Blar i Nofima rapportserie på tittel
Viser treff 365-384 av 1072
-
HerrZyme - Enzymkarakterisering og teknologiutvikling for kommersialisering av enzym fra restråstoff av sild
(Research report, 2014)Forprosjektet HerrZyme fokuserer på undersøkelser av en delvis renset esterase fra silderestråstoff med kommersielt formål. Enzymet bryter ned kortkjedede lipider og har så langt vist seg å ha attraktive egenskaper for ... -
High-Pressure Processing for the Production of Added-Value Claw Meat from Edible Crab (Cancer pagurus)
(Peer reviewed; Journal article, 2021)High-pressure processing (HPP) in a large-scale industrial unit was explored as a means for producing added-value claw meat products from edible crab (Cancer pagurus). Quality attributes were comparatively evaluated on the ... -
Histamine in fish: Liquid chromatographic determination with post-column derivatization and fluorescence detection
(Research report, 2015)Histamine is formed by microbial decarboxylation of histidine. Histidine is an essential amino acid which is present in all fish and especially in fish tissues of Scomberiscida and Scombridae families, for example mackerel, ... -
Hodekapping av hvitfisk. Vanninnhold og mikrobiell vekst i torsk når den lagres i is/vannblanding med og uten hode
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)I dag føres om lag 140.000 tonn hodekappet fisk i is og vann eller kjølt vann (RSW) om bord i norske fiskefartøy. I henhold til EUs hygieneregelverk (hygienepakken) vil det ikke bli tillatt å oppbevare hodekappet fisk i ... -
Holdbarhet på klippfisk - sluttrapport
(Nofima rapportserie, Research report, 2016) -
Holdbarhet på klippfisk Langtidslagring av klippfisk – kartletting av kvalitetsegenskaper (AP3)
(Research report, 2016)Klippfiskindustrien ønsker mere kunnskap om holdbarhet på sine produkter. Derfor initierte FHF prosjektet «Holdbarhet på klippfisk» i 2013 der hovedmålet var å studere holdbarhet på klippfisk under ulike lagringsbetingelser ... -
Holdbarhet på klippfisk Langtidslagring av klippfisk – kartletting av kvalitetsegenskaper (AP3)
(Research report, 2016)Klippfiskindustrien ønsker mere kunnskap om holdbarhet på sine produkter. Derfor initierte FHF prosjektet «Holdbarhet på klippfisk» i 2013 der hovedmålet var å studere holdbarhet på klippfisk under ulike lagringsbetingelser ... -
Holdbarhet på klippfisk. Alternativer til kassering av nedklasset klippfisk (AP4)
(Research report, 2015)I prosjektet «Holdbarhet på klippfisk» er hovedmålet å studere holdbarhet på ferdig produsert klippfisk ved ulike temperaturbetingelser for deretter å komme frem til en anbefalt holdbarhet. Et av delmålene er å studere ... -
Holdbarhet på klippfisk. Flekket klippfisk lagret ved forhøyede temperaturer
(Nofima rapportserie, Research report, 2016)I prosjektet «Holdbarhet på klippfisk» er det foretatt studier for å fastsette holdbarhet på klippfisk basert på vekst av rødmidd. Denne rapporten refererer til studier hvor flekket klippfisk har vært lagret ved forhøyede ... -
Holdbarhet på klippfisk. Forbedret prosedyre for prøveuttak (AP1)
(Research report, 2015)Holdbarhet på klippfisk er et tema både klippfiskindustrien og kjøpere av klippfisk ønsker mer kunnskap om. Det har spesielt vært knyttet interesse til holdbarhet ved lagring ved forhøyet temperatur fordi distribusjon og ... -
Holdbarhet på klippfisk. Vekst av rødmidd i klippfisk lagret ved forhøyede temperaturer (AP2)
(Research report, 2016)I prosjektet «Holdbarhet på klippfisk» er det foretatt studier for å fastsette holdbarhet på klippfisk basert på vekst av rødmidd. Denne rapporten referer til studier hvor klippfisk er lagret ved forhøyede temperaturer. ... -
Holdbarhet på produkter av bløytet-, fryst- og tint tørrfisk. Faglig sluttrapport
(Nofima rapportserie, Research report, 2019)Tørrfisk som bløytet produkt har kort holdbarhet kjølelagret. Utfordringen er høyt antall bakterier i produktet etter bløyting, som begrenser holdbarheten som kjølt produkt. Flere tørrfiskprodusenter jobber med å bløyte, ... -
Holdbarhetskriterier for tørrfisk – forprosjekt. Faglig sluttrapport
(Nofima rapportserie, Research report, 2019)Tørrfiskbedrifter er pålagt å merke sine produkter med holdbarhet. I dag er det satt en holdbarhet på 2 år uten at dette er godt dokumentert. I dette forprosjektet skal en undersøke holdbarhetskriterier for tørrfisk. I ... -
Holdninger til innkjøp og bruk av klippfisk i Portugal. En fokusgruppestudie i Lisboa og Porto
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)Klippfisk er et gammelt produktkonsept. På tross av dette konsumeres klippfisk, på portugisisk kalt ”bacalhau” flittig i Portugal og for norsk hvitfisknæring generelt og norsk klippfisknæring spesielt, er Portugal et meget ... -
Hooked on Longline; Proceedings from a workshop on longlining in Reykjavik October 19th and 20th 2010
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)In this report are published presentations held at an international workshop in Reykjavik on various aspects of longline fishing. Issues related to market conditions, different technological aspects regarding gear technology ... -
Hot smoked Atlantic mackerel (Scomber scombrus) Effects of catch season, frozen storage time of raw material (fillets) and chilled storage time of finished product, on colour and sensory characteristics
(Nofima rapportserie, Research report, 2018)Two trials have been carried out with hot-smoking of Atlantic mackerel in order to investigate the effect of different raw material (fillets), on product quality and shelf-life. Fillets produced from trawled, Icelandic ... -
Hurtigmetode for måling av enzymaktivitet basert på viskositetsmålinger
(Research report, 2015)