Browsing Nofima rapportserie by Issue Date
Now showing items 401-420 of 1072
-
Feed utilisation in Atlantic salmon kept at fluctuating oxygen saturation. A CREATE project
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Atlantic salmon (initial weight 383 g) was kept at either stable oxygen saturation (>80%, control) or exposed to four daily drops in oxygen saturation to 70, 60 or 50% in a 68-days experiment. The fish was fed twice daily ... -
ILA-virus i villfisk og oppdrettsfisk i Troms
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Infeksiøs lakseanemi (ILA) er en sykdom forårsaket av ILA-virus (ILAV) som resulterer i store tap i lakseoppdrett. Sykdomsutbrudd er kun registrert på oppdrettslaks, men en avirulent variant av viruset er også påvist i ... -
A review of genetic influences from escaped farmed Atlantic salmon on wild Atlantic salmon populations
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)This report entails a critical review of current knowledge concerning the interactions between farmed and wild Atlantic salmon populations with specific relevance to Norway, and also discusses current knowledge regarding ... -
Kvalitetsforskjeller på fersk og tint filet fra torsk: Objektive målinger
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Ferske og tinte torskefileter er sammenlignet med bruk av sensorisk panel og vurdering av filetindeks, samt måling av vanninnhold, protein, aske, totalt flyktig nitrogen (TVN), trimetylamin (TMA), trimetylaminoksid (TMAO), ... -
Pre-rigor injeksjonssalting av laksefilet- Krymping avhengig av tid post mortem før filetering og salting- Trekkraft for å løsne tykkfiskbein før og etter salting pre-rigor
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)I den første delen av prosjektet ble krymping av laksefileter målt, etter injeksjonssalting, 5 døgn kjølelagring av saltet fileter og røyking. Filetering og salting ble utført til ulike tidspunkt mens fiskene i forsøket ... -
Bruk av skyggenett over tørrfisk - Resultater fra tester på Værøy i 2011
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Det er gjennomført storskala forsøk med henging av tørrfisk under skyggenett. Fisken ble hengt på tre tidspunkt 1. mars, 23. mars og 14. april. På hvert av tidspunktene ble det også hengt fisk som kontroll, uten nett. Bruk ... -
Test of ROV-based harvesting methods for sea urchins and scallops. Part two: Report on scallop (stort kamskjell) collection trials
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)A series of trials were conducted to test the efficacy of the SeabedHarvester ROV for collecting scallops. The ROV had a specifically designed collector installed for the scallop trials. The trials were undertaken in ... -
Kartlegging av marint restråstoff i Troms
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Målet med kartleggingen er å få oversikt over hva som finnes av marint restråstoff i Troms i dag, samt forventet råstoffsituasjon de nærmeste årene. Oversikten skal bidra som beslutningsgrunnlag for biomarine næringsaktører ... -
Aquaculture in the Arctic – a review
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Aquaculture in the Arctic region contributes with 2% of global production. This may seem small, but is of same magnitude as EUs total aquaculture production. Norway is by far the dominant producer in the Arctic. There is ... -
Forbrukeres holdninger til norske grønnsaker - Rapport fra fokusgrupper vedrørende opprinnelse, dyrkingssystem, pris og kvalitet
(Bioforsk Rapport, Research report, 2012) -
Hvilken sammenheng er det mellom råstoffpris til fisker og prisen forbruker må betale?Foredrag for årsmøtet i Nordland fylkes fiskarlag 2012
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Denne rapporten inneholder et foredrag utarbeidet til årsmøtet i Nordland fylkes fiskarlag 27. september 2012 i Bodø. Arbeidet er finansiert av Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond og Norges Råfisklag. Foredraget ... -
Sushi i Tyskland: Produkter og konsepter
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Sushikonsumet har økt voldsomt de siste årene, både i Norge og i en rekke internasjonale markeder. Fra å være et ukjent, eksotisk og eksklusivt gourmetprodukt har sushi utviklet seg til et volumprodukt med stort salg av ... -
Driftsundersøkelsen i fiskeindustrien. Driftsåret 2010
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Økt lønnsomheten i norsk fiskeindustri gjorde 2010 til et av de beste årene siden 1994. Det var i første rekke gode tall i fiskemel- og oljeindustrien og blant tørrfisk- og klippfiskprodusenter som bidro til dette. ... -
Shipping i Polhavet – databehov og tilgjengelige data
(Rapport - NORUT samfunnsforskning, Research report, 2012) -
Levende torsk og kreps; videreutvikling av tradisjonelle fiskerier i Skagerrak og Nordsjøen
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Det er gjennomført tre tokt ombord på garnfartøyet «M/K Nesejenta» hvor samdrift mellom garnfiske etter torsk og teinedrift etter sjøkreps i Nordsjøen ble evaluert. Torsk fanget med garn har vært forsøkt holdt levende. Nye ... -
National Responsible Fisheries Schemes: An Option for the Norwegian Fishing Industry? A Case Study of “Iceland Responsible Fisheries”
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)After five years with MSC it is time for recertification of some of the Norwegian fisheries. In light of the developments in Iceland and Alaska it might be worth reconsidering the alternatives for sustainability certification ... -
Kommunenes holdning til økt oppdrettsvirksomhet
(Nofima rapportserie, Research report, 2012) -
Høytrykksprosessering av sjømat. Litteraturgjennomgang
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Rapporten gir en oversikt over den relativt nye og skånsomme prosesseringsteknologien høytrykksprosessering (HP); hva som er gjort innen HP av sjømat, hvilken effekt prosessen har på mattrygghet og kvaliteten av produktene. ... -
Faktorer som påvirker energiforbruket hos den norske fiskeflåten
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Energiforbruk, gjerne sett i sammenheng med utslipp av klimagasser, er en viktig miljøfaktor. Her knyttes relevant kunnskap om bærekraftig utnyttelse av fornybare fiskeressurser sammen med kunnskap om drivstoff-forbruk. I ...