Browsing Nofima rapportserie by Issue Date
Now showing items 341-360 of 1072
-
Aerob utholdenhetstrening for bedret hjertefunksjon og helse hos oppdrettslaks: oppfølging og videreutvikling av konseptet trening av fisk
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Hovedmålet til dette prosjektet var å bygge videre på konseptet med trening av fisk som del av det forebyggende helsearbeid i laksenæringen. Vi har tidligere vist at trening av laks før sjøutsett resulterer i bedre vekst ... -
Kongekrabbe – foredling og industriell bearbeiding
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Forsøkene har vist at det er en rekke parametere som påvirker både kvalitet og utbytte ved prosessering av kongekrabbe, fra hel levende krabbe frem til ferdig prosessert produkt, kokt frossen cluster. Resultatene våre viser ... -
A review of the factual basis of interactions between farmed and wild salmon as it applies to salmon lice
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)The report entails a critical review of the factual basis(*) concerning interactions between farmed and wild salmonids as it applies to salmon lice, with specific relevance to Norway. The summary is in accordance with the ... -
Betydningen av pankreas sykdom (PD) for filetkvalitet av oppdrettslaks
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Kvalitetslaks har god rødfarge og fasthet. Laksefileter med avvikende tekstur, bleke felter (skjolding) eller mørke flekker (melanin) er uønsket av foredlingsindustrien og av konsumentene. Det er mistanke om at laksens ... -
Konsekvensutredning- verktøy for mer bærekraftig akvakultur
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Konsekvensutredninger (KU) er et vanlig instrument i planlegging av større tiltak på land. Når det gjelder tiltak i sjøområdene er det mindre utbredt, selv om det siden 1997 har vært mulig for forvaltningen å kreve KU for ... -
Fersk fisk fra Nord-Norge til Europa. Forutsetninger, vareflyt, barrierer og markedsmuligheter
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Nordnorske fiskeribedrifter er lokalisert nært de viktigste fangst- og gytefeltene for nordøstatlantisk torsk. Det gir gode forutsetninger for eksport av fersk torsk, forutsatt at bedriftene evner å utnytte sine fortrinn. ... -
Sånn kan det også gjøres! Drift av autolinerederiet Eskøy AS ”Saga K”, T-20-T og ”Åsta B”T-3-T, driftsåret 2010
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)I samarbeid med rederiet Eskøy AS og Norges Fiskerihøgskole har Nofima Marked fortsatt undersøkelsene og hvorvidt, og under hvilke betingelser bruk av autoline i kystfiske er en rasjonell driftskombinasjon i norsk fiske. ... -
Konservering av utvannet tørrfisk.Effekt av kaliumsorbat og sitronsyre på holdbarhet og kvalitet på utvannet tørrfisk
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Bløytet tørrfisk har begrenset holdbarhet når produktet lagres kjølig og ikke frossent. Tilsvarende problemstilling gjelder for utvannet saltfisk, men her er det vist at behandling med kaliumsorbat og sitronsyre kan øke ... -
Markedsbasert høsting av lodde
(Nofima rapportserie, Research report, 2011) -
Røkt laks – salttype og saltkonsentrasjon. Analyser av 6 røkte lakseprodukter
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Hovedmålet med forsøket var å sammenligne sensorisk profil for 6 produkter av røkt laks som var prosessert med 2 ulike salt (100 % NaCl og 50/50 % NaCl/KCL) i 3 konsentrasjoner; ≈3,5 % (høy), ≈2,3 % (medium) og ≈1,5 % ... -
Evaluering av faktagrunnlaget om påvirkning mellom oppdretts- og villaks: Lakselus
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Det er foretatt en vurdering av faktagrunnlaget vedrørende interaksjonen mellom ville- og oppdrettede populasjoner av anadrom laksefisk og lakselus med spesiell relevans for Norge. Rapporten er grovt sett delt inn i tre ... -
Bløggerutiner ombord på fiskefartøy.Trål, kystline og garn
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Rapporten beskriver rutiner for bløgging, blodtapping og sløying av hvitfisk om bord på noen trålere og kystfiskefartøy. Hensikten er å avdekke kritiske faktorer og potensial for forbedring av bløggerutinene. Arbeidet er ... -
Barrierer og muligheter for differensiering. Fagrapport 3
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Denne rapporten presenterer resultater fra prosjektet ”Sjømatnæringen: produktdifferensiering og konkurransefortrinn” som har vært publisert i løpet av 2011. Tre artikler som fokuserer på ulike sider ved differensiering ... -
Markedsbasert høsting av fiskeressurser – Sluttrapport for 2010
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Rapporten gir en oversikt over aktivitet og funn i prosjektet Markedsbasert høsting av fiskeressurser i prosjektperioden 2010/11. I rapporteringsperioden har det i prosjektet vært utført fire hovedaktiviteter. De har vært ...