Blar i Nofima rapportserie på tittel
Viser treff 402-421 av 1072
-
Hvordan planlegges kystsonen? Kartlegging av gjeldende planpraksis etter plan- og bygningsloven i sjøområdene
(Nofima rapportserie, Research report, 2017) -
Hygienisk produksjon, desinfeksjon og transport av rogn og melke fra rognkjeks
(Nofima rapportserie, Research report, 2017)I prosjektet har en undersøkt effekt av standard stryking av rogn og melke, og kirurgisk uttak av gonader med hensyn til generelt bakterietall, og kjente patogener hos rognkjeks. Det ble ikke funnet store forskjeller mellom ... -
Høstfiske og restkvoter i kystflåten. Fiske etter torsk og sei
(Nofima rapportserie, Research report, 2011) -
Høsting av hjerteskjell i Nord-Norge
(Nofima rapportserie, Research report, 2001)I dag høstes bare en ubetydelig del av det som trolig er en stor ressurs av hjerteskjell (Cerastoderma edule) langs norskekysten. Dette til tross for at denne skjelltypen har et stort nasjonalt og internasjonalt marked og ... -
Høytrykksprosessering av sjømat. Litteraturgjennomgang
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Rapporten gir en oversikt over den relativt nye og skånsomme prosesseringsteknologien høytrykksprosessering (HP); hva som er gjort innen HP av sjømat, hvilken effekt prosessen har på mattrygghet og kvaliteten av produktene. ... -
Høyverdiskaping fra hvitfisk restråstoff
(Nofima rapportserie, Research report, 2017)Torskehoder og torskerygger fra hvitfisk filetering på Myre havbruk ble hydrolysert og vannfasen ble tørket og analysert. Prosjektet ble gjort for å vurdere bruk av prosessert restråstoff til humant konsum. Torskerygger ... -
I etterpåklokskapens lys - Finanskrisens effekter i torskesektoren
(Nofima rapportserie, Research report, 2010) -
Identification Schemes for Traceability Systems –Inspiration and experiences?
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)This report gives a brief overview of available information on the use of identifications (ID’s) in traceability systems. The main points arising form this analysis are: • Standardisation (such as standards published by ... -
Identifisering av laks på individnivå: Fase 2
(Research report, 2016)Identifisering av laks på individnivå, brukt blant annet i forskning og i avlsarbeid, benytter i dag PIT-tag. Dette er små merker som injiseres i bukhulen. I et forprosjekt finansiert av FHF ble irisskanning testet opp mot ... -
Identifisering av laks på individnivå: Forprosjekt
(Research report, 2016)Identifisering av laks på individnivå, brukt blant annet i forskning og i avlsarbeid, benytter i dag PIT-tag. Dette er små merker som injiseres i bukhulen. I dette forprosjektet ble irisskanning testet opp mot PIT-tag som ... -
ILA-virus i villfisk og oppdrettsfisk i Troms
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Infeksiøs lakseanemi (ILA) er en sykdom forårsaket av ILA-virus (ILAV) som resulterer i store tap i lakseoppdrett. Sykdomsutbrudd er kun registrert på oppdrettslaks, men en avirulent variant av viruset er også påvist i ... -
Ilandføring av levendelevert hyse – Optimal behandling, slakting, kjøling og prosessering med hensyn til kvalitet
(Nofima rapportserie, Research report, 2018)Når en sammenligner den levendeleverte hysa med tradisjonelt levert hyse på slakte/leveringsdagen, så er det store forskjeller med hensyn på kvalitet. Den levendeleverte hysa som blir pre-rigor prosessert har veldig lite ... -
Ilandføring av usløyd torsk, hyse og sei – optimal behandling og kjøling med hensyn til kvalitet på fisk og biprodukter
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Rapporten presenterer resultater fra tre forsøk med kjølelagring av usløyd torsk, hyse og sei. Hensikten var å undersøke hvor lenge fisken kunne lagres usløyd før dette i uakseptabel grad reduserte kvaliteten, avhengig av ... -
Imaging Spectroscopy as a tool for detection of nematodes, blood, skin remnants and black lining in cod fillets
(Research report, 2003)Automation of the trimming operation is a problem with high priority in the fish processing industry. This is a natural follow up of the automatic pin bone removal project. This work has focused on developing Imaging ... -
Implementering av teknologi for optimal kvalitet i fremtidens prosesslinje på trålere "OPTIPRO" – Fase 1
(Research report, 2014)Trålfanget fisk har generelt hatt et rykte på seg for å være av dårligere kvalitet enn krokfanget fisk og det er skjedd svært lite teknologiutvikling de siste 30 årene i prosessering (fangstbehandling) av hvitfisk. Dette ... -
Improving the Nutritional, Structural, and Sensory Properties of Gluten-Free Bread with Different Species of Microalgae
(Peer reviewed; Journal article, 2022)Microalgae are an enormous source of nutrients that can be utilized to enrich common food of inherently low nutritional value, such as gluten-free (GF) bread. Addition of the algae species: Tetraselmis chuii (Tc), Chlorella ... -
Inactivation of Clostridium sporogenes spores in fish by-products by a new processing method
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)The aim of the study was to determine the hygienization effect of a new processing method intended for category 2 material of fish origin. The method includes storage (≥ 24 hours) and heat treatment (≥ 85 ºC/≥ 25 minutes) ... -
Inactivation of IPN-virus in fish by-products by inorganic acid and base
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)The aim of the project was to find a simple, inexpensive and safe method for the treatment of category 2 fish by-products without heat treatment. IPNV was chosen as indicator organism because it was considered to be the ...