Browsing Nofima rapportserie by Title
Now showing items 20-39 of 1072
-
Analysis of traceability on board a Freezer trawler
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)This report presents an analysis of the specific technical and organizational changes which need to be implemented in the frozen fish supply chain in order to significantly reduce the existing information loss within that ... -
Anbefalinger for videre satsing på LUR-arter
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Ved å kartlegge forsknings- og utviklingsarbeid knyttet til LUR-artene de siste 10¬¬–15 årene, og utarbeide kriterier for satsing, har vi i foretatt en prioritering for videre arbeid med LUR-arter i virkemiddelapparatet. ... -
Anlegg for innfrysing på land av råstoff fra kystflåten - forstudie. En teknisk/økonomisk gjennomgang
(Research report, 2014)Råfisklaget og FHF har fått forespørsler fra fiskere og andre om å starte innfrysing av fisk fra kystflåten. Bakgrunnen er mellom annet: o Avsetningsproblemer på små plasser som mangler mottak o Stor prisforskjell mellom ... -
Antimikrobiell effekt av vann og is produsert med PETFROST
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)Målet var å teste om bruk av ozonbehandlet vann og is under prosessering og lagring av laks forlenger holdbarheten og gir en bedre kvalitet. Det skulle undersøkes hvilke effekt ozonbehandlet vann/is hadde på overlevelse ... -
Application, limitations, costs and benefits related to the use of blockchain technology in the seafood industry
(Nofima rapportserie, Research report, 2022)This report was commissioned to outline applications, limitations, costs, and benefits related to the use of blockchain technology in the seafood industry, and in particular to evaluate the pros and cons of having a ... -
Applications, limitations, costs, and benefits related to the use of blockchain technology in the food industry
(Nofima rapportserie, Research report, 2019)This report was commissioned to outline applications, limitations, costs, and benefits related to the use of blockchain technology in the food industry, and in particular to evaluate the pros and cons of having a ... -
Aquaculture in the Arctic – a review
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Aquaculture in the Arctic region contributes with 2% of global production. This may seem small, but is of same magnitude as EUs total aquaculture production. Norway is by far the dominant producer in the Arctic. There is ... -
Arealforvaltning av norsk havbruksnæring. Vurdering av scenarioer i «Havbruksforvaltning 2030»
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)havbruk og marine områder for å gjøre areal tilgjengelig for vekst i havbruksnæringen, samtidig som også andre hensyn sikres, og at forvaltningen er tids- og kostnadseffektiv. Hvordan tilgangen på egnede arealer vil bli ... -
Assessment of glucosamine and chondroitin in feed. Opinion of the Panel on Animal Feed of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety
(VKM Report, Research report, 2008) -
Auksjon eller kontrakt? Råfisklagets omsetning av fryst hvitfisk
(Nofima rapportserie, Research report, 2019)Denne rapporten presenterer resultater fra analyse av Råfisklagets omsetning av ombordfryst torsk, hyse og sei for perioden 2009–2017. Resultatene viser at omsetning gjennom auksjon går ned og at salg på kontrakt øker. I ... -
Automatic quality control of internal defects in cod - results from hyperspectral, ultrasound and X-ray imaging
(Nofima rapportserie, Research report, 2017)Three different technologies were evaluated for the detection of embedded defects in cod fillets: ultrasound, x-ray imaging and the interactance acquisition mode of hyperspectral imaging. Previous studies had demonstrated ... -
Automatic quantification of gaping in fish fillets using 3D imaging – preliminary results for haddock fillets – Final report
(Nofima rapportserie, Research report, 2018) -
Automatisk kvalitetsdifferensiering av laksefilet
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Hovedfokus i dette arbeidet har vært differensiering av laksefilet basert på objektiv instrumentell måling av kvalitetsparametere. Farge og fargeutvikling er viktige kvalitetsparametere for differensiering, og i dette ... -
Automatisk telling, måling og veiing av levende torsk – vurdering av teknologi for godkjenning ved kjøp og salg
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)AquaScan, en teknologi utviklet for telling og veiing av oppdrettsfisk, er testet i forbindelse med leveranse av levende villfanget torsk og på jevnstor oppdrettet torsk. Det er utført 24 tester på villfanget og oppdrettet ... -
Avlusing av laksefisk med Optilice: Effekt på avlusing og fiskevelferd
(Nofima rapportserie;, Research report, 2016)Optilice er et konsept hvor laksefisk (Salmo salar og Oncorhynchus mykiss) avluses ved bruk av oppvarmet sjøvann. Prinsippet består av 2 skovlhjul som drar fisk gjennom et vannbad, slik at hver fisk får lik behandling både ...