Browsing Nofima rapportserie by Title
Now showing items 132-151 of 1072
-
Driftsundersøkelsen i fiskeindustrien – Driftsåret 2015
(Nofima rapportserie, Research report, 2018)Lønnsomheten i norsk fiskeindustri var historisk god også i 2015, etter at en fallende trend ble brutt året før og lønnsomheten forbedret seg betydelig. Resultatmarginen for fiskeindustrien som helhet steg fra 1,9 % i 2014 ... -
Driftsundersøkelsen i fiskeindustrien – Oppsummering av inntjening og lønnsomhet i 2004
(Nofima rapportserie, Research report, 2005)Lønnsomheten i norsk fiskeindustri var i 2004 på sitt høyeste nivå siden 1998. Spesielt var det markert fremgang i deler av hvitfiskindustrien. Best lønnsomhet hadde produsentene av tørrfisk, som hadde et overskudd som ... -
Driftsundersøkelsen i fiskeindustrien – Oppsummering av inntjening og lønnsomhet i 2005
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)Sett under ett var det små endringer i lønnsomheten i norsk fiskeindustri fra 2004 til 2005. Ordinært resultat før skatt utgjorde 1,4 prosent av driftsinntektene, mot 1,3 prosent året før. Resultatene de siste to siste ... -
Driftsundersøkelsen i fiskeindustrien- Oppsummering av inntjening og lønnsomhet i 1999
(Nofima rapportserie, Research report, 2000)En gjennomgang av regnskaper for 475-500 norske fiskeforedlingsbedrifter de siste årene viser at lønnsomheten i 1999 var svært svak i viktige sektorer i norsk fiskeindustri. Dette var i stor grad de samme sektorene som ... -
Driftsundersøkelsen i fiskeindustrien. Driftsåret 2010
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Økt lønnsomheten i norsk fiskeindustri gjorde 2010 til et av de beste årene siden 1994. Det var i første rekke gode tall i fiskemel- og oljeindustrien og blant tørrfisk- og klippfiskprodusenter som bidro til dette. ... -
Driftsundersøkelsen i fiskeindustrien. Driftsåret 2011
(Research report, 2013)Lønnsomheten i norsk fiskeindustri var betydelig svakere i 2011 enn året før. Med unntak av bedriftene som foredler og slakter laks falt inntjeningen i alle sektorer. Igjen var det blant tørrfisk- og klippfiskprodusenter ... -
Driftsundersøkelsen i fiskeindustrien. Lønnsomhet og inntjening i 2009
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Sett under ett ble lønnsomheten i norsk fiskeindustri betydelig bedre i 2009 enn året før. Samlet driftsresultat økte fra 2,1 % til 2,8 % av driftsinntektene. I tillegg ble mye av valutatapene som ble utgiftført i 2008 ... -
Driftsundersøkelsen i fiskeindustrien. Oppsummering av lønnsomheten i norsk fiskeindustri i 2008
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Det var store forskjeller i lønnsomheten i norsk fiskeindustri i 2008. Svakest lønnsomhet var det i hvitfiskindustrien, der særlig saltfisk- og filetindustrien gikk med store tap på driften. Best lønnsomhet var det i ... -
Driftsøkonomi og kvalitetsfeil i foredling av fisk – Resultater fra intervju med bedrifter og produksjonsforsøk
(Research report, 2013)Formålet med dette prosjektet var å koble data fra fartøy og produksjonsanlegg for å utvikle et system for målrettet høsting, med den hensikt å optimere kvaliteten på råstoffet og verdien på sluttproduktet. For å utvikle ... -
Driftundersøkelsen i fiskeindustrien – Oppsummering av lønnsomheten i norsk fiskeindustri i 2007
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)Lønnsomheten i norsk fiskeindustri ble samlet sett noe svakere i 2007 enn året før. I fiskemel- og fiskeoljeindustrien ble resultatene kraftig forverret, mens det var bedring i konsumindustrien. Igjen var det best lønnsomhet ... -
Effects of dietary moisture content of extruded diets on physical feed quality and nutritional response in Atlantic salmon (Salmo salar) - A CREATE project
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Feed pellets in modern aquaculture must be of high physical quality to withstand impacts during transport, storage and feeding. However, physical quality of feed has been shown to affect feed intake, nutrient digestibility ... -
Effekt av fôr på melaninflekker i laks infisert med både PRV og SAV
(Research report, 2016)Resultatene fra prosjektet viste at fôring av laks med et magert, proteinrikt fôr halverte dødeligheten etter sykdomsutbrudd ved SAV3 og PRV koinfeksjon, økte «superior»-andelen med 12 % enheter og reduserte forekomsten ... -
Effekt av fôr, temperatur og stress på pigmentering i laks. Faglig sluttrapport
(Nofima rapportserie, Research report, 2019) -
Effekt av fôrsammensetning og fôringsregime på gonade-kvalitet hos oppfôret kråkebolle (Strongylocentrotus droebachiensis)
(Nofima rapportserie, Research report, 2002)Kråkebollefôret utviklet på Fiskeriforskning er et proteinrikt fôr som gir en rask gonadevekst. Tilbakemeldingene på oppfôret kråkebolle fra markedet har vært positive når det gjelder gonadefarge, konsistens og gonadeinnhold, ... -
Effekt av rigor status og saltemetode på fargeegenskaper og retensjon av astaxanthin under produksjon og lagring av kaldrøykte laksefileter
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Denne rapporten beskriver effektene av ulike produksjonsprotokoller (injeksjonssalting vs. tørrsalting) på retensjon av astaxanthin og fargeegenskaper i fileter med ulik rigor status (pre-rigor vs. post-rigor) ved starten ... -
Effekt av slaktestress, utblødningsgrad og rigor status ved saltetidspunkt på filetfarge, karotenoidinnhold, vitaminstatus og harskningsgrad i kaldrøykte laksefileter
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Prosjektet er en videreføring av de tidligere FHF-finansierte prosjektene som omhandler bruk av pre rigor råstoff til produksjon av kaldrøykt laksefilet. Det har ikke i de tidligere prosjektene blitt fokusert på hvordan ... -
Effekt av temperatur og kroppsstørrelse på fôrinntak og gonadevekst hos villfanget Drøbak-kråkebolle
(Nofima rapportserie, Research report, 2002)Drøbak-kråkebollen (Strongylocentrotus droebachiensis) produserer en gonade som er svært ettertraktet i det japanske og franske delikatessemarkedet. Det er i dag liten kunnskap om hvilken effekt temperatur og årstid har ... -
Effekt av temperatur på vekst, fôrinntak og vannbehov hos juvenile Drøbak-kråkeboller (Strongylocentrotus droebachiensis)
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Denne rapporten er den første systematiske undersøkelsen av temperaturens betydning på vekst, fôrinntak og fôrutnyttelse hos juvenil Drøbak-kråkebolle. Det ble satt opp et forsøk hvor kråkeboller med en størrelse fra 0,5 ... -
Effekt av ulike typer råstoffhåndtering på mucoso i tørrfisk
(Nofima rapportserie, Research report, 2007)Gjennom en større satsing på mucoso i tørrfisk har en av målsettingene vært å studere effekten av forskjellige typer råstoff håndtering på graden av mucoso. Mucoso er en kvalitetsfeil i tørrfisk der deler av fiskemuskelen ...