Blar i Nofima rapportserie på utgivelsesdato
Viser treff 421-440 av 1072
-
Nye markeder for pelagisk fisk. Muligheter og utfordringer for fryst rund sild i det brasilianske markedet
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Norsk eksport av pelagisk fisk er konsentrert til et begrenset antall marked. Risikoen med et fåtall marked økes ytterligere med at forhold delvis utenfor bedriftenes kontroll kan påvirke eksporten. Flere norske bedrifter ... -
Havbruksnæringens ringvirkninger i Troms
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Havbruksnæringen skaper betydelige ringvirkninger i form av sysselsetting og innkjøp av varer og tjenester i Troms. Vår analyse viser at bedrifter som har havbruksvirksomhet i fylket kjøper inn varer og tjenester for over ... -
Norsk sild til Brasil – Markedsbarrierer og markedsmuligheter i et voksende sjømatmarked
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Norske pelagiske bedrifter må utnytte mulighetene og løse flere utfordringer dersom en skal lykkes med en lønnsom eksport av fryst rund sild til Brasil. Rapporten diskuterer fem konkrete problemstillinger som norsk industri ... -
Norske torsketrålere – Struktur og lønnsomhet
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Hensikten med denne rapporten er å gi en oversikt over utviklingen i den norske torsketrålflåten. Rapporten er en del av en SFI (senter for forskningsdrevet innovasjon) kalt CRISP som er et samarbeid mellom HI og Nofima ... -
Sushi i Norge: Produkter og konsepter
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Sushikonsumet har økt voldsomt de siste årene, både i Norge og i en rekke internasjonale markeder. Fra å være et ukjent, eksotisk og eksklusivt gourmetprodukt har sushi utviklet seg til et volumprodukt med stort salg av ... -
Utvikling av høykvalitets pulverprodukt fra sildemelke: Oppfølgingsprosjekt. Fagrapport 1
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Innledende kartlegging av gonadeutvikling i NVG-sild gjennom fangstsesongen gir indikasjoner på at melke har en raskere våtvektutvikling enn rogn. Fryselagring av sildemelke over 9 måneder har vist at råstoffet holder seg ... -
Bruk av spillvarme til dyrking og prosessering av andemat i Midt-Norge. En bærekraftig proteinkilde til fiske- og dyrefôr
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Motivasjonen for prosjektet var å legge grunnlag for en kommersiell satsing på å bruke spillvarme i en bærekraftig dyrking og prosessering av andemat i Midt-Norge, for bruk i kommersielle fiske- og dyrefôr samt å initiere ... -
Effects of dietary moisture content of extruded diets on physical feed quality and nutritional response in Atlantic salmon (Salmo salar) - A CREATE project
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Feed pellets in modern aquaculture must be of high physical quality to withstand impacts during transport, storage and feeding. However, physical quality of feed has been shown to affect feed intake, nutrient digestibility ... -
Kunnskap- og metodeutvikling for å styrke laksens robusthet og helse
(Nofima rapportserie, Research report, 2012) -
Sustainable seafood on the French market: Expentations and attitudes of large scale buyers
(Nofima rapportserie, Research report, 2012) -
Blodtapping av torsk - bløggemetoder og tid før bløgging eller direktesløying
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Både bløggemetode og tid fra opptak av fisken til blodtapping starter har betydning for hvor godt utblødd fisken blir. Forsøket dokumenterer dette for vanlig anvendte bløggemetoder og for tider fra opptak til bløgging som ... -
Markedsbasert verdikjedesporing i laksenæringa – Sluttrapport fase 2
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Dokumentasjon på matsikkerhet, kvalitet, velferd og positive helseegenskaper er et ledd i moderne matproduksjon som nesten er like betydningsfull som selve produktets positive egenskaper. Dokumentasjons- og sporingssystem ... -
Automatisk kvalitetsdifferensiering av laksefilet
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Hovedfokus i dette arbeidet har vært differensiering av laksefilet basert på objektiv instrumentell måling av kvalitetsparametere. Farge og fargeutvikling er viktige kvalitetsparametere for differensiering, og i dette ... -
Pumping av torsk og laks, faktorer som påvirker velferd og kvalitet
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Prosjektet ”Pumping av torsk og laks - faktorer som påvirker velferd og kvalitet” er delt inn i tre arbeidspakker. Arbeidspakke 1: ”Pumping av levende fisk” konkluderer blant annet med at trenging er mer stressende enn ... -
Supply chain expectations for tool to calculate sustainability of white fish products at a batch level
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)The aim of the EU project ‘Whitefish’ is to give the white fish sector the possibility to market their products with information regarding the sustainability impact of the batch to which each specific fish belongs. The ... -
Filet av oppdrettslaks: Kvalitetsavvik og årsakssammenhenger
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Mørke filetflekker er et kostnadskrevende problem. Videre er avvikende farge en viktig årsak til nedklassifisering av oppdrettslaks. I prosjektet ble det utviklet en enhetlig registreringsmal i samarbeid med næringen. ... -
Foreløpig helse- og miljørisikovurdering av genmodifisert maishybrid 1507 x 59122 x MON810 x NK603, samt alle sub-kombinasjoner av linje 1507, 59122, MON810 og NK603 (EFSA/GMO/NL/2011/92). Uttalelse fra Faggruppe for genmodifiserte organismer i Vitenskapskomiteen for mattrygghet
(VKM Report, Research report, 2012) -
Tekstur og fett i laksefilet
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Om høsten prioriterer laks å lagre fett heller enn å forbruke det til energi. Dersom fettlagrene er lave ved inngangen til høsten, vil fisken spise seg opp, vokse raskt og få økt risiko for å utvikle teksturproblemer. ...