• Framtidens konsumprodukter fra norsk salt- og klippfisk - H02. Pakketeknologi og holdbarhet 

      Rode, Tone Mari; Rotabakk, Bjørn Tore; Skuland, Aase Vorre; Øverby, Lene; Sørheim, Oddvin (Nofima rapportserie, Research report, 2019)
      Ferdig utvannet salt- og klippfisk har en relativt kort holdbarhet som ferskt produkt. For å oppnå forlenget holdbarhet på et slikt produkt er det flere alternativer. En kan f.eks. fryse produktet, benytte ulik pakketeknologi ...
    • Franske forbrukeres oppfatning av fersk og tint filet fra torsk 

      Heide, Morten; Altintzoglou, Themistoklis; Carlehög, Mats; Nøstvold, Bjørg Helen (Nofima rapportserie, Research report, 2011)
      Resultatene fra dette prosjektet viser at informasjon om ferskhet er meget viktig for hvordan franske forbrukere evaluerer torskefilet. Dette støttes av resultater fra forbrukertest, måling av effekter ved merking av fisk ...
    • Fremtidige effekter av strukturering på sjø og på land – Faglig sluttrapport 

      Iversen, Audun; Hermansen, Øystein; Isaksen, John Roald; Henriksen, Edgar; Nyrud, Thomas; Dreyer, Bent (Nofima rapportserie;, Research report, 2018)
      Denne rapporten oppsummerer resultatene fra FHF-prosjektet "Fremtidige effekter av strukturering på sjø og land". Den bygger på to rapporter fra prosjektet, hvorav den første omhandler strukturering i flåten og den andre ...
    • From controversy to dialog in aquaculture 

      Karlsen, Kine Mari; Andreassen, Otto; Hersoug, Bjørn (Research report, 2015)
      The Norwegian government has great ambitions for growth and development in the Norwegian aquaculture industry. At the same time, the aquaculture industry also encounters significant opposition by different stakeholders and ...
    • Fryseskader på tørrfisk 

      Joensen, Sjurdur; Gundersen, Bjørn; Wang, Pål Anders; Johnsen, Hanne; Østli, Jens (Research report, 2013)
      Enkelte år gir frost i hengeperioden betydelige fryseskader på tørrfisken. Tørrfisken kan bli helt "frysetørket", såkalt fosfisk eller få ulike grader av feil som gir kvalitetsreduksjoner. Hovedmålet med prosjektet er å ...
    • Fryseskader på tørrfisk. Sluttrapport 

      Joensen, Sjurdur; Østli, Jens (Research report, 2013)
      Enkelte år gir frost i hengeperioden betydelige fryseskader på tørrfisken. Tørrfisken kan bli helt "frysetørket", såkalt fosfisk, eller få ulike grader av feil som gir kvalitetsreduksjoner. Hovedmålet med prosjektet er å ...
    • Frysing av pre-rigor laksefilet- kvalitet og holdbarhet under fryselagring og etter tining 

      Tobiassen, Torbjørn; Akse, Leif; Carlehög, Mats; Eilertsen, Guro; Dahl, Reidun Wenche (Nofima rapportserie, Research report, 2008)
      Prosjektet fokuserer på hvorvidt råstoffets rigortilstand ved innfrysning (pre- eller post-rigor) påvirker produktets kvalitet gjennom forventet holdbarhetstid under fryselagring og etter tining av frosne prøver. I prosjektet ...
    • Fryst lettsaltet seifilet. Del 2: Dokumentasjon av kvaliteten 

      Lauritzsen, Kristin; Bjørkevoll, Ingebrigt; Gundersen, Bjørn; Dahl, Reidun Wenche (Nofima rapportserie, Research report, 2007)
      Produksjonen av lettsaltet fryst seifilet er relativt ukomplisert og lite tidkrevende. Prosessen stiller imidlertid høye krav til den mikrobiologiske kvaliteten på saltlaken som injiseres for at man skal oppnå tilstrekkelig ...
    • Funksjonskontroll og validering av Tecator Digestor (FOSS) 

      Krakeli, Tor-Arne (Nofima rapportserie, Research report, 2020)
      En kort validering ble utført for å godkjenne bruken av varmeblokkenheten Tecator Digestor (FOSS). Denne enheten skal brukes til opparbeiding ved destillasjons- og titreringsenheten for analyse av protein/nitrogen. Bruken ...
    • Fysisk merking av oppdrettslaks. Test og evaluering av forskjellige merkemetoder 

