Blar i Nofima rapportserie på utgivelsesdato
Viser treff 461-480 av 1072
-
Sushi i Frankrike: Produkter og konsepter
(Research report, 2013)Dette er tredje delrapport om produkter og konsepter innen sushi. De to første omhandlet det norske og det tyske markedet for sushi. Dette notatet er basert på intervjuer med franske produsenter, distributører, restaurantkjeder ... -
Kvalitetsavvik sildefilet. Spektroskopisk karakterisering av blodinnhold
(Research report, 2013)Gjennom spektrofotometriske målinger av hemoglobin i fiskemuskel og avbildende spektroskopi er tre ulike grupper med flekket sild studert for å avdekke hvordan pumpetrykk påvirker mengde restblod i silden. Effekten på ... -
Food, feed and environmental risk assessment of glufosinatetolerant genetically modified oilseed rape T45 for food and feed uses, import and processing under Regulation (EC) No 1829/2003 (Application EFSA/GMO/UK/2005/25). Opinion of the Panel on Genetically Modified Organisms of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety
(VKM Report, Research report, 2013) -
Validation of a method for analysis of soluble phosphorus by use of alkaline extraction and spectrophotometric determination
(Research report, 2013)The aim of this project is to validate Nofima BioLab’s method for analysis of soluble phosphorus. The definition of soluble phosphorus in this context is phosphorus that is not bound in bone material. Validating a method ... -
Hvordan påvirker nye ferskfiskprodukter markedet?En undersøkelse blant produsenter og supermarkedskjeder i Norge
(Research report, 2013)Denne rapporten presenterer resultater fra et arbeid hvor formålet har vært å vurdere mulighetene for økt produksjon av ferske bearbeidede produkter fra norsk sjømatindustri. Dette gjøres gjennom å undersøke hvordan utvikling ... -
Ringnot – Struktur og lønnsomhet
(Research report, 2013)Hensikten med denne rapporten er å gi en oversikt over utviklingen i den norske ringnotflåten. Rapporten er en del av en SFI (senter for forskningsdrevet innovasjon) kalt CRISP som er et samarbeid mellom HI, Nofima og ... -
Fryseskader på tørrfisk
(Research report, 2013)Enkelte år gir frost i hengeperioden betydelige fryseskader på tørrfisken. Tørrfisken kan bli helt "frysetørket", såkalt fosfisk eller få ulike grader av feil som gir kvalitetsreduksjoner. Hovedmålet med prosjektet er å ... -
Lønnsomhet i fartøygruppen under 11 meter lengde
(Research report, 2013)Regnskapstallene for fartøyene under 11 meter indikerer at lønnsomheten i gruppen har vært svak over tid. Flere faktorer kan imidlertid bidra til at datamaterialet ikke gir et representativt bilde av avkastningen på ... -
Utnyttelse av slam fra akvakultur i blandingsanlegg for biogassproduksjon: teknologi og muligheter
(Research report, 2013)I dette prosjektet ble sammensetningen av fiskeslam fra ulike resirkuleringsanlegg for settefiskproduksjon undersøkt. Slam fra Smøla Klekkeri og Settefisk sitt anlegg på Smøla, Marine Harvest sitt anlegg på Tustna og Nofima ... -
Helse- og miljørisikovurdering av genmodifisert maishybrid MON863 x MON810 til mat, fôr, import og prosessering under forordning 1829/2003/EF (EFSA/GMO/DE/2004/03) og direktiv 2001/18/EF (C/DE/02/92). Uttalelse fra Faggruppe for genmodifiserte organismer i Vitenskapskomiteen for mattrygghet
(VKM Report, Research report, 2013) -
Sustainability certification and the market - Case studies of the United Kingdom and Sweden
(Research report, 2013)The case-studies of Sweden and the United Kingdom confirm that sustainability certification has become an established practice and is a significant factor within business to business trading. We also find that certification ... -
Kvalitetsavvik sildefilet. Sluttrapport
(Research report, 2013)Målet med forsøket var å avdekke hvilken betydning stress, pumpetrykk og lagrings temperatur hadde på kvaliteten for Norsk vårgytende sild. For å avklare ulike nivåer av stress ble blod, muskel pH og rigor mortis analysert. ... -
Etterspørselsforhold knyttet til bærekraft og miljø - Sluttrapport
(Research report, 2013)Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond uttrykte i 2009 ønske og behov for å styrke den forskningsbaserte kunnskapsbasen om den markedsmessige betydningen av dokumentert bærekraft i fiske og forvaltning, miljømessig ... -
Kombinasjon av høye nivåer av vegetabilske fôroljer og lav sjøtemperatur; Sett i sammenheng med vekst og dødelighet hos regnbueørret i Nord
(Research report, 2013)Innledende forsøk har gitt indikasjoner på at høy innblanding av vegetabilske oljer i fôret kan påvirke regnbueørretens helse og vekst, særlig ved lave sjøtemperaturer. Hos laks har dette blitt satt i sammenheng med økt ... -
Produksjonshygiene og holdbarhet av pre-rigor laksefilet (forprosjekt). Nivå av bakterier og kartlegging av bakterieflora/mikrobiota på pre-rigor produsert islagret laksefilet
(Research report, 2013)Formålet med dette forprosjektet har vært å gi en oversikt over dagens status for prosess/hygieneforhold som kan ha betydning for kvalitet og holdbarhet til fersk, islagret pre-rigor filetert laks. Arbeidet er gjennomført ... -
Kortare generasjonsintervall hos laks
(Research report, 2013)Dersom generasjonsintervallet kan reduserast frå fire til tre år vil den genetiske framgangen per år auke med 33% gitt elles like forhold. Hos laks kan dette oppnåast ved produksjon av familiar som vert sett i sjøen som ... -
Environmental risk assessment of glufosinate-tolerant genetically modified oilseed rape MS8, RF3 and MS8 x RF3 for import, processing and feed uses under Directive 2001/18/EC (Notification C/BE/96/01). Opinion of the Panel on Genetically Modified Organisms of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety
(VKM Report, Research report, 2013)