Blar i Nofima rapportserie på tittel
Viser treff 296-315 av 1072
-
Four Plausible Futures of Food. Navigating the future for sustainable and healthy plant-based protein in Norway: A scenario approach
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)FoodProFuture (FPF) is a research project aiming for innovative, healthy, and sustainable exploitation of plant-based proteins in future foods in Norway and serves as a catalyst and initiator for the industrial uptake of ... -
Fra biprodukt til hovedprodukt. Eksempler på nye konsumprodukter fra biprodukter av laks og hvitfisk
(Research report, 2003)Rapporten beskriver innledningsvis generelle utviklingstrekk i sjømatmarkedet. Hovedformålet er å vise eksempler på produktutvikling hvor anvendelse av biprodukter som filetavskjær og rygger har gitt nye produkter med ... -
Fra trailer til tog? Rammebetingelser for handel og transport av sjømat fra Nordland til det russiske markedet
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Denne rapporten søker å gi en vurdering av hvilket handlingsrom som finnes med hensyn til å flytte en vesentlig del av transporten av fisk fra Nordland mot det russiske markedet over fra trailer til jernbane. Det tas sikte ... -
Framtidens konsumprodukter fra norsk salt- og klippfisk - H02. Pakketeknologi og holdbarhet
(Nofima rapportserie, Research report, 2019)Ferdig utvannet salt- og klippfisk har en relativt kort holdbarhet som ferskt produkt. For å oppnå forlenget holdbarhet på et slikt produkt er det flere alternativer. En kan f.eks. fryse produktet, benytte ulik pakketeknologi ... -
Franske forbrukeres oppfatning av fersk og tint filet fra torsk
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Resultatene fra dette prosjektet viser at informasjon om ferskhet er meget viktig for hvordan franske forbrukere evaluerer torskefilet. Dette støttes av resultater fra forbrukertest, måling av effekter ved merking av fisk ... -
Fremtidige effekter av strukturering på sjø og på land – Faglig sluttrapport
(Nofima rapportserie;, Research report, 2018)Denne rapporten oppsummerer resultatene fra FHF-prosjektet "Fremtidige effekter av strukturering på sjø og land". Den bygger på to rapporter fra prosjektet, hvorav den første omhandler strukturering i flåten og den andre ... -
From controversy to dialog in aquaculture
(Research report, 2015)The Norwegian government has great ambitions for growth and development in the Norwegian aquaculture industry. At the same time, the aquaculture industry also encounters significant opposition by different stakeholders and ... -
Fryseskader på tørrfisk
(Research report, 2013)Enkelte år gir frost i hengeperioden betydelige fryseskader på tørrfisken. Tørrfisken kan bli helt "frysetørket", såkalt fosfisk eller få ulike grader av feil som gir kvalitetsreduksjoner. Hovedmålet med prosjektet er å ... -
Fryseskader på tørrfisk. Sluttrapport
(Research report, 2013)Enkelte år gir frost i hengeperioden betydelige fryseskader på tørrfisken. Tørrfisken kan bli helt "frysetørket", såkalt fosfisk, eller få ulike grader av feil som gir kvalitetsreduksjoner. Hovedmålet med prosjektet er å ... -
Frysing av pre-rigor laksefilet- kvalitet og holdbarhet under fryselagring og etter tining
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)Prosjektet fokuserer på hvorvidt råstoffets rigortilstand ved innfrysning (pre- eller post-rigor) påvirker produktets kvalitet gjennom forventet holdbarhetstid under fryselagring og etter tining av frosne prøver. I prosjektet ... -
Fryst lettsaltet seifilet. Del 2: Dokumentasjon av kvaliteten
(Nofima rapportserie, Research report, 2007)Produksjonen av lettsaltet fryst seifilet er relativt ukomplisert og lite tidkrevende. Prosessen stiller imidlertid høye krav til den mikrobiologiske kvaliteten på saltlaken som injiseres for at man skal oppnå tilstrekkelig ... -
Funksjonskontroll og validering av Tecator Digestor (FOSS)
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)En kort validering ble utført for å godkjenne bruken av varmeblokkenheten Tecator Digestor (FOSS). Denne enheten skal brukes til opparbeiding ved destillasjons- og titreringsenheten for analyse av protein/nitrogen. Bruken ... -
Fysisk merking av oppdrettslaks. Test og evaluering av forskjellige merkemetoder
(Research report, 2013)I dette prosjektet er forskjellige metoder for ytre merking av oppdrettslaks testet og evaluert. Ytre merking er nødvendig for sikker identifisering av rømt oppdrettslaks i felt. Det er viktig for i neste omgang å kunne ... -
Følgeprosjekt LMV AS
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)LMV AS ble etablert i 2007 for å fungere som mottaksanlegg for restitusjon av levendefanget torsk. Eierne av selskapet er foredlingsbedriften Gunnar Klo AS og eierne av tre fiskefartøy. I dette prosjektet er driften av ... -
Føringstilskudd i fiskerinæringen – kartlegging og evaluering
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)Se kapittel 1 i rapporten -
Føringstilskuddet i fiskerinæringen - Fokus på perioden 2011-12
(Research report, 2013)Den foreliggende rapporten er skrevet på oppdrag fra Fiskeri- og kystdepartementet (FKD), der de viktigste føringstilskuddsordningene som administreres av de ulike salgsorganisasjonene i norsk fiskerinæring evalueres. Rapporten ... -
Garantiordningen for fiskere
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Hensikten med denne rapporten er å øke kunnskapsnivået om garantiordningen for å kunne vurdere hvorvidt ordningen fungerer hensiktsmessig og formålstjenlig. Garantiordningen for fiskere (garantilott) har som formål å sikre ... -
Gastrointestinal passage rate in Atlantic salmon (Salmo salar) fed dry or soaked feed. A CREATE project
(Research report, 2013)Atlantic salmon was fed a commercial-like diet either as is (92% dry matter) or soaked for 2 h in sea water prior to feeding (70% dry matter). The salmon showed large individual variation in gastrointestinal passage rate ... -
Gelatin fra selskinn – framstilling og karakterisering
(Nofima rapportserie, Research report, 2001)Målsetningen med dette arbeidet var å framskaffe kunnskap om gelatin fra selskinn. Det ble utført forsøk i laboratorieskala for å finne gunstige betingelser for forbehandling av skinn og gelatinekstraksjon før et større ... -
Genetic parameters of slaughter quality traits measured on whole or live Atlantic salmon (CompleteSCAN)
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)