Browsing Nofima rapportserie by Title
Now showing items 192-211 of 1072
-
Evaluering av auksjonsplikten for fryst torsk og sei. Delrapport 1
(Nofima rapportserie, Research report, 2023) -
Evaluering av faktagrunnlaget om påvirkning mellom oppdretts- og villaks: Lakselus
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Det er foretatt en vurdering av faktagrunnlaget vedrørende interaksjonen mellom ville- og oppdrettede populasjoner av anadrom laksefisk og lakselus med spesiell relevans for Norge. Rapporten er grovt sett delt inn i tre ... -
Evaluering av fangstskader ved bruk av hyperspektral avbildning
(Nofima rapportserie, Research report, 2024)Metoden «Fangstskadeindeks» for sensorisk kvalitetsvurdering og registrering av ulike skader som kan oppstå på torsk under fangst og håndtering av torsk er tidkrevende. Det vil være en fordel om slik kvalitetsvurdering kan ... -
Evaluering av ferskfiskordningen og kvotebonus for levendelagring
(Nofima rapportserie, Research report, 2017)Se kapittel 1 -
Evaluering av helse, velferd og tilvekst hos steril laks etter embryonal blokkering av kimcellene
(Nofima rapportserie, Research report, 2022)Oppdrett av steril laks vil kunne redusere de negative interaksjonene mellom rømt oppdrettslaks og villaks, og dessuten forbedre fiskens velferd og kvalitet. Prosjektets hovedmål har vært å evaluere viktige produksjonsegenskaper ... -
Evaluering av landingsforskriften - Sluttrapport
(Research report, 2016)Nærings- og fiskeridepartementet fastsatte i mai 2014 en ny forskrift om landings- og sluttseddel (Landingsforskriften) som innebærer endrede krav til journalføring og til merking, lagring og adskillelse samt nye krav til ... -
Evaluering av leveringsplikten
(Research report, 2006)Leveringsplikten ble i sin tid innført for å redusere usikkerhet i råvaretilgangen til enkelte tilgodesette fiskeindustribedrifter i Nord-Norge. Dette var viktig for å sikre sysselsetting og lønnsomhet. I denne rapporten ... -
Evaluering av system for automatisk deteksjon av kveis i torskefileter
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Et nytt system for automatisk deteksjon av kveis i torsk har blitt evaluert under industrielle betingelser ved en filetbedrift i Finnmark. Resultatene for påvisning av lyse kveis stemmer overens med tidligere forsøk, der ... -
Evaluering av tiltak for å fremme bærekraftig sameksistens mellom fiskeri og havbruksnæring (ProCoEx)
(Nofima rapportserie, Research report, 2016)Fiskeri- og havbruksnæringen har felles interesser i kystnære farvann, næringene må i størst mulig grad se nytten i å samarbeide om bruken av områdene uten urimelig forringelse av felles næringsgrunnlag. Økt tilstedeværelse ... -
EX-spot: Mørke flekker i laksefilet. Årsak til dannelse og tiltak som hemmer utvikling
(Nofima rapportserie, Research report, 2022) -
Faktorer som påvirker energiforbruket hos den norske fiskeflåten
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Energiforbruk, gjerne sett i sammenheng med utslipp av klimagasser, er en viktig miljøfaktor. Her knyttes relevant kunnskap om bærekraftig utnyttelse av fornybare fiskeressurser sammen med kunnskap om drivstoff-forbruk. I ... -
Faktorer som påvirker utvalg av økologiske produkter i norsk dagligvare
(Nofima rapportserie, Research report, 2023)Denne rapporten inngår som en del av Nofima’s leveranse til Landbruksdirektoratet i prosjektet «Produktutvikling av økologisk mat og drikke fra norsk jordbruk». Representanter fra norske dagligvarekjeder har blitt intervjuet ... -
Familieeierskap i oppdrettsnæringen
(Nofima rapportserie, Research report, 2021)Rapporten innleder med å beskrive datakilder og metodikk for å kartlegge eierskap og definere familieeierskap. Valgt metodikk benyttes deretter til å estimere andelen familieeierskap i næringen per utgangen av 2020. Fra ... -
Fangst av kråkeboller ved bruk av ROV. Fullskala test av Seabed Harvester
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)Grønn kråkebolle (Strongylocentrotus droebachiensis) er den norske kråkebollen som har størst kommersiell verdi, og gonaden er et svært ettertraktet sjømatprodukt. Det har vært forsøkt mange forskjellige redskaper for ... -
Fangst og levendelagring av snøkrabbe (Chionoecetes opilio) Betydningen av ståtid og lagringstid på rømming, kvalitet og dyrevelferd
(Nofima rapportserie, Research report, 2017)Hovedmålet med dette prosjektet er å 1) fremskaffe ny kunnskap om hvordan lagringstid og temperaturbetingelser påvirker kvalitet og dyrevelferd hos snøkrabbe, 2) dokumentere om snøkrabben har mulighet til å rømme fra teine ... -
Fangst og mellomlagring av villfisk ved oppdrettsanlegg
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Den merdbaserte produksjonen av laks i norsk oppdrettsnæring har økt betydelig det siste tiåret, og var nær 1 million tonn i 2010. Lokalitetene som benyttes i denne produksjonen blir stadig større, og produksjonen på flere ... -
Fangst, mellomlagring, vedlikeholdsfôring og transport av levende kongekrabbe
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Fangst, transport og levendelagring av kongekrabbe kan gi en del utfordringer både hos krabbefiskere og produsenter. For å optimalisere fangst, transport og levendelagring av kongekrabbe er det viktig å redusere faktorer ... -
Fangstbasert akvakultur – status, barrierer og potensial
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)Denne rapporten gir en oversikt over utviklingen av fangstbasert akvakultur, hvilke barrierer dette konseptet står overfor og hvilket potensial det har. I rapporten er det først og fremst rettet oppmerksomhet mot utviklingen ... -
Fangstbasert akvakultur. Mellomlagring, oppfôring og foredling av villfanget fisk
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Prosjektet ”Mellomlagring, oppfôring og foredling av villfanget fisk” er en del av FHFs hovedsatsing innen fangstbasert akvakultur (FBA) sammen med prosjektet ”Teknologiutvikling for fangst, håndtering og føring av levende ... -
Fangstbasert akvakultur. Tilvenning (weaning) av villtorsk til tørrfôr
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)Fangstbasert akvakultur er stort på verdensbasis, og det arbeides med å utvikle denne næringen også for villfanget torsk i Norge. Man antar at næringen vil bidra positivt til tradisjonelt torskefiske, enten ved å forbedre ...