• Forlengelse av prerigortid for laks ved superkjøling 

      Nordtvedt, Tom Ståle; Tobiassen, Torbjørn; Rotabakk, Bjørn Tore (SINTEF Fiskeri og havbruk AS, Research report, 2015)
      Levende fisk transport med utslipp av brønnbåtvann i sjø og påfølgende lagring i ventemerder er en stor risikofaktor for sykdomsspredning mellom merder. I forbindelse med utvikling av slaktebåten "Tauranga" er det behov ...
    • Forskning og utvikling i fiskeflåten. Oppsummering av fiskerikonferanse i Svolvær 6. og 7. desember 2007 

      Henriksen, Edgar (Nofima rapportserie, Research report, 2008)
      Rapporten oppsummer LUs og Norges Fiskarlags konferanse om FoU og fornyelse i kystfiskeflåten. Bakgrunnen for konferansen er den svake fornyelsestakten i kystfiskeflåten generelt og i Nord-Norge spesielt. Det er imidlertid ...
    • Forskningsvirksomheten 1999 : årsrapport til Fiskeridepartementet og Norges forskningsråd 

      Richardsen, Roger Norvald; Sunnanå, Knut; Olsen, Egil; Mortensen, Atle; Eliassen, Jens-Eric (Nofima rapportserie, Research report, 2000)
    • Fosfater til fisk. Klassifisering, regulering og funksjon 

      Esaiassen, Margrethe; Joensen, Sjurdur (Nofima rapportserie, Research report, 2002)
      I de siste årene har det vært en økning i tilsetning av ulike fosfater i næringsmidler for å bedre funksjonelle egenskaper i varen. Men hva er fosfater, hvordan påvirker de næringsmiddelet, og hvor og hvordan er de tillatt ...
    • Four Plausible Futures of Food. Navigating the future for sustainable and healthy plant-based protein in Norway: A scenario approach 

      Prexl, Katja-Maria; Gonera, Antje (Nofima rapportserie, Research report, 2020)
      FoodProFuture (FPF) is a research project aiming for innovative, healthy, and sustainable exploitation of plant-based proteins in future foods in Norway and serves as a catalyst and initiator for the industrial uptake of ...
    • Fra biprodukt til hovedprodukt. Eksempler på nye konsumprodukter fra biprodukter av laks og hvitfisk 

      Olsen, Jan-Vidar; Johnsen, Oddrun (Research report, 2003)
      Rapporten beskriver innledningsvis generelle utviklingstrekk i sjømatmarkedet. Hovedformålet er å vise eksempler på produktutvikling hvor anvendelse av biprodukter som filetavskjær og rygger har gitt nye produkter med ...
    • Fra trailer til tog? Rammebetingelser for handel og transport av sjømat fra Nordland til det russiske markedet 

      Nilssen, Frode; Elvestad, Christel (Nofima rapportserie, Research report, 2010)
      Denne rapporten søker å gi en vurdering av hvilket handlingsrom som finnes med hensyn til å flytte en vesentlig del av transporten av fisk fra Nordland mot det russiske markedet over fra trailer til jernbane. Det tas sikte ...
    • Framtidens konsumprodukter fra norsk salt- og klippfisk - H02. Pakketeknologi og holdbarhet 

      Rode, Tone Mari; Rotabakk, Bjørn Tore; Skuland, Aase Vorre; Øverby, Lene; Sørheim, Oddvin (Nofima rapportserie, Research report, 2019)
      Ferdig utvannet salt- og klippfisk har en relativt kort holdbarhet som ferskt produkt. For å oppnå forlenget holdbarhet på et slikt produkt er det flere alternativer. En kan f.eks. fryse produktet, benytte ulik pakketeknologi ...
    • Franske forbrukeres oppfatning av fersk og tint filet fra torsk 

      Heide, Morten; Altintzoglou, Themistoklis; Carlehög, Mats; Nøstvold, Bjørg Helen (Nofima rapportserie, Research report, 2011)
      Resultatene fra dette prosjektet viser at informasjon om ferskhet er meget viktig for hvordan franske forbrukere evaluerer torskefilet. Dette støttes av resultater fra forbrukertest, måling av effekter ved merking av fisk ...
    • Fremtidige effekter av strukturering på sjø og på land – Faglig sluttrapport 