      Mortensen, Atle; Puvanendran, Velmurugu; Hansen, Øyvind J (Research report, 2013)
      I dette prosjektet er forskjellige metoder for ytre merking av oppdrettslaks testet og evaluert. Ytre merking er nødvendig for sikker identifisering av rømt oppdrettslaks i felt. Det er viktig for i neste omgang å kunne ...
    • Følgeprosjekt LMV AS 

      Hermansen, Øystein; Dreyer, Bent (Nofima rapportserie, Research report, 2008)
      LMV AS ble etablert i 2007 for å fungere som mottaksanlegg for restitusjon av levendefanget torsk. Eierne av selskapet er foredlingsbedriften Gunnar Klo AS og eierne av tre fiskefartøy. I dette prosjektet er driften av ...
    • Føringstilskudd i fiskerinæringen – kartlegging og evaluering 

      Hermansen, Øystein; Isaksen, John Roald (Nofima rapportserie, Research report, 2008)
      Se kapittel 1 i rapporten
    • Føringstilskuddet i fiskerinæringen - Fokus på perioden 2011-12 

      Hermansen, Øystein; Isaksen, John Roald (Research report, 2013)
      Den foreliggende rapporten er skrevet på oppdrag fra Fiskeri- og kystdepartementet (FKD), der de viktigste føringstilskuddsordningene som administreres av de ulike salgsorganisasjonene i norsk fiskerinæring evalueres. Rapporten ...
    • Garantiordningen for fiskere 

      Svorken, Marianne; Hermansen, Øystein; Isaksen, John Roald (Nofima rapportserie, Research report, 2012)
      Hensikten med denne rapporten er å øke kunnskapsnivået om garantiordningen for å kunne vurdere hvorvidt ordningen fungerer hensiktsmessig og formålstjenlig. Garantiordningen for fiskere (garantilott) har som formål å sikre ...
    • Gastrointestinal passage rate in Atlantic salmon (Salmo salar) fed dry or soaked feed. A CREATE project 

      Aas, Turid Synnøve; Ytrestøyl, Trine; Hatlen, Bjarne; Sixten, Hanne Jorun; Hillestad, Marie; Åsgård, Torbjørn Einar (Research report, 2013)
      Atlantic salmon was fed a commercial-like diet either as is (92% dry matter) or soaked for 2 h in sea water prior to feeding (70% dry matter). The salmon showed large individual variation in gastrointestinal passage rate ...
    • Gelatin fra selskinn – framstilling og karakterisering 

      Arnesen, Jan-Arne; Gildberg, Asbjørn (Nofima rapportserie, Research report, 2001)
      Målsetningen med dette arbeidet var å framskaffe kunnskap om gelatin fra selskinn. Det ble utført forsøk i laboratorieskala for å finne gunstige betingelser for forbehandling av skinn og gelatinekstraksjon før et større ...
    • Genetic parameters of slaughter quality traits measured on whole or live Atlantic salmon (CompleteSCAN) 

      Kettunen, Anne Helena; Mørkøre, Turid; Afseth, Nils Kristian; Nielsen, Dennis Brandborg; Mørch, Troels Thorsen; Khaw, Hooi Ling; Moghadam, Hooman; Hillestad, Borghild (Nofima rapportserie, Research report, 2020)
    • Genetic variation in Norwegian Atlantic salmon (Salmo salar L.) associated with anthropogenic activity - Technical report 

      Jacq, Celeste; Brekke, Jan; Kent, Matthew Peter; Lien, Sigbjørn; Hindar, Kjetil; Karlsson, Sten (Research report, 2013)
      Atlantic salmon populations are affected by a number of different anthropogenic activities on local to regional scales. In a recently updated salmon register for Norway maintained by the Directorate for Nature Management ...
    • Genetic variation in Norwegian Atlantic salmon (Salmo salar L.) associated with anthropogenic activity. Final report 

      Jacq, Celeste; Brekke, Jan; Kent, Matthew Peter; Lien, Sigbjørn; Hindar, Kjetil; Karlsson, Sten (Research report, 2013)
      Atlantic salmon populations are affected by a number of different anthropogenic activities on local to regional scales. In a recently updated salmon register for Norway maintained by the Directorate for Nature Management ...
    • Genetisk variasjon og genetiske markører for motstandskraft mot Gyrodactylus salaris hos laks i infiserte vassdrag 

      Gjerde, Bjarne; Jacq, Celeste; Aslam, Muhammad Luqman; Hindar, Kjetil; Bakke, Tor A.; Bentsen, Hans (Nofima rapportserie, Research report, 2021)