Blar i Nofima rapportserie på tittel
Viser treff 387-406 av 1067
-
Hva betyr fremtidens produksjonsstrategier for ytelse, helse og velferd i sjøfasen (BENCHMARK)
(Nofima rapportserie, Research report, 2018)Fire ulike produksjonsregimer i RAS (lysstyring med 6 uker kort dag etterfulgt av 24 timer lys/24 t lys hele perioden i RAS, 12 ppt/ferskvann) og utsett i sjø på to fiskestørrelser (200 og 600 g) ble sammenlignet med et ... -
Hva er drivkraften bak bærekraftig sjømat og hvordan er norsk sjømatnæring posisjonert?Fagrapport 2 og 3
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Denne rapporten er en del av et FHF finansiert prosjekt ”Etterspørselsforhold knyttet til bærekraft og miljø” og bygger videre på rapporten ”Hva menes med bærekraftig sjømat”. Rapporten er basert på intervjuer blant ... -
Hva er fersk fisk?En eksplorativ undersøkelse blant norske forbrukere
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)Målet med undersøkelsen var å identifisere forbrukernes oppfatning av fersk fisk. Hovedfokuset var å se på hvor lenge en fisk er fersk og hva som inkluderes i begrepet ”ferskfisk”. I tillegg ønsket vi å se på hvor ofte de ... -
Hva forklarer endringene i torskeleveransene fra Nordvest-Russland?
(Nofima rapportserie, Research report, 2005)I denne rapporten gjennomgår vi utviklingen av råvareflyten av torsk fra Nordvest-Russland til Norge over tid. Hovedfokus for arbeidet er hva som forklarer endringene i varestrømmen – der Norge ser ut til å miste store ... -
Hva menes med bærekraftig sjømat?
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)Denne rapporten er en del av et FHL/FHF finansiert prosjekt ”Etterspørselsforhold knyttet til bærekraft og miljø”. Det er i dag et mangfold av ulike eller overlappende begreper som stiller nye krav til produksjonen og ... -
Hva påvirker sjømatforbruket blant unge voksne i Norge – Betydningen av matlagingsferdigheter og kunnskap
(Nofima rapportserie, Research report, 2023) -
Hva vet vi om salt?
(Lecture, 2019) -
Hvem bærer byrden av skatter og avgifter i fiskerinæringen?
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)Dette prosjektet drøfter to problemstillinger: i) har det betydning for byrde og skatteover¬veltning hvor i verdikjeden en avgift eller skatt pålegges? og ii) hvem bærer byrden av en avgift eller skatt som legges på ett ... -
Hvilken sammenheng er det mellom råstoffpris til fisker og prisen forbruker må betale?Foredrag for årsmøtet i Nordland fylkes fiskarlag 2012
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Denne rapporten inneholder et foredrag utarbeidet til årsmøtet i Nordland fylkes fiskarlag 27. september 2012 i Bodø. Arbeidet er finansiert av Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond og Norges Råfisklag. Foredraget ... -
Hvitere saltfisk – Storskala testDelrapport 2
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)I denne rapporten presenteres resultatene fra arbeidspakke 2 i prosjektet: ”Hvitere saltfisk og økt utbytte”. Midlene er hentet fra handlingsplanen til FHF, hvor kontaktpersonen har vært Lorena Gallart Jornet. Forskningsarbeidet ... -
Hvitere saltfisk. Småskala forsøk - Delrapport 1
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)I denne rapporten presenteres resultatene fra arbeidspakke 1 i prosjektet: ”Hvitere saltfisk og økt utbytte”. Midlene er hentet fra handlingsplanen til FHF og forskningsarbeidet er gjort i samarbeid mellom Nofima og ... -
Hvor kommer maten fra?
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)Krav til dokumentasjon av historien til matvarer øker. Dette har ført til at myndighetene nå etablerer strengere krav slik at informasjon om matvarene kan spores gjennom hele verdikjeden. Den norske regjeringen har satt i ... -
Hvordan håndteres avrenning fra ferskfisktransport i andre fiskenasjoner, en komparativ studie av Irland, Island og Færøyene
(Nofima rapportserie, Research report, 2022)Det ble gjennomført en komparativ studie hos villfiskforedlere, lakseslakteri, transportbyrå og tilsynsmyndigheter i Irland, Island og Færøyene der man diskuterte problemstillingen rundt avrenning fra lastebiler som ... -
Hvordan kan pliktkvoter bidra til mer foredling? Vurdering av tre forslag til endringer i "Forskrift om leveringsplikt for fartøy med torsketrål-tillatelse"
(Nofima rapportserie, Research report, 2021)Rapporten vurderer tre forslag til endringer i Leveringspliktforskriften, en ferskfiskordning for plikttrålere, en dynamisk minstepris som utbudspris for omsetning og større fleksibilitet i rapporteringen av bearbeidingsplikt. ... -
Hvordan påvirker nye ferskfiskprodukter markedet?En undersøkelse blant produsenter og supermarkedskjeder i Norge
(Research report, 2013)Denne rapporten presenterer resultater fra et arbeid hvor formålet har vært å vurdere mulighetene for økt produksjon av ferske bearbeidede produkter fra norsk sjømatindustri. Dette gjøres gjennom å undersøke hvordan utvikling ... -
Hvordan planlegges kystsonen? Kartlegging av gjeldende planpraksis etter plan- og bygningsloven i sjøområdene
(Nofima rapportserie, Research report, 2017) -
Hygienisk produksjon, desinfeksjon og transport av rogn og melke fra rognkjeks
(Nofima rapportserie, Research report, 2017)I prosjektet har en undersøkt effekt av standard stryking av rogn og melke, og kirurgisk uttak av gonader med hensyn til generelt bakterietall, og kjente patogener hos rognkjeks. Det ble ikke funnet store forskjeller mellom ... -
Høstfiske og restkvoter i kystflåten. Fiske etter torsk og sei
(Nofima rapportserie, Research report, 2011) -
Høsting av hjerteskjell i Nord-Norge
(Nofima rapportserie, Research report, 2001)I dag høstes bare en ubetydelig del av det som trolig er en stor ressurs av hjerteskjell (Cerastoderma edule) langs norskekysten. Dette til tross for at denne skjelltypen har et stort nasjonalt og internasjonalt marked og ... -
Høytrykksprosessering av sjømat. Litteraturgjennomgang
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Rapporten gir en oversikt over den relativt nye og skånsomme prosesseringsteknologien høytrykksprosessering (HP); hva som er gjort innen HP av sjømat, hvilken effekt prosessen har på mattrygghet og kvaliteten av produktene. ...