Now showing items 395-414 of 1074

    • Hvem bærer byrden av skatter og avgifter i fiskerinæringen? 

      Bendiksen, Bjørn Inge (Nofima rapportserie, Research report, 2008)
      Dette prosjektet drøfter to problemstillinger: i) har det betydning for byrde og skatteover¬veltning hvor i verdikjeden en avgift eller skatt pålegges? og ii) hvem bærer byrden av en avgift eller skatt som legges på ett ...
    • Hvilken sammenheng er det mellom råstoffpris til fisker og prisen forbruker må betale?Foredrag for årsmøtet i Nordland fylkes fiskarlag 2012 

      Bendiksen, Bjørn Inge (Nofima rapportserie, Research report, 2012)
      Denne rapporten inneholder et foredrag utarbeidet til årsmøtet i Nordland fylkes fiskarlag 27. september 2012 i Bodø. Arbeidet er finansiert av Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond og Norges Råfisklag. Foredraget ...
    • Hvitere saltfisk – Storskala testDelrapport 2 

      Joensen, Sjurdur; Bjørkevoll, Ingebrigt; Gundersen, Bjørn; Kvangarsnes, Kristine; Barnung, Trygg Normann; Heia, Karsten; Tobiassen, Torbjørn; Akse, Leif (Nofima rapportserie, Research report, 2012)
      I denne rapporten presenteres resultatene fra arbeidspakke 2 i prosjektet: ”Hvitere saltfisk og økt utbytte”. Midlene er hentet fra handlingsplanen til FHF, hvor kontaktpersonen har vært Lorena Gallart Jornet. Forskningsarbeidet ...
    • Hvitere saltfisk. Småskala forsøk - Delrapport 1 

      Joensen, Sjurdur; Gundersen, Bjørn; Wang, Pål Anders; Akse, Leif; Kjerstad, Margareth; Åsli, Magnus; Barnung, Trygg Normann; Heia, Karsten (Nofima rapportserie, Research report, 2011)
      I denne rapporten presenteres resultatene fra arbeidspakke 1 i prosjektet: ”Hvitere saltfisk og økt utbytte”. Midlene er hentet fra handlingsplanen til FHF og forskningsarbeidet er gjort i samarbeid mellom Nofima og ...
    • Hvor kommer maten fra? 

      Karlsen, Kine Mari; Donnelly, Kathryn Anne-Marie; Dreyer, Bent (Nofima rapportserie, Research report, 2009)
      Krav til dokumentasjon av historien til matvarer øker. Dette har ført til at myndighetene nå etablerer strengere krav slik at informasjon om matvarene kan spores gjennom hele verdikjeden. Den norske regjeringen har satt i ...
    • Hvordan håndteres avrenning fra ferskfisktransport i andre fiskenasjoner, en komparativ studie av Irland, Island og Færøyene 

      Rotabakk, Bjørn Tore; Petrich, Chris; Lerfall, Jørgen (Nofima rapportserie, Research report, 2022)
      Det ble gjennomført en komparativ studie hos villfiskforedlere, lakseslakteri, transportbyrå og tilsynsmyndigheter i Irland, Island og Færøyene der man diskuterte problemstillingen rundt avrenning fra lastebiler som ...
    • Hvordan kan pliktkvoter bidra til mer foredling? Vurdering av tre forslag til endringer i "Forskrift om leveringsplikt for fartøy med torsketrål-tillatelse" 

      Iversen, Audun; Isaksen, John Roald; Hermansen, Øystein; Henriksen, Edgar; Sørdahl, Patrick Berg (Nofima rapportserie, Research report, 2021)
      Rapporten vurderer tre forslag til endringer i Leveringspliktforskriften, en ferskfiskordning for plikttrålere, en dynamisk minstepris som utbudspris for omsetning og større fleksibilitet i rapporteringen av bearbeidingsplikt. ...
    • Hvordan påvirker nye ferskfiskprodukter markedet?En undersøkelse blant produsenter og supermarkedskjeder i Norge 

      Heide, Morten; Sogn-Grundvåg, Geir (Research report, 2013)
      Denne rapporten presenterer resultater fra et arbeid hvor formålet har vært å vurdere mulighetene for økt produksjon av ferske bearbeidede produkter fra norsk sjømatindustri. Dette gjøres gjennom å undersøke hvordan utvikling ...
    • Hvordan planlegges kystsonen? Kartlegging av gjeldende planpraksis etter plan- og bygningsloven i sjøområdene 

