Blar i Nofima rapportserie på utgivelsesdato
Viser treff 581-600 av 1072
-
Norwegian coastal fisheries. An overview over the coastal fishing fleet less than 21 meters
(Research report, 2014)This report presents an overview over: - The quota system and regulatory measures - Fishery harbors and fish processing plants by region (Northern-Norway, Mid-Norway, Western-Norway, Southern-Norway and Oslo fjord area) - ... -
Utnyttelse av P fra sildeavskjær som alternativ P kilde i fôr til laksesmolt (Salmo salar L.)
(Nofima rapportserie, Research report, 2014)Målet med dette prosjektet var å øke verdiskapningen av marint restråstoff ved å utvikle bioteknologiske løsninger som kan frigjøre P fra fiskebein og gjøre P mer tilgjengelig for laks, samt å utvikle nye marine P ingredienser ... -
Anlegg for innfrysing på land av råstoff fra kystflåten - forstudie. En teknisk/økonomisk gjennomgang
(Research report, 2014)Råfisklaget og FHF har fått forespørsler fra fiskere og andre om å starte innfrysing av fisk fra kystflåten. Bakgrunnen er mellom annet: o Avsetningsproblemer på små plasser som mangler mottak o Stor prisforskjell mellom ... -
Marketing and value added effects for whitefish and pelagic industries of different eco-labelling schemes. Sluttrapport
(Research report, 2014)Målet med prosjektet er å vurdere en potensiell markedsfordel og verdiøkning for norsk fiskerinæring av bærekraftsertifisering. Alternativene som vurderes er uavhengig tredjeparts sertifiseringsprogram (MSC) opp mot ... -
The effect of AQUI-S on nitrogen compound removal efficiency in recirculating aquaculture system (RAS)
(Research report, 2014)AQUI-S (AQUI-S® New Zealand Ltd., Lower Hutt, New Zealand) is a water dispersible liquid anaesthetic that is currently approved in Norway for sedation and anesthesia of Atlantic salmon (Salmo salar L.) and rainbow trout ... -
Food/feed and environmental risk assessment of insect-resistant and herbicide-tolerant genetically modified maize Bt11 x MIR604 in the European Union under Regulation (EC) No 1829/2003 (EFSA/GMO/UK/2007/50). Opinion of the Panel on Genetically Modified Organisms of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety
(VKM Report, Research report, 2014) -
Makrellkonfliktens konsekvenser
(Research report, 2014)Dette prosjektet har omhandlet makrellkonflikten med Færøyene og Island, hvor blant annet økt fiske fra Island og Færøyene og landingsforbud har vært drøftet. Prosjektet har diskutert hvordan konflikten har påvirket ... -
Låssetting av sommermakrell. Delrapport
(Research report, 2014)Dette er en delrapport i FHF-prosjektet «Låssetting av sommermakrell» fase 2, der en kvalitetsbedømmelsen etter låssettingsperioden er blitt utført. Metodene som er blitt benyttet til kvalitetsbedømmelse er instrumentell ... -
Food/feed and environmental risk assessment of herbicide-tolerant and insect-resistant genetically modified maize NK603 x MON810 for import, processing, food and feed uses under Regulation (EC) No 1829/2003 (EFSA/GMO/UK/2004/01). Opinion of the Panel on Genetically Modified Organisms of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety
(VKM Report, Research report, 2014) -
Eierendringer for havbrukskonsesjoner tildelt i 2009-runden
(Research report, 2014)Tildeling av rettigheter for fangst eller oppdrett er sentrale offentlig virkemiddel i sjømatnæringen. Ofte knyttes det ulike vilkår til slike tildelinger. Denne rapporten klargjør dagens eierskap for laksekonsesjoner fra ... -
Økt holdbarhet på utvannet tørrfisk for innenlandsmarkedet
(Research report, 2014)Utvannet tørrfisk er et krevende produkt når det gjelder holdbarhet i kjølt tilstand. På grunn av høyt bakterieinnhold er det nødvendig å hemme eller drepe disse for å kunne oppnå en holdbarhet som gjør at produktene kan ... -
Alternativ produksjon av matjessild. Del 2: NVG sild
(Research report, 2014)Forsøk med lab-skala produksjon av lettsaltede matjestype-produkter fra Norsk Vårgytende (NVG) sild ble gjennomført i Lødingen og Senjahopen, i henholdsvis september og oktober juni 2013. I tillegg til å modne sild på ... -
Holdbarhet på klippfisk. Forbedret prosedyre for prøveuttak (AP1)
(Research report, 2015)Holdbarhet på klippfisk er et tema både klippfiskindustrien og kjøpere av klippfisk ønsker mer kunnskap om. Det har spesielt vært knyttet interesse til holdbarhet ved lagring ved forhøyet temperatur fordi distribusjon og ...