Browsing Nofima rapportserie by Issue Date
Now showing items 281-300 of 1072
-
Fiskeindustrien i Nord-Norge og Nord-Trøndelag -endringer i struktur, sysselsetting og produksjon
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)Denne rapporten tar for seg strukturutviklingen i fiskeindustrien i Nord-Norge og Nord-Trøndelag i perioden 1995-2007. Redusert tilgang på råstoff og mindre filetproduksjon er begge forhold som har preget utviklingen i ... -
Kvalitetsmålinger på hvitfisk
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)For å øke verdiskapingen i fiskerinæringen er det viktig å identifisere hva som utgjør de største kvalitetsutfordringene, hvor eventuelle kvalitetsfeil oppstår og hvordan unngå disse kvalitetsfeilene i fremtiden. For å ... -
Inactivation of pathogenic microorganisms in fish by-products. Sub-project IPN-virus
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)The aim of the present study was to determine the inactivation effect on IPNV resulting from heat treatment of fish by-products at different temperatures. Furthermore, the inactivation effect of a new alternative processing ... -
Fra trailer til tog? Rammebetingelser for handel og transport av sjømat fra Nordland til det russiske markedet
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Denne rapporten søker å gi en vurdering av hvilket handlingsrom som finnes med hensyn til å flytte en vesentlig del av transporten av fisk fra Nordland mot det russiske markedet over fra trailer til jernbane. Det tas sikte ... -
Markedsendringer i britiske supermarkedkjeder – tint blir ferskt
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Ulike filetprodukter av hvitfisk er viktige produkter i norsk fiskeri- og havbruksnæring. Rapporten viser at det britiske markedet er i endring. Tinte filetprodukter har fått innpass i det som har vært etablerte kanaler ... -
Effekt av temperatur på vekst, fôrinntak og vannbehov hos juvenile Drøbak-kråkeboller (Strongylocentrotus droebachiensis)
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Denne rapporten er den første systematiske undersøkelsen av temperaturens betydning på vekst, fôrinntak og fôrutnyttelse hos juvenil Drøbak-kråkebolle. Det ble satt opp et forsøk hvor kråkeboller med en størrelse fra 0,5 ... -
Standard norsk fiskemel- og fiskeoljeprosess.Krav til varmebehandling
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Foreliggende rapport er en konsolidert versjon av tidligere Nofima rapport K-367, hvor nye kinetikkdata for termisk inaktivering av IPNV har blitt inkludert. Rapporten foreligger også i engelsk utgave (Nofima Report no. ... -
Torsk kjølt i RSW – råstoffkvalitet til filet og salting.Direktesløyd, RSW kjølt torsk og bløgga/sløyd torsk iset i kar
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Tre råstoffpartier av torsk fisket med snurrevad ble sammenlignet med hensyn til kvalitet og utbytte i filet- og saltfiskproduksjon. To av prøvepartiene kom begge fra et middels stort snurrevadhal; det ene partiet ble ... -
Prosessering av sjømat – Endring i næringsinnhold, biotilgjengelighet og helseeffekter
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Rapporten oppsummerer hvordan prosessering kan påvirke innholdet av næringsstoffer i sjømat, samt hvordan biotilgjengeligheten til ulike stoffer kan endres som følge av prosessbetingelsene. I tillegg er det kort redegjort ... -
Injisering som første del i salteprosessen
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Det er gjennomført forsøk både i småskala og storskala hvor injisering har vært benyttet som første del i salteprosessen. I forsøkene er forhold som lakestyrke, lakemengde injisert og temperatur i laken testet ut. Utbytte ... -
Innovasjon i sjømatnæringen
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Fiskeindustrien viser stor evne til å ta i bruk ny teknologi, til å automatisere og effektivisere. Men likevel er lønnsomheten lav. En viktig årsak til dette er at det er langt mellom de gode differensieringsstrategiene ... -
SKREI ® − merkeprofilering av et naturprodukt: konsumenters assosiasjoner, preferanse og betalingsvillighet
(Nofima rapportserie, Research report, 2010) -
Fordøyelig protein i ulike proteinråvarer hos laks og mink
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Mink har blitt brukt som modelldyr for laksefisk for å teste proteinkvalitet (fordøyelighet) i fiskemel. I de senere årene har det vært en økende bruk av andre proteinråvarer i fôr til laks og det var derfor nærliggende å ... -
Effekt av slaktestress, utblødningsgrad og rigor status ved saltetidspunkt på filetfarge, karotenoidinnhold, vitaminstatus og harskningsgrad i kaldrøykte laksefileter
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Prosjektet er en videreføring av de tidligere FHF-finansierte prosjektene som omhandler bruk av pre rigor råstoff til produksjon av kaldrøykt laksefilet. Det har ikke i de tidligere prosjektene blitt fokusert på hvordan ... -
Fangsteffektivitet og fangstøkonomi for en speedsjark utstyrt med autoline i norsk fiske – "Saga K" Driftsåret 2009
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)I samarbeid med rederiet Eskøy AS og Norges Fiskerihøgskole har Nofima Marked undersøkt hvorvidt, og under hvilke betingelser kombinasjonen speedsjark/autoline er en rasjonell driftskombinasjon i norsk fiske. Til dette ...