Now showing items 21-40 of 49

    • Muligheter for norsk sjømat som råstoff til sushi 

      Iversen, Audun; Nøstvold, Bjørg Helen (Research report, 2013)
      Markedet for sushi er stort, variert og fortsatt i stor vekst. Bare i Paris er det i dag over 1.400 sushirestauranter. De tre markedene vi har undersøkt er Norge, Frankrike og Tyskland. Sammenligner man de tre markedene ...
    • Nord-Norge 2040 – Vi kan forme vår framtid 

      Olsen, Bjørn Eirik; Iversen, Audun (Nofima rapportserie, Research report, 2009)
      Denne rapporten omhandler fire viktige næringer i nord – marin, energi, reiseliv og kultur. Det presenteres to scenarier for hver av disse. Vi har da skissert et offensivt scenario der det tas grep for å fremme regional ...
    • Nye metoder for bedre holdbarhet og mer miljøvennlig transport av lakseprodukter, faglig sluttrapport 

      Rotabakk, Bjørn Tore; Heide, Morten; Skåra, Torstein; Voldnes, Gøril; Lerfall, Jørgen; Vangen, Emma Råkvåg; Ziegler, Friederike; Iversen, Audun (Nofima rapportserie, Research report, 2023)
      Resultatene i dette prosjektet viser at det er fullt mulig å senke klimautslippet knyttet til transport av norsk laks. Ved å gå over til eksport av fryst laks med båt til markeder som i dag får fersk fisk transportert med ...
    • Oppdrettsteknologi og konkurranseposisjon 

      Iversen, Audun; Andreassen, Otto; Hermansen, Øystein; Larsen, Thomas Andre; Terjesen, Bendik Fyhn (Research report, 2013)
      Hovedspørsmålet i denne rapporten har vært om ny oppdrettsteknologi, som i mindre grad enn dagens notbaserte anlegg er avhengig av Norges naturgitte fortrinn, kan true Norges konkurranseposisjon som verdens fremste produsent ...
    • Pelagisk verdiskaping. Verdi- og kvalitetsbasert høsting av pelagisk fisk 

      Iversen, Audun (Nofima rapportserie, Research report, 2006)
      Utgangspunktet for dette prosjektet har vært å drøfte hvordan verdiskapingen for verdikjeden som helhet kan økes. Hvordan kan man for eksempel sikre at leveringsmønsteret og råstoffets kvalitet er slik at verdiskapingspotensialet ...
    • Pelagiske fremtidsbilder 

      Iversen, Audun (Nofima rapportserie, Research report, 2008)
      Dette er en rapport fra et prosjekt utført i samarbeid med Eksportutvalget for fisk og Nordea. Hensikten har vært å utvikle og bruke scenarier for å øke bevisstheten, både hos bedrifter og hos Eksportutvalget for fisk, om ...
    • Ringvirkninger av havbruk, fiskeri og fisketurisme i Troms og Finnmark 

      Robertsen, Roy; Iversen, Audun; Nyrud, Thomas; Hogrenning, Egil; Erraia, Jonas; Fjose, Sveinung; Grønnvik, Oddbjørn (Nofima rapportserie, Research report, 2022)
    • Ringvirkninger fra havbruksnæringen i Nord-Troms - I utvalgte kommuner 

      Robertsen, Roy; Iversen, Audun (Nofima rapportserie, Research report, 2021)
      Rapporten er et utdrag fra dynamiske dashbord laget i PowerBI. Innkjøps-, sysselsetting- og skattedata er satt sammen fra fem oppdrettselskaper (Arnøy Laks AS, Eidsfjord Sjøfarm AS, Mowi AS avd. Troms, Skardalen Settefisk ...
    • Ringvirknings- og verdiskapingsanalyser i norsk sjømatnæring 2020–2022 Faglig sluttrapport 

      Robertsen, Roy; Iversen, Audun; Nyrud, Thomas; Erraia, Jonas; Blomgren, Atle (Nofima rapportserie, Research report, 2023)
    • Ringvirkningsanalyse av den landbaserte villfiskindustrien i Norge 

      Nyrud, Thomas; Bendiksen, Bjørn Inge; Steinsbø, Silje; Iversen, Audun; Robertsen, Roy (Nofima rapportserie, Research report, 2023)
    • Ringvirkningsanalyse havbruk for Rogaland og Hordaland 

