• Sjømat som suvenir – utenlandske turisters preferanser og erfaringer i Norge 

      Borch, Trude Kristin; Heide, Morten; Iversen, Audun; Altintzoglou, Themistoklis (Research report, 2014)
      Det et økende fokus på betydningen av mat som et element ved en reiseopplevelse og på det å kjøpe med mat hjem som suvenir eller gave. Denne rapporten presenterer resultatene fra et prosjekt hvor formålet har vært økt ...
    • Status, verdi og utfordringer for matproduksjon i Arktisk Norge – Rapport 2 "Arktis som en matproduserende region" 

      Nøstvold, Bjørg Helen; Kvalvik, Ingrid; Heide, Morten; Govaerts, Florent; Hansen, Kristin Beate; Dalmannsdottir, Sigridur; Halland, Hilde; Vøllestad, Åse; Ramstad, Susanne (Nofima rapportserie, Research report, 2019)
      Målet med prosjektet er å vurdere potensialet for økt produksjon og verdiskaping av mat produsert i de arktiske delene av Norge. Funnene viser at endringene i klimaet potensielt kan øke både landbruks- og sjømatproduksjonen ...
    • Tørkede fiskehoder. Etablering av en produksjonslinje for tørkede fiskehoder 

      Herland, Hilde; Heide, Morten; Tidemann, Even (Research report, 2004)
      Totalutnyttelse av fisk er i stort fokus. Fiskehoder er ett av biproduktene som utnyttes dårlig i Norge. Mesteparten havner på sjøen mens bare en svært liten andel tørkes utendørs og selges. Island derimot har industrialisert ...
    • Variabel kvalitet i verdikjeden. Hvordan påvirker kvalitet lønnsomhet? 

      Heide, Morten; Henriksen, Edgar (Research report, 2013)
      Prosjektet har sett på hvordan variabel kvalitet påvirker lønnsomheten i verdikjeden gjennom å intervjue industriaktører og eksportører i hvitfisknæringen. Resultatene viser at vesentlige deler av råstoffet som leveres fra ...
    • Verdikjeder og kjøpskriterier i det sørafrikanske markedet for laks 

      Egeness, Finn-Arne; Heide, Morten; Honkanen, Pirjo; Sogn-Grundvåg, Geir (Research report, 2015)
      Denne rapporten beskriver sentrale verdikjeder for laks i Sør-Afrika og og analyserer kjøpskriterier og konkurranse for atlantisk oppdrettslaks i det sørafrikanske markedet. Rapporten baserer seg primært på analyse av ...
    • Økt konsum av sjømat i Norge. Muligheter og barrierer for norsk sjømatindustri 

      Heide, Morten (Nofima rapportserie, Research report, 2020)
      De siste årene har sjømatkonsumet i Norge blitt redusert. Denne rapporten ser på muligheter og barrierer innen norsk sjømatindustri for å bidra til økt konsum av sjømat. Denne delen av rapporten er basert på intervju av ...
    • Økt konsum av sjømat i Norge. Muligheter og barrierer i norsk dagligvarehandel 

      Heide, Morten (Nofima rapportserie, Research report, 2019)
      De siste årene har sjømatkonsumet i Norge blitt redusert. Denne rapporten ser på muligheter og barrierer i norsk dagligvarehandel for økt konsum av sjømat. Rapporten er basert på intervju av kategoriansvarlig for sjømat ...