Blar i Nofima rapportserie på tittel
Viser treff 28-47 av 1072
-
Assessment of glucosamine and chondroitin in feed. Opinion of the Panel on Animal Feed of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety
(VKM Report, Research report, 2008) -
Auksjon eller kontrakt? Råfisklagets omsetning av fryst hvitfisk
(Nofima rapportserie, Research report, 2019)Denne rapporten presenterer resultater fra analyse av Råfisklagets omsetning av ombordfryst torsk, hyse og sei for perioden 2009–2017. Resultatene viser at omsetning gjennom auksjon går ned og at salg på kontrakt øker. I ... -
Automatic quality control of internal defects in cod - results from hyperspectral, ultrasound and X-ray imaging
(Nofima rapportserie, Research report, 2017)Three different technologies were evaluated for the detection of embedded defects in cod fillets: ultrasound, x-ray imaging and the interactance acquisition mode of hyperspectral imaging. Previous studies had demonstrated ... -
Automatic quantification of gaping in fish fillets using 3D imaging – preliminary results for haddock fillets – Final report
(Nofima rapportserie, Research report, 2018) -
Automatisk kvalitetsdifferensiering av laksefilet
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Hovedfokus i dette arbeidet har vært differensiering av laksefilet basert på objektiv instrumentell måling av kvalitetsparametere. Farge og fargeutvikling er viktige kvalitetsparametere for differensiering, og i dette ... -
Automatisk telling, måling og veiing av levende torsk – vurdering av teknologi for godkjenning ved kjøp og salg
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)AquaScan, en teknologi utviklet for telling og veiing av oppdrettsfisk, er testet i forbindelse med leveranse av levende villfanget torsk og på jevnstor oppdrettet torsk. Det er utført 24 tester på villfanget og oppdrettet ... -
Avlusing av laksefisk med Optilice: Effekt på avlusing og fiskevelferd
(Nofima rapportserie;, Research report, 2016)Optilice er et konsept hvor laksefisk (Salmo salar og Oncorhynchus mykiss) avluses ved bruk av oppvarmet sjøvann. Prinsippet består av 2 skovlhjul som drar fisk gjennom et vannbad, slik at hver fisk får lik behandling både ... -
Bacalao – en fokusgruppestudie i Spania
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)Nofima Marked og Sintef fiskeri og havbruk har på oppdrag fra Bacalaoforum gjennomført en fokusgruppestudie i Spania. Oppdraget er finansiert av Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond. Formålet med studien var å ... -
Bakterievekst under naturtørking av tørrfisk. Sammenligning av normal- og mucosovev
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)Mikroorganismer antas å påvirke utviklingen av lukt og smak i tørrfisk, men det er lite er kjent om hvilke organismer som dominerer under tørkeprosessen. Samtidig er mikrobielle forhold er også antatt å være essensielle ... -
Bareboat charter mellom norske og russiske aktører i fiskerisektoren
(Nofima rapportserie, Research report, 2002) -
Barents Sea Drill cuttings research initiative (BARCUT)-project - End report
(Research report, 2019) -
Barn & Smak - En guide i barns smaksopplevelser og kosthold
(Research report, 2017)Barndommen er en spennende livsfase der mye skal læres og erfares, og grunnleggende kunnskap etableres. En god barndom bør inkludere riktig ernæring slik at barnekroppen får utvikle seg, og være både sunn og frisk. ... -
Barrierer og muligheter for differensiering. Fagrapport 3
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Denne rapporten presenterer resultater fra prosjektet ”Sjømatnæringen: produktdifferensiering og konkurransefortrinn” som har vært publisert i løpet av 2011. Tre artikler som fokuserer på ulike sider ved differensiering ... -
Bearbeiding av makrell til røyking - fase 1: Muligheter og barrierer
(Research report, 2014)Denne rapporten omhandler resultatene fra prosjektet «Bearbeiding av makrell til røyking - fase 1: Muligheter og barrierer». Formålet med prosjektet var å fremskaffe pålitelig og næringsrelevant kunnskap som skal øke ...