Blar i Nofima rapportserie på tittel
Viser treff 424-443 av 1072
-
Industrial storage of root vegetables: Energy and quality aspects of existing cold-storages
(Chapter, 2019)After harvesting, the Norwegian root vegetables are normally stored at refrigerated temperatures for 5 to 7 months. During this period, up to 30% of the products are lost. The goal is to reduce the diseases, the product ... -
Industriell løsning for tining og nedkjøling av makrell til filetering
(Nofima rapportserie;, Research report, 2022)For å utvikle og justere tine og kjøleteknologi tilpasset produksjon av makrellfilet, for eksport til markeder i Asia, har Skaginn 3X gjennomført et FHF-finansiert Prosjekt i Bedrift, i nært samarbeid med den pelagiske ... -
Injeksjonssalting av laksefilet ved ulik rigorstatus
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)Prosjektet sammenligner fem ulike produksjonsprotokoller for kaldrøykt laks, med hensyn på råstoffets rigortilstand ved filetering og injeksjonssalting, fra pre-rigor til post-rigor råstoff. Resultatene viser at det er ... -
Injisering som første del i salteprosessen
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Det er gjennomført forsøk både i småskala og storskala hvor injisering har vært benyttet som første del i salteprosessen. I forsøkene er forhold som lakestyrke, lakemengde injisert og temperatur i laken testet ut. Utbytte ... -
Innføring av elektronisk kjedesporbarhet for fersk hvitfisk til innlandsmarkedet
(Nofima rapportserie, Research report, 2010) -
Innføring av merking med fangst- og slaktedato: Hvordan vil norske forbrukere reagere?
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)1. januar 2010 ble det innført obligatorisk merking av fangst-/slaktedato på alle ferske fiskeprodukter som omsettes til forbrukere i Norge. Det er antatt at denne informasjonen kan påvirke adferden til forbrukerne. ... -
Innledende studie av kvalitetsfeilen mucoso i tørrfisk
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)I tørrfisk som blir utsatt for vedvarende mildt og fuktig vær, spesielt i tiden rett etter henging kan det ofte dannes mucoso. Mucoso, som er et annet ord for surfisk, kan beskrives som muskel med en geléaktig konsistens ... -
Innovasjon i sjømatnæringen
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Fiskeindustrien viser stor evne til å ta i bruk ny teknologi, til å automatisere og effektivisere. Men likevel er lønnsomheten lav. En viktig årsak til dette er at det er langt mellom de gode differensieringsstrategiene ... -
Integrering av infrastruktur for kontinuerlig hydrolyse ved Biotep - Sluttrapport
(Nofima rapportserie, Research report, 2017)Denne rapporten beskriver installering og integrering av infrastruktur for å utføre kontinuerlig hydrolyse ved Biotep. Flere enheter har blir installert og integrert inn i eksisterende infrastruktur, CIP og elektronisk ... -
Intensive aquaculture and sustainable regional development in the Arctic region – from controversy to dialogue (AquaLog)
(Nofima rapportserie, Research report, 2017)The main objective of the AquaLog project is to understand factors and forces that influence the aquaculture controversy in the Arctic communities. This report summarizes the second workshop in Vancouver, Canada 23-27th ... -
Interkommunal kystsoneplanlegging – samfunnsøkonomiske ringvirkninger fra havbruksnæringen
(Research report, 2014)Denne rapporten tar for seg hvordan kunnskapsgrunnlag relatert til havbruksnæringens samfunnsøkonomiske ringvirkninger kan brukes som innspill i kystsoneplanleggingsprosesser. «Kystplan Helgeland» er et prosjekt som pågår, ... -
Interkommunale planleggingsprosesser – et bedre verktøy for lokalitetstilgang
(Research report, 2014)Interkommunalt samarbeid i sjø er relativt nytt i forhold til interkommunalt samarbeid på andre områder. Det er likevel klart at mange kommuner, særlig små distriktskommuner mangler eller har liten plankompetanse og derfor ... -
Is genetic resistance to AGD from a bath challenge-test a good predictor of genetic resistance from a field-test?
(Nofima rapportserie, Research report, 2017)Estimates of genetic parameters for resistance to AGD were obtained based on gill-scores from a bath challenge test and a field test. In the field test, the amount of P. perurans on the gills was obtained by CT-qPCR. In ... -
Joint report for 2000 on the red king crab (Paralithodes camtschaticus) investigations in the Barents Sea
(Nofima rapportserie, Research report, 2000)The present mean estimates of legal males above 150 mm CW in REZ and NEZ are 1 513 000 and 676 000 respectively. Estimates of total stock with CL > 60 mm in REZ are 12 546 000. There are no such estimates in NEZ. In NEZ ... -
Journalføring og digitale løsninger i klippfisknæringen – en kartlegging av funksjonalitet – Faglig sluttrapport
(Nofima rapportserie, Research report, 2017)Se kapittel 1 -
Kan forlenget opphold i ferskvann, før overføring til saltvann, påvirke laksens kapasitet til å omdanne 18:3 n-3 til EPA og DHA? FHF-prosjekt 900770 – delrapport 3
(Research report, 2015)Det overordnede målet med prosjektet var å bidra til økt kunnskap om hvordan genetisk bakgrunn, miljø (ulike lengde i ferskvann før utsett i sjø) og ulik fettsyreprofil i fôr kan påvirke laksens medfødte evne til å produsere ... -
Kan nivå av EPA og DHA i fôr i tidlige livsfaser påvirke laksens helse og sammensetning i seinere livsfaser? FHF-prosjekt 900770 – Delrapport 1
(Research report, 2015)Et viktig mål i dette prosjektet var å studere potensialet for å påvirke EPA og DHA nivået i muskel i slaktefisk ved fôring med ulike nivåer av EPA og DHA i tidlige livsfaser; henholdsvis før smoltifisering og rett etter ... -
Kapasitetstilpasning i hvitfiskindustrien
(Research report, 2003)Denne rapporten er resultatet av et prosjekt der Fiskeridepartementet har bedt om en nærmere analyse av hvordan produksjonskapasiteten har utviklet seg i norsk hvitfiskindustri. Dette sammendraget oppsummerer de viktigste ... -
Kapasitetsutvikling og konkurranseforhold – Utvalgte grupper i kystflåten
(Nofima rapportserie, Research report, 2022) -
Kapasitetsøkning i havbruk 2017/2018 - Samfunnsøkonomisk evaluering
(Nofima rapportserie, Research report, 2019)