      Sørdahl, Patrick Berg; Solås, Ann-Magnhild; Kvalvik, Ingrid; Hersoug, Bjørn (Nofima rapportserie, Research report, 2017)
    • Hygienisk produksjon, desinfeksjon og transport av rogn og melke fra rognkjeks 

      Lein, Ingrid; Bundgaard, Dag Egil; Gjerde, Bjarne (Nofima rapportserie, Research report, 2017)
      I prosjektet har en undersøkt effekt av standard stryking av rogn og melke, og kirurgisk uttak av gonader med hensyn til generelt bakterietall, og kjente patogener hos rognkjeks. Det ble ikke funnet store forskjeller mellom ...
    • Høstfiske og restkvoter i kystflåten. Fiske etter torsk og sei 

      Henriksen, Edgar (Nofima rapportserie, Research report, 2011)
    • Høsting av hjerteskjell i Nord-Norge 

      Langelo, Geir Frode; Albrigtsen, Alf; Toften, Hilde (Nofima rapportserie, Research report, 2001)
      I dag høstes bare en ubetydelig del av det som trolig er en stor ressurs av hjerteskjell (Cerastoderma edule) langs norskekysten. Dette til tross for at denne skjelltypen har et stort nasjonalt og internasjonalt marked og ...
    • Høytrykksprosessering av sjømat. Litteraturgjennomgang 

      Rode, Tone Mari; Hovda, Maria Befring (Nofima rapportserie, Research report, 2012)
      Rapporten gir en oversikt over den relativt nye og skånsomme prosesseringsteknologien høytrykksprosessering (HP); hva som er gjort innen HP av sjømat, hvilken effekt prosessen har på mattrygghet og kvaliteten av produktene. ...
    • Høyverdiskaping fra hvitfisk restråstoff 

      Arnesen, Jan-Arne; Vang, Birthe; Albrektsen, Sissel; Whitaker, Ragnhild (Nofima rapportserie, Research report, 2017)
      Torskehoder og torskerygger fra hvitfisk filetering på Myre havbruk ble hydrolysert og vannfasen ble tørket og analysert. Prosjektet ble gjort for å vurdere bruk av prosessert restråstoff til humant konsum. Torskerygger ...
    • I etterpåklokskapens lys - Finanskrisens effekter i torskesektoren 

      Dreyer, Bent; Bendiksen, Bjørn Inge (Nofima rapportserie, Research report, 2010)
    • Identification Schemes for Traceability Systems –Inspiration and experiences? 

      Donnelly, Kathryn Anne-Marie; Karlsen, Kine Mari; Olsen, Petter (Nofima rapportserie, Research report, 2009)
      This report gives a brief overview of available information on the use of identifications (ID’s) in traceability systems. The main points arising form this analysis are: • Standardisation (such as standards published by ...
    • Identifisering av laks på individnivå: Fase 2 

      Helland, Synnøve (Research report, 2016)
      Identifisering av laks på individnivå, brukt blant annet i forskning og i avlsarbeid, benytter i dag PIT-tag. Dette er små merker som injiseres i bukhulen. I et forprosjekt finansiert av FHF ble irisskanning testet opp mot ...
    • Identifisering av laks på individnivå: Forprosjekt 

      Helland, Synnøve (Research report, 2016)
      Identifisering av laks på individnivå, brukt blant annet i forskning og i avlsarbeid, benytter i dag PIT-tag. Dette er små merker som injiseres i bukhulen. I dette forprosjektet ble irisskanning testet opp mot PIT-tag som ...
    • ILA-virus i villfisk og oppdrettsfisk i Troms 

      Kileng, Øyvind; Johansen, Lill-Heidi; Jensen, Ingvill (Nofima rapportserie, Research report, 2011)
      Infeksiøs lakseanemi (ILA) er en sykdom forårsaket av ILA-virus (ILAV) som resulterer i store tap i lakseoppdrett. Sykdomsutbrudd er kun registrert på oppdrettslaks, men en avirulent variant av viruset er også påvist i ...
    • Ilandføring av levendelevert hyse – Optimal behandling, slakting, kjøling og prosessering med hensyn til kvalitet 

      Tobiassen, Torbjørn; Evensen, Tor Hatten; Olsen, Stein Harris; Heia, Karsten; Joensen, Sjurdur; Ingolfsson, Olafur; Humborstad, Odd Børre; Nordtvedt, Tom Ståle; Tveit, Guro Møen (Nofima rapportserie, Research report, 2018)
      Når en sammenligner den levendeleverte hysa med tradisjonelt levert hyse på slakte/leveringsdagen, så er det store forskjeller med hensyn på kvalitet. Den levendeleverte hysa som blir pre-rigor prosessert har veldig lite ...