (SHOT) basert på CPUE data innsamlet fra fiskerne er det gjort beregninger av ... -
Taksering av bestand og rådgiving for fiske av rognkjeks nord for 62ºN i 2002
(Nofima rapportserie, Research report, 2001)Bestanden av rognkjeks (Cyclopterus lumpus) er kartlagt ved hjelp av innsamlede data fra lokale fiskere. Ved hjelp av en enkel biomassemodell (SHOT) basert på CPUE data innsamlet fra fiskerne er det gjort beregninger av ... -
Technical feed quality influences health, digestion patterns, body mineralization and bone development in farming of the stomachless cleaner fish ballan wrasse (Labrus bergylta)
(Peer reviewed; Journal article, 2021)Farmed ballan wrasse (Labrus bergylta) is an efficient cleaner fish used for non-medicinal delicing of Atlantic salmon in sea cages replacing to an increasing degree wild wrasse due to considerations for biodiversity and ... -
Teinefiske etter reker i Tanafjorden
(Nofima rapportserie, Research report, 2002)Det ble forsøkt et fiske etter reker med teiner i Tanafjorden. Teinene var designet og produsert av Anders Utsi. Forsøket startet i juli og fortsatte med to utsettinger i måneden fram til desember 2002. Resultatene viste ... -
Teiner som fisker selektivt for stor kongekrabbe - minske fangst av undermåls krabbe ved utsortering på fiskedypet
(Rapport fra havforskningen, Research report, 2021) -
Teknologi for automatisk sortering av tørrfisk
(Nofima rapportserie, Research report, 2024)Tørking av fisk ute på hjell er en tradisjonell og mye brukt metode for konservering av fisk. Kvaliteten på sluttproduktet blir i stor grad avhengig av værforhold under tørking og kvaliteten på råstoffet som henges. Når ...