Blar i Nofima rapportserie på tittel
Viser treff 167-186 av 1072
-
En dagligvareaktørs oppfatning av konserveringsmetoder for laks – En eksplorativ undersøkelse om tint laks i Japan
(Nofima rapportserie, Research report, 2021)I 2020 ble over 200 000 tonn med laks eksportert med fly fra Norge. Når laks fraktes med fly, utgjør distribusjonen majoriteten av klimautslippet i hele laksens livssyklus. For å gjøre laks mer miljømessig bærekraftig bør ... -
En mulighetsstudie for økt vekst innen innlandsoppdrett
(Research report, 2010)SINTEF Fiskeri og havbruk har sammen med Bioforsk Nord og Nofuna Marked gjennomført en vurdering av mulighetene for økt vekst innen innlandsoppdrett i Norge. Følgende arter er vurdert: Røye, ørret, sik, regnbueørret, gjørs, ... -
En studie av det norske fisket etter raudåte. Kan aktivitetsnivået i fisket påvirkes av forhold i andre fiskeri?
(Nofima rapportserie, Research report, 2023)Det har blitt lagt til rette for en større utnyttelse av raudåte (Calanus finmarchicus) ved tildeling av kommersielle fisketillatelser. Tillatelsene har til nå vært lite utnyttet. Vi har studert driftsgrunnlaget til de ... -
Endringer i arealplanlegging av sjøområder? Mulig betydning for havbruk
(Nofima rapportserie, Research report, 2019)Tilgang på sjøareal er sentralt for den videre utviklingen i norsk havbruksnæring. Denne rapporten har hatt som hovedhensikt å se på hvordan arealplanlegging i sjø kan endres, og hvordan det kan påvirke havbruk sin tilgang ... -
Enkeltelementer og helhetsløsninger for alternative kvotesystem. En utredning for Nærings- og fiskeridepartementet
(Nofima rapportserie, Research report, 2016)Denne rapporten tar for seg en rekke potensielle endringer av dagens kvotesystem og gjør en konsekvensvurdering av disse langs dimensjonene effektivitet, fleksibilitet og legitimitet. Både de potensielle endringene og ... -
Environmental impacts of aquaculture and coexcisting industries
(Akvaplan-niva rapport, Research report, 2023) -
Environmental risk assessment of genetically modified sterile VIRGIN® Atlantic salmon for use in research trials in aquaculture sea-cages
(Others, 2023)One of the substantial environmental challenges posed by the aquaculture industry is the escape of farmed Atlantic salmon (Salmo salar), which can mate with wild Atlantic salmon and alter the genetic composition of the ... -
Environmental risk assessment of genetically modified sterile VIRGIN® Atlantic salmon for use in research trials in aquaculture sea-cages
(Others, 2023)One of the substantial environmental challenges posed by the aquaculture industry is the escape of farmed Atlantic salmon (Salmo salar), which can mate with wild Atlantic salmon and alter the genetic composition of the ... -
Environmental risk assessment of genetically modified sterile VIRGIN® Atlantic salmon for use in research trials in aquaculture sea-cages
(Peer reviewed; Journal article, 2023)One of the substantial environmental challenges posed by the aquaculture industry is the escape of farmed Atlantic salmon (Salmo salar), which can mate with wild Atlantic salmon and alter the genetic composition of the ... -
Environmental risk assessment of glufosinate-tolerant genetically modified oilseed rape MS8, RF3 and MS8 x RF3 for import, processing and feed uses under Directive 2001/18/EC (Notification C/BE/96/01). Opinion of the Panel on Genetically Modified Organisms of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety
(VKM Report, Research report, 2013) -
Environmental risk assessment of glufosinate-tolerant genetically modified oilseed rape T45 for food and feed uses, import and processing under Regulation (EC) No 1829/2003 (Application EFSA/GMO/UK/2005/25). Opinion of the Panel on Genetically Modified Organisms of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety
(VKM Report, Research report, 2013) -
Environmental risk assessment of insect resistant genetically modified maize MON810 for cultivation, seed production, import, processing and feed uses under Directive 2001/18/EC (Notification C/F/95/12/02). Opinion of the Panel on Genetically Modified Organisms of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety
(VKM Report, Research report, 2013) -
Environmental risk assessment of insect-resistant and herbicide-tolerant genetically modified maize 1507 x 59122 for food and feed uses, import and processing under Regulation (EC) No 1829/2003 (EFSA/GMO/NL/2005/15). Opinion of the Panel on Genetically Modified Organisms of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety
(VKM Report, Research report, 2013) -
Enzymatisk hydrolyse av kollagenproteiner i fiskebein – hvordan skape verdier av problemavfall
(Research report, 2016)Det er stor interesse for anvendelse av kollagenproteiner innenfor kosmetisk industri, i kosttilskudd, til produksjon av gelatin (tekniske formål), og til bruk i legemiddel/medisinsk industri. Kollagen i intakt form består ... -
Ernæringens betydning for skinn-, tarm-, og gjellehelse hos laks
(Nofima rapportserie, Research report, 2019)Prosjektets hovedmål var å skaffe kunnskap om hvordan ulike nivåer av sink (Zn) og EPA+DHA i dietten påvirker sammensetning, funksjon og robusthet til barrierevev hos laks. Forsøk med laks fôret 3 ulike nivåer av Zn og ... -
Ernæringsbehov og fôring for optimal helse og overlevelse av rensefisk - Del 1 berggylt
(Nofima rapportserie, Research report, 2021)Berggylt bør i alle livsstadier tilbys fôr som er prosessert ved lave temperaturer, som agglomerering eller kaldekstrudering, fordi dette gir bedre mineralisering og mindre deformiteter, og også redusert dødelighet hos ... -
Ernæringsbehov og fôring for optimal helse og overlevelse av rensefisk - Del 2 Rognkjeks
(Nofima rapportserie, Research report, 2021)Rognkjeks har et velutviklet tarmsystem, men pH i magen faller først ved 1,0-1,5 gram. Rognkjeksen bør derfor tilbys agglomerert eller kaldekstrudert fôr fram til denne størrelsen. Fôr med 55 % protein, 17 % fett og 6 % ... -
Estimated content of nutrients and energy in feed spill and faeces in Norwegian salmon culture
(Nofima rapportserie, Research report, 2017)The annual production of 1.3 million tons of salmon in Norway consumes 1.5 million tons of feed. Some of the energy and nutrients from feed is not digested by the salmon, and ends up in the faeces. In addition, nutrients ...