Browsing Nofima rapportserie by Issue Date
Now showing items 501-520 of 1072
-
Genetic variation in Norwegian Atlantic salmon (Salmo salar L.) associated with anthropogenic activity. Final report
(Research report, 2013)Atlantic salmon populations are affected by a number of different anthropogenic activities on local to regional scales. In a recently updated salmon register for Norway maintained by the Directorate for Nature Management ... -
Food and environmental risk assessment of herbicide-tolerant genetically modified maize NK603 for food uses, import and processing under Directive 2001/18 /EC (Notification C/ES/00/01). Opinion of the Panel on Genetically Modified Organisms of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety
(VKM Report, Research report, 2013) -
Environmental risk assessment of glufosinate-tolerant genetically modified oilseed rape T45 for food and feed uses, import and processing under Regulation (EC) No 1829/2003 (Application EFSA/GMO/UK/2005/25). Opinion of the Panel on Genetically Modified Organisms of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety
(VKM Report, Research report, 2013) -
Kvalitetsforbedring og miljøgevinster i norsk villfisksektor – Kvalitetsforbedring i fangstoperasjoner. Sluttrapport
(Research report, 2013)Gjennom erfaring, kunnskapsutvikling og effektiv forvaltning er viktige fiskebestander nå i godt hold og kvotene er økende. Utfordringen er å utnytte den gunstige ressurssituasjonen til å skape produkter som har høy verdi ... -
Fysisk merking av oppdrettslaks. Test og evaluering av forskjellige merkemetoder
(Research report, 2013)I dette prosjektet er forskjellige metoder for ytre merking av oppdrettslaks testet og evaluert. Ytre merking er nødvendig for sikker identifisering av rømt oppdrettslaks i felt. Det er viktig for i neste omgang å kunne ... -
Produktdifferensiering og konkurransefortrinn
(Research report, 2013)For å forbedre næringens muligheter til å utvikle konkurransedyktige differensieringsstrategier har formålet med dette prosjektet vært å øke kompetansen om produktdifferensiering i sjømat-næringen. En rekke ulike studier ... -
Tørrfiskkvalitet. Tidlig eller sen åpning av nakken
(Research report, 2013)I tørrfisknæringen er det ulik praksis med hensyn på når en åpner nakkene på fisken etter tørking. De fleste åpner nakken på høsten (sent) samtidig som vrakingen foregår, mens andre velger å åpne nakken når fisken tas inn ... -
Food/feed and environmental risk assessment of insect resistant genetically modified maize MON810 for cultivation, seed production, import, processing and feed uses under Directive 2001/18/EC (Notification C/F/95/12/02). Opinion of the Panel on Genetically Modified Organisms of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety
(VKM Report, Research report, 2013) -
Lønnsom foredling av hvitfisk i Norge – hva skal til? Oppsummering av foredragsserie holdt for LO, supplert med relevant litteratur
(Research report, 2013)Denne rapporten er et sammendrag av foredrag holdt for LOs prosjektgruppe i prosjektet "Lønnsom foredling av hvitfisk i Norge – hva skal til?". Foredragene er supplert med relevant litteratur. LO er opptatt av den dårlige ... -
Food/feed and environmental risk assessment of insect-resistant and herbicide-tolerant genetically modified maize 1507 x 59122 for food and feed uses, import and processing under Regulation (EC) No 1829/2003 (EFSA/GMO/NL/2005/15). Opinion of the Panel on Genetically Modified Organisms of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety
(VKM Report, Research report, 2013) -
Driftsundersøkelsen i fiskeindustrien. Driftsåret 2011
(Research report, 2013)Lønnsomheten i norsk fiskeindustri var betydelig svakere i 2011 enn året før. Med unntak av bedriftene som foredler og slakter laks falt inntjeningen i alle sektorer. Igjen var det blant tørrfisk- og klippfiskprodusenter ... -
Utvikling av høykvalitets pulverprodukt fra sildemelke: Oppfølgingsprosjekt. Sluttrapport
(Research report, 2013)Som en del av satsingen på restråstoff fra pelagisk sektor ønsker FHF å videreføre FoU-innsatsen for produktkvalitet på sildemelkepulver. Nofima ble derfor utfordret på å utvikle et «2.generasjons» produkt basert på fryst ... -
Variabel kvalitet i verdikjeden. Hvordan påvirker kvalitet lønnsomhet?
(Research report, 2013)Prosjektet har sett på hvordan variabel kvalitet påvirker lønnsomheten i verdikjeden gjennom å intervjue industriaktører og eksportører i hvitfisknæringen. Resultatene viser at vesentlige deler av råstoffet som leveres fra ... -
Råstoffkvalitet torsk. Gruppert i kvalitetsklasser basert på fangstskader
(Research report, 2013)Sjømatindustrien anser rødfarget muskel og filetspalting som de mest «kostbare» kvalitetsfeilene, fordi det begrenser valgmuligheten med hensyn til anvendelsen av råstoffet og fører til nedklassing av produktene. Det er ... -
Preliminary environmental risk assessment of genetically modified oilseed rape MON 88302 for food and feed uses, import and processing under Regulation (EC) No 1829/2003 (Application EFSA/GMO/BE/2011/101). Opinion of the Panel on Genetically Modified Organisms of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety
(VKM report, Research report, 2013) -
Lagringsstabilitet av et utvalg marine oljer. Effekt av oljekvalitet på cellulære responser – Fase 2
(Research report, 2013) -
Individbasert kvalitetssortering og kvalitetsmerking av pelagisk fisk. Automatisk sortering basert på indre kvalitetsegenskaper
(Research report, 2013)I dette prosjektet har vi utviklet målemetoder som viser at det er mulig å måle sentrale indre kvalitetsegenskaper i sild og makrell med raske og ikke-destruktive on-line metoder. Ved bruk at nær-infrarød spektroskopi (NIR) ...