Blar i Nofima rapportserie på tittel
Viser treff 712-731 av 1072
-
Process mapping; Analysis of traceability of herring, tuna and salmon
(Nofima rapportserie, Research report, 2007)Traceability will be an immensely important subject for the food and fish industry the forthcoming years. From August 12th 2004, registration and prior notice sent in electronic form with a wealth of traceability information ... -
Produksjon av fermentert fiskesaus fra nedklasset saltfisk, sild,pyllorus og startkultur
(Nofima rapportserie, Research report, 2001)Det nedklasses og kasseres årlig flere titalls tonn saltfisk og klippfisk. I dette prosjektet er det undersøkt om denne ressursen kan nyttegjøres i produksjon av fermentert fiskesaus. Fiskesaus er et utbredt produkt i ... -
Produksjon av høstsmolt av røye (Salvelinus alpinus L.)
(Nofima rapportserie, Research report, 2002)Produksjonen av sjørøye i oppdrett har ikke hatt en utvikling som forventet, noe som blant annet skyldes røyas reduserte sjøvannstoleranse. Da fisken kan holdes maksimalt to måneder i året i fullt sjøvann (33 ‰) begrenser ... -
Produksjonshygiene og holdbarhet av islagret pre-rigor laksefilet. Sluttrapport – FHF-prosjekt 900938
(Nofima rapportserie, Research report, 2015)Målet med prosjektet var å bygge opp et kunnskapsgrunnlag for å oppnå lenger og mer stabil holdbarhet på islagret laks. Mikrobiologisk vekst, senoriske endringer og forbrukeroppfatning av laksefilet som var tilsatt ulike ... -
Produksjonshygiene og holdbarhet av pre-rigor laksefilet (forprosjekt). Nivå av bakterier og kartlegging av bakterieflora/mikrobiota på pre-rigor produsert islagret laksefilet
(Research report, 2013)Formålet med dette forprosjektet har vært å gi en oversikt over dagens status for prosess/hygieneforhold som kan ha betydning for kvalitet og holdbarhet til fersk, islagret pre-rigor filetert laks. Arbeidet er gjennomført ... -
Produkt- og markedstilpasning av pelagisk fisk i det russiske markedet. Fase 1
(Nofima rapportserie, Research report, 2005) -
Produktdifferensiering og konkurransefortrinn
(Research report, 2013)For å forbedre næringens muligheter til å utvikle konkurransedyktige differensieringsstrategier har formålet med dette prosjektet vært å øke kompetansen om produktdifferensiering i sjømat-næringen. En rekke ulike studier ... -
Prosessering av pre- og postrigor ørret. Effekter av produksjon av røkte produkter
(Research report, 2003)En svært aktuell problemstilling for norsk havbruksnæring, som har stabil tilgang til råstoff, er å prosessere laks og regnbueørret (laksefisk) før fisken går i rigor (pre-rigor). Denne produksjonsstrategien baseres på ... -
Prosessering av sjømat – Endring i næringsinnhold, biotilgjengelighet og helseeffekter
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Rapporten oppsummerer hvordan prosessering kan påvirke innholdet av næringsstoffer i sjømat, samt hvordan biotilgjengeligheten til ulike stoffer kan endres som følge av prosessbetingelsene. I tillegg er det kort redegjort ... -
Prosessoptimalisering og mulig bruk av salterstattere med tanke på saltreduksjon i røkte lakseprodukter (OptiSalm. Delrapport for sensorisk profilering av røkt laks med salterstattere
(Nofima rapportserie, Research report, 2021) -
Prosessutvikling, oppskalering og markedsvurdering; Alternativ matjesproduksjon - Sluttrapport
(Research report, 2014)Denne rapporten oppsummerer aktivitetene i og gjennomføring en av FHF-prosjektet «Prosessutvikling, Oppskalering og Markedsvurdering; Alternativ Matjesproduksjon, spesielt med henblikk på prosjekt søknaden. Prosjektet er ... -
Protein Isolation from Herring – Textural and colour properties of different fish proteins isolated at high or low pH
(Nofima rapportserie, Research report, 2005)Fiskeriforskning has been partner in a project financed by industry and the Nordic Innovation Centre, with the aim to scale up a laboratory method for producing functional fish protein isolates. The pilot plant was located ... -
Proteintap fra torskemuskel under salteprosessen
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)Målsetningen med prosjektet var å studere proteintap ved salting av torsk. Etter et innledende storskalaforsøk i industribedrift, ble en rekke småskalaforsøk utført. Proteintap, enzymaktiviteter og protein i lake ble ... -
Proteomanalyse: To-dimensjonal gelelektroforese av Nordsjøsild i forhold til modningstid
(Research report, 2015)Forsøksresultater fra tidligere FHF-prosjekter på matjessild har vist at salte- og modningsprosessene er reproduserbare. Det er dog stadig en utfordring å kunne måle enzymaktivitet og modningsgrad, som er to parametre som ... -
Prototype produksjon og markedstesting av proteinpulver fra torsk (Go BIG)
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)Myre Havbruk og Nofima ønsket sammen å videreføre et prosjekt som ble utført av Nofima og Myre Havbruk i 2016 der proteinpulver fra torskerygger og hoder ble utviklet. Proteinpulveret fra torskerygger er spesielt godt ... -
Pumping av torsk og laks, faktorer som påvirker velferd og kvalitet
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Prosjektet ”Pumping av torsk og laks - faktorer som påvirker velferd og kvalitet” er delt inn i tre arbeidspakker. Arbeidspakke 1: ”Pumping av levende fisk” konkluderer blant annet med at trenging er mer stressende enn ... -
Pumping av torsk og laks. Arbeidspakke 3: Hvitfisk – effekt av pumping
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Første del (A) av rapporten fokuserer på frekvens av skader på torsk etter vakuumpumping ved ulik bearbeidingsgrad (levende, usløyd, sløyd med hode og sløyd uten hode). Andre del (B) fokuserer på forskjeller i råstoffkvalitet ... -
Pumping og håndtering av smolt
(Research report, 2015)Hovedmålet for prosjektet «Pumping og håndtering av smolt» var å redusere skader og øke velferden hos smolt som blir pumpet og håndtert samt å forhindre at det oppstår senskader som følge av røff behandling tidligere i ... -
Rammebetingelser for lønnsomhet i norsk fiskeforedling – Empiriske funn og kunnskapshull
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)I denne rapporten har vi oppsummert litteratur om rammebetingelser for lønnsomhet i norsk fiskeforedling. Hensikten har vært å oppsummere funn og å kartlegge behov for nye undersøkelser. Vi finner vårt fortrinn ligger i ... -
Raw material properties of organically produced salmon
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)The fillet quality of organically and conventionally produced salmon were analyzed and evaluated in autumn 2011. Fillets from two weight classes (3-4 kg and 5-6 kg, round weight) were obtained from two independent fish ...