Browsing Nofima rapportserie by Title
Now showing items 787-806 of 1072
-
Risk ranking and source attribution of food- and waterborne pathogens for surveillance purposes
(Peer reviewed; Journal article, 2021) -
Rognproduksjon hos berggylt
(Research report, 2016)Prosjektet er en videreføring av aktiviteter på rognproduksjon av berggylt som ble startet i FHF-prosjektet LeppeProd (2011-2013). Målet med prosjektet som presenteres i denne rapporten var å bidra til en effektiv og ... -
RSW-, CSW- og iskjøling av råstoff (torsk), konsekvenser for filetkvaliteten - forsøk 2011
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)I forsøket ble torsk bløgget, utblødd i vann, sløyd og vasket på en identisk måte og deretter kjølt som hel fisk i 1, 2 og 3 døgn i henholdsvis RSW, CSW eller iset i kasser. Målet var å undersøke om disse kjølemetodene for ... -
Russian consumers' food habits. Results from a qualitative study in Moscow
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)This study is a part of an ongoing three year project aimed at exploring end explaining Russian consumers’ meal structures, consumers’ relative preferences, motives for food choice and the consumers’ perceptions of risks ... -
Røkt laks – salttype og saltkonsentrasjon. Analyser av 6 røkte lakseprodukter
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Hovedmålet med forsøket var å sammenligne sensorisk profil for 6 produkter av røkt laks som var prosessert med 2 ulike salt (100 % NaCl og 50/50 % NaCl/KCL) i 3 konsentrasjoner; ≈3,5 % (høy), ≈2,3 % (medium) og ≈1,5 % ... -
Salgsutvikling for nye plantebaserte produkter
(Nofima rapportserie, Research report, 2021)Plantebaserte produkter og kosthold blir oppfattet som bærekraftig. Bærekraft og plantemat kan sees på som innovasjonsdrivere, og vi viser til hvordan oppmerksomheten rundt disse begrepene har økt de siste fem årene. Mye ... -
Salmon farming in the North – Regulating societal and environmental impacts
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)Salmon farming is a rapidly growing industry in the North and its sustainable development depends on adequate governance. We have assessed the governance systems for salmon farming in four northern countries, Canada, the ... -
Salt content in herring – How the salt content in herring changes during capture and catch handling
(Nofima rapportserie, Research report, 2023)Brazil applies a threshold limit value for the amount of salt that is accepted in natural herring, namely 134 mg sodium per 100 g fillet. Compared with the salt content values found in the relevant literature, and the ... -
Salterstattere i røkt laks
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)Denne rapporten gir en kort oversikt over kommersielle salterstattere som kan ha relevans for bruk i produksjon av røkte lakseprodukter. Rapporten inngår i prosjektet «Metoder for erstatning av salt i røkte lakseprodukter» ... -
Saltinnhold i sild – Hvordan saltinnholdet i sild endres under fangst og fangsthåndtering
(Nofima rapportserie, Research report, 2023) -
Sammenhengen mellom råstoffets beskaffenhet og produktutbytter i filetproduksjon av hyse og torsk
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)I prosjektet er det utført intervjuundersøkelse i fire filetbedrifter og produksjonsforsøk med både torsk og hyse i to av bedriftene. Målet i spørreundersøkelsen var å finne hvilke kvalitetsfeil i råstoffet bedriftene selv ... -
Sammenlikning av to modeller av kommersielle kongekrabbeteiner med tanke på fangsteffektivitet og seleksjon
(Nofima rapportserie, Research report, 2019)I dag brukes det utelukkende sammenleggbare en-kammerteiner for fangst av kongekrabbe innenfor det kvoteregulerte området på Finnmarkskysten. Nofima og krabbefisker i Varanger har i en årrekke jobbet med å forbedre seleksjon ... -
Sammenslåing av fartøygruppene seitrål og torsketrål – et kunnskapsbidrag
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)Et mer utfyllende sammendrag gis kapittel 1. Regjeringen har foreslått å slå sammen gruppene sei- og torsketrål for å forenkle kvotesystemet. På oppdrag fra Møre Trållag og Sjømat Norge tar denne rapporten for seg historikk, ... -
Sanitetsslakting på merdkanten
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Bakgrunnen for prosjektet var at oppdrettsnæringen trengte hjelp til å løse problematikken rundt sanitetsslakting av fisk ved sykdom. Næringen ønsket en metode som kunne gjør sanitetsslaktingen effektiv og sikker. Den måtte ... -
Sånn kan det også gjøres! Drift av autolinerederiet Eskøy AS ”Saga K”, T-20-T og ”Åsta B”T-3-T, driftsåret 2010
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)I samarbeid med rederiet Eskøy AS og Norges Fiskerihøgskole har Nofima Marked fortsatt undersøkelsene og hvorvidt, og under hvilke betingelser bruk av autoline i kystfiske er en rasjonell driftskombinasjon i norsk fiske. ... -
Sårproblematikk og hudhelse i laks- og regnbueørrettoppdrett
(Research report, 2015) -
Sea urchin fisheries, management and policy review (Activity A4.2.1 of the URCHIN project)
(Research report, 2016)This report gives a brief introduction to the URCHIN project, funded by the Northern Peripheries and Arctic Programme (NPA). The scope of the report is also outlined. This is followed by a summary of the sea urchin fishery ...