      Robertsen, Roy; Iversen, Audun; Andreassen, Otto (Research report, 2015)
      I dette prosjektet har vi kartlagt omfanget av aktiviteter i verdikjeden for havbruk (settefisk, matfisk, slakting/foredling og eksport) i Rogaland og Hordaland, og de ringvirkninger denne aktiviteten har for fylker og ...
    • Shipping i Polhavet – databehov og tilgjengelige data 

      Midtgard, Mette Ravn; Iversen, Audun; Askildsen, Thorkel C; Mikkelsen, Eirik Inge (Rapport - NORUT samfunnsforskning, Research report, 2012)
    • Sjømat som suvenir – utenlandske turisters preferanser og erfaringer i Norge 

      Borch, Trude Kristin; Heide, Morten; Iversen, Audun; Altintzoglou, Themistoklis (Research report, 2014)
      Det et økende fokus på betydningen av mat som et element ved en reiseopplevelse og på det å kjøpe med mat hjem som suvenir eller gave. Denne rapporten presenterer resultatene fra et prosjekt hvor formålet har vært økt ...
    • Sjømatnæringens ringvirkninger – Verdiskaping og ringvirkninger fra norsk sjømatnæring for 2022 

      Nyrud, Thomas; Iversen, Audun; Bendiksen, Bjørn Inge; Robertsen, Roy; Steinsbø, Silje (Nofima rapportserie, Research report, 2023)
    • Sluttrapport Oppsummering av prosjektet «Økt konsum av rå sjømat, storskala» 

      Nøstvold, Bjørg Helen; Iversen, Audun (Research report, 2013)
      Markedet for sushi er stort, variert og fortsatt i stor vekst. Bare i Paris er det i dag over 1400 sushirestauranter. I dette prosjektet har vi undersøkt hvordan norske produsenter kan betjene dette voksende markedet. De ...
    • Strukturelle endringer i fiskeindustrien. Drivkrefter og konsekvenser 

      Iversen, Audun; Hermansen, Øystein; Isaksen, John Roald; Henriksen, Edgar; Nyrud, Thomas; Dreyer, Bent (Nofima rapportserie, Research report, 2018)
      Dette prosjektet er en del av FHF-prosjektet "Fremtidige effekter av strukturering på sjø og land". En tidligere rapport omhandler strukturering i flåten, mens denne fokuserer på industrien. Vi har hatt fokus på hvordan ...
    • Strukturering i fiskeflåten - Drivkrefter og konsekvenser 

      Iversen, Audun; Isaksen, John Roald; Hermansen, Øystein; Henriksen, Edgar; Nyrud, Thomas; Dreyer, Bent (Nofima rapportserie, Research report, 2018)
      Det synes åpenbart at struktureringen har stor betydning for kystsamfunnene, men samtidig finnes det lite dokumentert kunnskap om hvordan og hvor mye struktureringen faktisk påvirker de ulike samfunnene langs kysten. I ...
    • Sushi i Frankrike: Produkter og konsepter 

      Iversen, Audun; Nøstvold, Bjørg Helen (Research report, 2013)
      Dette er tredje delrapport om produkter og konsepter innen sushi. De to første omhandlet det norske og det tyske markedet for sushi. Dette notatet er basert på intervjuer med franske produsenter, distributører, restaurantkjeder ...
    • Sushi i Norge: Produkter og konsepter 

      Iversen, Audun; Ryeng, Agnete A (Nofima rapportserie, Research report, 2012)
      Sushikonsumet har økt voldsomt de siste årene, både i Norge og i en rekke internasjonale markeder. Fra å være et ukjent, eksotisk og eksklusivt gourmetprodukt har sushi utviklet seg til et volumprodukt med stort salg av ...
    • Sushi i Tyskland: Produkter og konsepter 

      Ryeng, Agnete A; Iversen, Audun (Nofima rapportserie, Research report, 2012)
      Sushikonsumet har økt voldsomt de siste årene, både i Norge og i en rekke internasjonale markeder. Fra å være et ukjent, eksotisk og eksklusivt gourmetprodukt har sushi utviklet seg til et volumprodukt med stort salg av ...