Browsing Nofima rapportserie by Title
Now showing items 412-431 of 1072
-
ILA-virus i villfisk og oppdrettsfisk i Troms
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Infeksiøs lakseanemi (ILA) er en sykdom forårsaket av ILA-virus (ILAV) som resulterer i store tap i lakseoppdrett. Sykdomsutbrudd er kun registrert på oppdrettslaks, men en avirulent variant av viruset er også påvist i ... -
Ilandføring av levendelevert hyse – Optimal behandling, slakting, kjøling og prosessering med hensyn til kvalitet
(Nofima rapportserie, Research report, 2018)Når en sammenligner den levendeleverte hysa med tradisjonelt levert hyse på slakte/leveringsdagen, så er det store forskjeller med hensyn på kvalitet. Den levendeleverte hysa som blir pre-rigor prosessert har veldig lite ... -
Ilandføring av usløyd torsk, hyse og sei – optimal behandling og kjøling med hensyn til kvalitet på fisk og biprodukter
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Rapporten presenterer resultater fra tre forsøk med kjølelagring av usløyd torsk, hyse og sei. Hensikten var å undersøke hvor lenge fisken kunne lagres usløyd før dette i uakseptabel grad reduserte kvaliteten, avhengig av ... -
Imaging Spectroscopy as a tool for detection of nematodes, blood, skin remnants and black lining in cod fillets
(Research report, 2003)Automation of the trimming operation is a problem with high priority in the fish processing industry. This is a natural follow up of the automatic pin bone removal project. This work has focused on developing Imaging ... -
Implementering av teknologi for optimal kvalitet i fremtidens prosesslinje på trålere "OPTIPRO" – Fase 1
(Research report, 2014)Trålfanget fisk har generelt hatt et rykte på seg for å være av dårligere kvalitet enn krokfanget fisk og det er skjedd svært lite teknologiutvikling de siste 30 årene i prosessering (fangstbehandling) av hvitfisk. Dette ... -
Improving the Nutritional, Structural, and Sensory Properties of Gluten-Free Bread with Different Species of Microalgae
(Peer reviewed; Journal article, 2022)Microalgae are an enormous source of nutrients that can be utilized to enrich common food of inherently low nutritional value, such as gluten-free (GF) bread. Addition of the algae species: Tetraselmis chuii (Tc), Chlorella ... -
Inactivation of Clostridium sporogenes spores in fish by-products by a new processing method
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)The aim of the study was to determine the hygienization effect of a new processing method intended for category 2 material of fish origin. The method includes storage (≥ 24 hours) and heat treatment (≥ 85 ºC/≥ 25 minutes) ... -
Inactivation of IPN-virus in fish by-products by inorganic acid and base
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)The aim of the project was to find a simple, inexpensive and safe method for the treatment of category 2 fish by-products without heat treatment. IPNV was chosen as indicator organism because it was considered to be the ... -
Inactivation of pathogenic microorganisms in fish by-products. Sub-project IPN-virus
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)The aim of the present study was to determine the inactivation effect on IPNV resulting from heat treatment of fish by-products at different temperatures. Furthermore, the inactivation effect of a new alternative processing ... -
Individbasert kvalitetssortering og kvalitetsmerking av pelagisk fisk. Automatisk sortering basert på indre kvalitetsegenskaper
(Research report, 2013)I dette prosjektet har vi utviklet målemetoder som viser at det er mulig å måle sentrale indre kvalitetsegenskaper i sild og makrell med raske og ikke-destruktive on-line metoder. Ved bruk at nær-infrarød spektroskopi (NIR) ... -
Industrial storage of root vegetables: Energy and quality aspects of existing cold-storages
(Chapter, 2019)After harvesting, the Norwegian root vegetables are normally stored at refrigerated temperatures for 5 to 7 months. During this period, up to 30% of the products are lost. The goal is to reduce the diseases, the product ... -
Industriell løsning for tining og nedkjøling av makrell til filetering
(Nofima rapportserie;, Research report, 2022)For å utvikle og justere tine og kjøleteknologi tilpasset produksjon av makrellfilet, for eksport til markeder i Asia, har Skaginn 3X gjennomført et FHF-finansiert Prosjekt i Bedrift, i nært samarbeid med den pelagiske ... -
Injeksjonssalting av laksefilet ved ulik rigorstatus
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)Prosjektet sammenligner fem ulike produksjonsprotokoller for kaldrøykt laks, med hensyn på råstoffets rigortilstand ved filetering og injeksjonssalting, fra pre-rigor til post-rigor råstoff. Resultatene viser at det er ... -
Injisering som første del i salteprosessen
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Det er gjennomført forsøk både i småskala og storskala hvor injisering har vært benyttet som første del i salteprosessen. I forsøkene er forhold som lakestyrke, lakemengde injisert og temperatur i laken testet ut. Utbytte ... -
Innføring av elektronisk kjedesporbarhet for fersk hvitfisk til innlandsmarkedet
(Nofima rapportserie, Research report, 2010) -
Innføring av merking med fangst- og slaktedato: Hvordan vil norske forbrukere reagere?
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)1. januar 2010 ble det innført obligatorisk merking av fangst-/slaktedato på alle ferske fiskeprodukter som omsettes til forbrukere i Norge. Det er antatt at denne informasjonen kan påvirke adferden til forbrukerne. ... -
Innledende studie av kvalitetsfeilen mucoso i tørrfisk
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)I tørrfisk som blir utsatt for vedvarende mildt og fuktig vær, spesielt i tiden rett etter henging kan det ofte dannes mucoso. Mucoso, som er et annet ord for surfisk, kan beskrives som muskel med en geléaktig konsistens ... -
Innovasjon i sjømatnæringen
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Fiskeindustrien viser stor evne til å ta i bruk ny teknologi, til å automatisere og effektivisere. Men likevel er lønnsomheten lav. En viktig årsak til dette er at det er langt mellom de gode differensieringsstrategiene ...