Browsing Nofima rapportserie by Title
Now showing items 107-126 of 1072
-
CtrlAQUA - Annual Report 2022 - Centre for Closed-Containment Aquaculture
(Research report, 2023) -
CtrlAQUA Final Report
(Nofima rapportserie, Research report, 2023) -
CURRENT AND FUTURE GENETIC TECHNOLOGIES FOR FISHERIES AND AQUACULTURE: IMPLICATIONS FOR THE WORK OF FAO
(Journal article, 2022)Within the last few decades, advances in genetic technologies have created powerful and efficient tools for fisheries stock identification, genetic improvement and domestication of aquaculture species and characterization ... -
CWD in Norway – a state of emergency for the future of cervids (Phase II). Opinion of the panel on Biological Hazards
(VKM Report, Research report, 2017) -
CWD in Norway. Opinion of the Panel on Biological Hazards of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety
(VKM Report, Research report, 2016)The Norwegian Food Safety Authority (NFSA) and Norwegian Environmental Authority (NEA) asked the Norwegian Scientific Committee for Food Safety (Vitenskapskomiteen for mattrygghet, VKM) for an opinion on factors associated ... -
CWD – statement 2018. Statement from the Norwegian Scientific Committee for Food and Environment
(VKM report, Research report, 2018) -
CWD – update statement. Opinion of the Panel on Biological Hazards of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety
(VKM Report, Research report, 2017) -
Den nordvest-russiske fiskeflåten i endring – konsekvenser for råstoffhandelen med Norge
(Nofima rapportserie, Research report, 2001)Nordvest-russisk fiskeflåte har de siste ti årene vært en viktig leverandør av råstoff til nordnorsk fiskeindustri. Endringer i nordvest-russisk fiskeflåte, der ferskfisktrålere fases ut til fordel for fabrikktrålere eller ... -
Det egner seg! Økonomiske effekter av selektivt lineagn
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)Nofima Marked har testet om agn i poser (poseagn) ville gi bedre økonomi i fiske etter hyse med handengt line. Agnet skulle angivelig gi større fangstrater i hysefiske og større hyse. Poseagn, poseagn tilsatt rødåtepulver, ... -
Det franske markedet for hvitfisk. Tinte filetprodukter av hvitfisk, status og framtidig utvikling
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Studier av det britiske markedet har vist at tinte filetprodukter av torsk og hyse i stor grad har erstattet genuint ferske produkter i det britiske dagligvaremarkedet. Kan norske aktører oppleve den samme utviklingen i ... -
Det kommersielle potensialet til oppdrettstorsk – Innledende undersøkelser om kvalitet, markedsoppfattelse og økonomi
(Nofima rapportserie, Research report, 2022)I denne rapporten studeres 5. generasjons oppdrettstorsk produsert ved Havbruksstasjonen i Tromsø. Prosjektet har en eksplorativ tilnærming, der målsetningen er å identifisere relevante problemstillinger for videre ... -
Deteksjon av kveis i fiskemuskel. Evaluering av avbildene spektroskopi som metode
(Nofima rapportserie, Research report, 2001)Kveis i fiskeprodukter er et estetisk problem. For å sikre trygg markedstilgang og å unngå reklamasjoner er det av stor betydning å kunne tilby kveisfrie produkter. For å finne og fjerne parasitter i hvitfisk har det derfor ... -
Differensiering av laks i Sør-Afrika
(Research report, 2015)Denne rapporten fokuserer på hvordan og i hvilken grad laks presenteres i supermarkeder og restauranter i det sørafrikanske markedet. Sentrale spørsmål vi søker svar på er: hvordan forsøkes laks differensiert mot forbruker? ... -
Distriktskvoteordningen – Fangståret 2007
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)Distriktskvoteordningen ble introdusert i 2006 og videreført i 2007. Hensikten med denne rapporten er å evaluere hvordan ordningen fungerte i 2007. Rapporten tar utgangspunkt i de justeringene som ble foretatt av ordningen ... -
Dokumentasjon av lovlig fanget fisk og innføring av vedikjedesporing – fase 2
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Dokumentasjon på matsikkerhet, kvalitet, velferd og positive helseegenskaper er et ledd i moderne matproduksjon som nesten er like betydningsfull som selve produktets positive egenskaper. Dokumentasjons- og sporingssystem ... -
Dokumentasjon av råstoffegenskaper hos økologisk laks.Forprosjekt
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Filetkvaliteten av økologisk og konvensjonelt produsert laks ble sammenlignet. Filetene kom fra to oppdrettere som produserer både konvensjonell og økologisk laks, og fileter fra to vektklasser (3-4 kg og 5-6 kg) ble ... -
Dokumentasjon av sosial bærekraft i norsk fangstbasert fiskerinæring
(Nofima rapportserie, Research report, 2019)De siste 20 årene har det kommet stadig flere initiativer for sertifisering knyttet til miljømessig bærekraft. Kundene, først og fremst supermarkedene, har i senere år begynt å etterspørre dokumentasjon også på sosial ... -
Dramatisk tidsbesparelse og forbedring av produktkvalitet for varmebehandlet mat med Shaka-varmebehandling.Fiskesuppe og risgrøt som modellprodukter
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Gjennom en rekke forsøk ble det utviklet effektive varmebehandlingsmetoder for risgrøt og fiskesuppe. Det gikk mye raskere å varmebehandle suppen med risting enn uten. Det tok 67 minutter å oppnå en P90°C10°C -verdi på 10 ... -
Drift og videreutvikling av bærekraftportalen – Fase 2. Faglig sluttrapport FHF-prosjekt 901541
(Nofima rapportserie, Research report, 2024)Dette er faglig sluttrapport fra prosjektet «Drift og videreutvikling av bærekraftportalen – Fase 2». Prosjektet har vært finansiert av Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering (FHF), prosjekt 901541. Prosjektet ... -
Driftsundersøkelsen i fiskeindustrien - Oppsummering av inntjening og lønnsomhet i 2000
(Nofima rapportserie, Research report, 2001)En gjennomgang av tall fra 480 norske fiskeforedlingsbedrifter viser at lønnsomheten i fiskeindustrien samlet sett bedret seg marginalt i 2000 sammenlignet med 1999. Best lønnsomhet hadde rekeindustrien, konsumdelen av ...