Blar i Nofima rapportserie på tittel
Viser treff 685-704 av 1072
-
Optimalt inntak, ettertørking og lagring av tørrfisk - Sluttrapport
(Nofima rapportserie, Research report, 2017)Prosjektansvarlig har vært Brødrene Berg AS ved Rolf Jarle Andreassen. Prosjektet ble finansiert av FHF og Innovasjon Norge. Til sammen 8 bedrifter har deltatt aktivt med egeninnsats og gjennomføring av forsøk. Målsettingen ... -
OPTIROT - Optimalisering av råvarer og teknikk for bedre kvalitet og redusert svinn under lagring av rotgrønnsaker.
(NIBIO Rapport, Research report, 2020)I prosjekt OPTIROT samarbeider 26 produsenter, to kjøleteknologiselskaper, en sensorutvikler, en biopesticidutvikler, to emballasjeprodusenter, fire regioner under NLR, Gartnerhallen og fem forskningsinstitutter (Nofima, ... -
Organic seafood – Principles, markets and perspectives
(Nofima rapportserie, Research report, 2008) -
Overvåking av helsetilstand og helserelatert kunnskapsutveksling i oppdrett av flekksteinbit
(Nofima rapportserie, Research report, 2002)Overvåking av helsestatus hos flekksteinbit i oppdrett er gjennomført i tre anlegg over en periode på ett år. Den lokale veterinær- og fiskehelsetjeneste har hatt ansvar for regelmessige prøveuttak av ulike generasjoner ... -
Pelagisk trål/Semipelagisk trål – friere redskapsvalg til levendefiske – kunnskap om redskapsbruk i sammenheng med kvalitet og effektivitet
(Nofima rapportserie, Research report, 2022)Semipelagisk tråling erfares som lite effektivt redskap for å fange torsk. Dette kan skyldes at med dørene og sveipene hevet noe opp fra havbunnen vil en ikke oppnå samme sveipeeffekt for å samle fisk like godt som ved ... -
Pelagisk verdiskaping. Verdi- og kvalitetsbasert høsting av pelagisk fisk
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)Utgangspunktet for dette prosjektet har vært å drøfte hvordan verdiskapingen for verdikjeden som helhet kan økes. Hvordan kan man for eksempel sikre at leveringsmønsteret og råstoffets kvalitet er slik at verdiskapingspotensialet ... -
Pelagiske fremtidsbilder
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)Dette er en rapport fra et prosjekt utført i samarbeid med Eksportutvalget for fisk og Nordea. Hensikten har vært å utvikle og bruke scenarier for å øke bevisstheten, både hos bedrifter og hos Eksportutvalget for fisk, om ... -
Peracetic acid as a potential treatment for amoebic gill disease (AGD) in Atlantic salmon - Stage 1
(Nofima rapportserie, Research report, 2019)Peracetic acid as a potential treatment for amoebic gill disease (AGD) in Atlantic salmon - Stage 1 -
Physiological response and survival of Atlantic mackerel exposed to simulated purse seine crowding and release
(Peer reviewed; Journal article, 2021) -
Pilot project for the short-time live storage of bluefin tuna — Trials onboard MS Vestbris 2023
(Rapport fra havforskningen, Research report, 2023)Norway was historically a major bluefin tuna (BFT) harvesting country. However, fishing for this species has experienced low profitability. One potential solution is short-term live-storage so that the market can be supplied ... -
Pilotprosjekt; Filét i Norge, en videreføring. Evaluering av en "state of the art" hvitfisk filetlinje
(SINTEF AS (ISBN starter med 978-82-14-), Research report, 2018)Dette prosjektet dokumenterer ytelsen hos en state of the art filetlinje for hvitfisk i forhold til en standard filetlinje. Dette er verdifull informasjon for filetnæringen i prosessen med å utvikle kostnadseffektive og ... -
Pilotskala raffinering av makrellolje fra restråstoff
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)Det er gjennomført pilotskala raffineringsforsøk på råolje fra makrell restråstoff basert på betingelser utviklet i labskala som omfatter bleking og deodorisering. Bleking av makrell råoljen ga en olje med fargetall 1,0, ... -
Plan for markedsrettet FoU-arbeid i Afrika. Forprosjekt
(Research report, 2013)Mange land på det afrikanske kontinentet er i sterk økonomisk vekst. Den økonomiske utviklingen har økt etterspørselen etter norsk sjømat. Norske bedrifter eksporterte sjømat til Afrika for mer enn NOK 1,25 milliarder i ... -
Policy tools for sustainable and healthy eating: Enabling a food transition in the Nordic countries
(Research report, 2024)This report delves into the gap between prevailing Nordic diets and the Nordic Nutrition Recommendations (NNR) 2023, emphasizing the necessity of implementing policy instruments designed to guide the food environment towards ... -
Postsmoltproduksjon i resirkulert sjøvann på land
(Research report, 2015)Lerøy Midnor igangsatte dette prosjektet for å tette kunnskapshull knyttet til fiskevelferd og fiskehelse, økonomiske hensyn og driftsmessige utfordringer i lukkede anlegg med resirkulert sjøvann på land. Ved prosjektets ... -
Pre rigor produksjon av røykt laks. Effekter av pakkemetoder, lagringstemperatur og lagringstid på kvalitetsegenskapene farge, carotenoidinnhold og harskning
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Denne rapporten beskriver et forsøk som skal dokumentere effekter av ulike betingelser som er gjeldende i etterkant av selve kaldrøykingsprosesseringen, d.v.s. pakkemetode, lagrings-temperatur og lagringstid, på ... -
Pre-rigor filetering av levendefanget torsk - I: Filetkvalitet - vill torsk restituert i merd etter fangst, uten fôring
(Nofima rapportserie, Research report, 2007)I dette prosjektet ble det gjennomført to forsøk med filetering av torsk ved ulik rigortilstand. Råstoffet var stor skrei fisket levende utenfor Vesterålen i mars – april. Torsken ble ilandført levende av fangstfartøyet ... -
Pre-rigor filetering av levendefanget torsk - II Holdbarhet og filetkvalitet, levende vill torsk som ble fôret i merd før slakting
(Nofima rapportserie, Research report, 2007)Hovedmålet var å dokumentere om filetering av torsk pre-rigor, i-rigor eller post-rigor påvirket holdbarhetstiden under kjølelagring, totalt etter slakting og etter filetering. Det var også et delmål å dokumentere andre ... -
Pre-rigor filetering av oppdrettstorsk; Holdbarhet og kvalitet under kjølelagring
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)Målet var å dokumentere om pre-rigor prosesserte filetstykninger av oppdrettstorsk har lengre holdbarhet under kjølelagring, enn filetstykninger av vill torsk. Pre-rigor skjæring og pakking av loins av oppdrettstorsk ble ...