      Iversen, Audun; Hermansen, Øystein; Isaksen, John Roald; Henriksen, Edgar; Nyrud, Thomas; Dreyer, Bent (Nofima rapportserie;, Research report, 2018)
      Denne rapporten oppsummerer resultatene fra FHF-prosjektet "Fremtidige effekter av strukturering på sjø og land". Den bygger på to rapporter fra prosjektet, hvorav den første omhandler strukturering i flåten og den andre ...
    • From controversy to dialog in aquaculture 

      Karlsen, Kine Mari; Andreassen, Otto; Hersoug, Bjørn (Research report, 2015)
      The Norwegian government has great ambitions for growth and development in the Norwegian aquaculture industry. At the same time, the aquaculture industry also encounters significant opposition by different stakeholders and ...
    • Fryseskader på tørrfisk 

      Joensen, Sjurdur; Gundersen, Bjørn; Wang, Pål Anders; Johnsen, Hanne; Østli, Jens (Research report, 2013)
      Enkelte år gir frost i hengeperioden betydelige fryseskader på tørrfisken. Tørrfisken kan bli helt "frysetørket", såkalt fosfisk eller få ulike grader av feil som gir kvalitetsreduksjoner. Hovedmålet med prosjektet er å ...
    • Fryseskader på tørrfisk. Sluttrapport 

      Joensen, Sjurdur; Østli, Jens (Research report, 2013)
      Enkelte år gir frost i hengeperioden betydelige fryseskader på tørrfisken. Tørrfisken kan bli helt "frysetørket", såkalt fosfisk, eller få ulike grader av feil som gir kvalitetsreduksjoner. Hovedmålet med prosjektet er å ...
    • Frysing av pre-rigor laksefilet- kvalitet og holdbarhet under fryselagring og etter tining 

      Tobiassen, Torbjørn; Akse, Leif; Carlehög, Mats; Eilertsen, Guro; Dahl, Reidun Wenche (Nofima rapportserie, Research report, 2008)
      Prosjektet fokuserer på hvorvidt råstoffets rigortilstand ved innfrysning (pre- eller post-rigor) påvirker produktets kvalitet gjennom forventet holdbarhetstid under fryselagring og etter tining av frosne prøver. I prosjektet ...
    • Fryst lettsaltet seifilet. Del 2: Dokumentasjon av kvaliteten 

      Lauritzsen, Kristin; Bjørkevoll, Ingebrigt; Gundersen, Bjørn; Dahl, Reidun Wenche (Nofima rapportserie, Research report, 2007)
      Produksjonen av lettsaltet fryst seifilet er relativt ukomplisert og lite tidkrevende. Prosessen stiller imidlertid høye krav til den mikrobiologiske kvaliteten på saltlaken som injiseres for at man skal oppnå tilstrekkelig ...
    • Funksjonskontroll og validering av Tecator Digestor (FOSS) 

      Krakeli, Tor-Arne (Nofima rapportserie, Research report, 2020)
      En kort validering ble utført for å godkjenne bruken av varmeblokkenheten Tecator Digestor (FOSS). Denne enheten skal brukes til opparbeiding ved destillasjons- og titreringsenheten for analyse av protein/nitrogen. Bruken ...
    • Fysisk merking av oppdrettslaks. Test og evaluering av forskjellige merkemetoder 

      Mortensen, Atle; Puvanendran, Velmurugu; Hansen, Øyvind J (Research report, 2013)
      I dette prosjektet er forskjellige metoder for ytre merking av oppdrettslaks testet og evaluert. Ytre merking er nødvendig for sikker identifisering av rømt oppdrettslaks i felt. Det er viktig for i neste omgang å kunne ...
    • Følgeprosjekt LMV AS 

      Hermansen, Øystein; Dreyer, Bent (Nofima rapportserie, Research report, 2008)
      LMV AS ble etablert i 2007 for å fungere som mottaksanlegg for restitusjon av levendefanget torsk. Eierne av selskapet er foredlingsbedriften Gunnar Klo AS og eierne av tre fiskefartøy. I dette prosjektet er driften av ...
    • Føringstilskudd i fiskerinæringen – kartlegging og evaluering 

      Hermansen, Øystein; Isaksen, John Roald (Nofima rapportserie, Research report, 2008)
      Se kapittel 1 i rapporten
    • Føringstilskuddet i fiskerinæringen - Fokus på perioden 2011-12 

      Hermansen, Øystein; Isaksen, John Roald (Research report, 2013)
      Den foreliggende rapporten er skrevet på oppdrag fra Fiskeri- og kystdepartementet (FKD), der de viktigste føringstilskuddsordningene som administreres av de ulike salgsorganisasjonene i norsk fiskerinæring evalueres. Rapporten ...