Blar i Nofima rapportserie på utgivelsesdato
Viser treff 481-500 av 1072
-
Norway-India-Bangladesh consortium for Hilsa aquaculture in South Asia
(Research report, 2013)Hilsa is an extremely popular fish in Bangladesh and in the Indian states of West Bengal, Orissa, Tripura and Assam and consumed by 250 million people. It is unfortunately though a wild resource in decline, due in large ... -
Gastrointestinal passage rate in Atlantic salmon (Salmo salar) fed dry or soaked feed. A CREATE project
(Research report, 2013)Atlantic salmon was fed a commercial-like diet either as is (92% dry matter) or soaked for 2 h in sea water prior to feeding (70% dry matter). The salmon showed large individual variation in gastrointestinal passage rate ... -
Food/feed and environmental risk assessment of insect-resistant and herbicide-tolerant genetically modified maize 59122 x NK603 for food and feed uses, import and processing under Regulation (EC) No 1829/2003 (EFSA/GMO/UK/2005/20). Opinion of the Panel on Genetically Modified Organisms of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety
(VKM Report, Research report, 2013) -
Kystturisme – kunnskapsgrunnlag for utvikling av naturbaserte reiselivsprodukter på Senja i Troms
(Research report, 2013)Ifølge destinasjonsselskapet på Senja, Destinasjon Senja, er det per i dag mangelfull kunnskap i reiselivsnæringen på Senja om hvilke muligheter og krav som finnes i sentrale markeder for naturbaserte aktiviteter. Selskapet ... -
Videreutvikling av VIS/NIR spektroskopi – Bestemmelse av kvalitet
(Research report, 2013) -
Driftsøkonomi og kvalitetsfeil i foredling av fisk – Resultater fra intervju med bedrifter og produksjonsforsøk
(Research report, 2013)Formålet med dette prosjektet var å koble data fra fartøy og produksjonsanlegg for å utvikle et system for målrettet høsting, med den hensikt å optimere kvaliteten på råstoffet og verdien på sluttproduktet. For å utvikle ... -
Muligheter for norsk sjømat som råstoff til sushi
(Research report, 2013)Markedet for sushi er stort, variert og fortsatt i stor vekst. Bare i Paris er det i dag over 1.400 sushirestauranter. De tre markedene vi har undersøkt er Norge, Frankrike og Tyskland. Sammenligner man de tre markedene ... -
Bestemmelse av holdbarhet på kjølt cluster av kongekrabbe
(Research report, 2013)På oppdrag for FHF er holdbarhet på kjølt cluster av kongekrabbe (Paralithodes camtschaticus) studert. Målet har vært å komme frem til en anbefalt holdbarhet og i tillegg vise et grunnlag for en fremtidig QIM-analyse som ... -
Validering av Evolution 220
(Research report, 2013)Det har blitt kjøpt inn et nytt spektrofotometer (Evolution 220, Thermo Scientific) til BioLab Nofima. I den forbindelsen har det blitt utført en validering som involverer kalibreringsstandarder fra produsenten og en test ... -
Mat og måltider for aktive eldre. En studie av aktive eldres preferanser, prioriteringer og praksiser
(Research report, 2013)Aktive eldre er opptatt av mat og måltider og helse. Matvanene forandrer seg over tid ettersom barna flytter ut, de får en diagnose relatert til kostholdet eller de blir alene. Ved diagnoser som hjerte- karsykdom eller ... -
Environmental risk assessment of insect resistant genetically modified maize MON810 for cultivation, seed production, import, processing and feed uses under Directive 2001/18/EC (Notification C/F/95/12/02). Opinion of the Panel on Genetically Modified Organisms of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety
(VKM Report, Research report, 2013) -
Mot utval for auka motstandskraft mot lus hos laks
(Research report, 2013)Lus på oppdrettslaks og utvikling av resistens hos lus mot kjemiske midlar mot lus har blitt eit aukande problem dei siste åra. Dette har ført til auka interesse for bruk av alternative strategiar som leppefisk, spesialfôr, ... -
Oppdrettsteknologi og konkurranseposisjon
(Research report, 2013)Hovedspørsmålet i denne rapporten har vært om ny oppdrettsteknologi, som i mindre grad enn dagens notbaserte anlegg er avhengig av Norges naturgitte fortrinn, kan true Norges konkurranseposisjon som verdens fremste produsent ... -
Utvikling av høykvalitets pulverprodukt fra sildemelke. Sensorisk kvalitet på sildemelkepulver testet ved akselererte lagringsbetingelser - Fagrapport 2
(Research report, 2013)Målet med prosjektet har vært å optimalisere fremstillingen av et pulverprodukt basert på sildemelke, og å teste effekten av antioksidanter på produktstabilitet. Pulver ble fremstilt ved å tørke varmebehandlet sildemelke ... -
Verification of a new processing method for treatment of category 2 material of fish origin – Full scale trials (Sec. ed. – minor corrections in page 3, 11 and Appendix I)
(Research report, 2013)The Norwegian Seafood Federation (FHL) has applied for approval of a new alternative method for processing of category 2 animal by-products (ABP) of fish origin. The processing method is characterized by fish raw material ... -
Vedlegg til rapport: Interaksjoner mellom havbruk og ville marine organismer - En kunnskapsoppsummering
(Research report, 2013) -
Workshop om utblødning og kjøling av laks, med fokus på kvalitet
(Research report, 2013)Flere slakterier har ytret ønske om at det må arbeides videre med utblødning og kjøling av laks i slakteprosessen. De kontaktet Nofima og SINTEF Energi om dette og en prosjektskisse ble utarbeidet og sendt til FHF. Tematisk ... -
Fryseskader på tørrfisk. Sluttrapport
(Research report, 2013)Enkelte år gir frost i hengeperioden betydelige fryseskader på tørrfisken. Tørrfisken kan bli helt "frysetørket", såkalt fosfisk, eller få ulike grader av feil som gir kvalitetsreduksjoner. Hovedmålet med prosjektet er å ... -
Alternativ produksjon av Matjessild. Del 1: Nordsjøsild
(Research report, 2013)Forsøk med lab-skala produksjon av matjes-type produkter fra Nordsjøsild ble gjennomført i Egersund, i juni 2012. I tillegg til å modne sild på tradisjonelt vis, ganet i saltlake, ble 3 alternative metoder forsøkt: modning ...