• Enzymatisk hydrolyse av kollagenproteiner i fiskebein – hvordan skape verdier av problemavfall 

      Albrektsen, Sissel; Aspevik, Tone (Research report, 2016)
      Det er stor interesse for anvendelse av kollagenproteiner innenfor kosmetisk industri, i kosttilskudd, til produksjon av gelatin (tekniske formål), og til bruk i legemiddel/medisinsk industri. Kollagen i intakt form består ...
    • Helseeffekter i lakseceller eksponert for fiskebeinhydrolysater fra torsk, sild og kolmule 

      Østbye, Tone-Kari K; Ruyter, Bente; Kristiansen, Inger Øien; Albrektsen, Sissel (Research report, 2014)
      Vi har indusert intracellulært stress i lakseceller in vitro ved tilsetning av buthionine sulfoximine eller harsk fiskeolje. Hensikten med forsøket var å studere hvorvidt eksponering av cellene med fiskebeinhydrolysater ...
    • Høyverdiskaping fra hvitfisk restråstoff 

      Arnesen, Jan-Arne; Vang, Birthe; Albrektsen, Sissel; Whitaker, Ragnhild (Nofima rapportserie, Research report, 2017)
      Torskehoder og torskerygger fra hvitfisk filetering på Myre havbruk ble hydrolysert og vannfasen ble tørket og analysert. Prosjektet ble gjort for å vurdere bruk av prosessert restråstoff til humant konsum. Torskerygger ...
    • Improved astaxanthin utilization in Atlantic salmon fed sulphuric acid extracted fish bone compounds 

      Albrektsen, Sissel; Østbye, Tone-Kari K; Pedersen, Mona Elisabeth; Ytteborg, Elisabeth; Ruyter, Bente; Ytrestøyl, Trine (Lecture, 2018)
    • Kunnskapskartlegging pigmentering i laks 

      Ytrestøyl, Trine; Alvestad, Rene; Dessen, Jens-Erik; Hatlen, Bjarne; Albrektsen, Sissel; Ruyter, Bente Synnøve; Larsson, Thomas (Nofima rapportserie, Research report, 2024)
      Gjennomgangen av data på filetfarge i norsk oppdrettslaks viser at det har vært en viss nedgang i farge, fra 2012 og frem til om lag 2021. Deretter har fargenivået økt noe. Variasjonen i filetfarge er blitt større, med ...
    • Laksebein som ingrediens i fôr til torsk 

      Toppe, Jogeir; Albrektsen, Sissel (Nofima rapportserie, Research report, 2006)
      Et laksebeinmel ble testet ut ved gradert innblanding i fôr til torsk i et 11 ukers fôringsforsøk. Forsøket viste at fôropptaket økte i takt med økende nivå laksebein i fôrene, og at det økte inntaket av fôr resulterte i ...
    • Nye marine ingredienser fra sildeavskjær som P ingrediens i fôr til lakseyngel (Salmo salar L.) 

      Albrektsen, Sissel; Bæverfjord, Grete; Lock, Erik-Jan; Pedersen, Mona Elisabeth; Takle, Harald Rune; Ørnsrud, Robin; Veiseth-Kent, Eva; Waagbø, Rune; Ytteborg, Elisabeth (Research report, 2014)
      Det ble gjennomført et forsøk med lakseyngel for å evaluere tilgjengelighet av fosfor (P) hydrolysert fra fiskebein (FBH sild), relativt til et mono-Na-P salt. P-kildene ble testet på tidlige stadier i laksens utvikling, ...
    • Oppdrettstorsk - fôring, vekst og kvalitet. Rapport fra en produksjonssyklus, 2003-2004, hos Storfjord torsk AS, Skibotn 

      Sørensen, Nils Kristian; Tobiassen, Torbjørn; Midling, Kjell Øyvind; Albrektsen, Sissel (Nofima rapportserie, Research report, 2005)
      Hvert kvartal fra yngelutsett til slakting (7 ganger) ble torsk tatt ut til analyser. Fisken i Skibotn var generelt av høy kvalitet. Den hadde akseptabel tilvekst inntil slaktetidspunktet, desember 2004. Det var perioder ...
    • Relevant product categories from mesopelagic fisheries. D3.8 

      Solstad, Runar Gjerp; Bald, Carlos; Iñarra, Bruno; Hayes, Maria; Jenssen, Marte; Gallagher, Michael; Wiech, Martin; Albrektsen, Sissel (Research report, 2022)
    • Utnyttelse av P fra sildeavskjær som alternativ P kilde i fôr til laksesmolt (Salmo salar L.) 

      Albrektsen, Sissel; Lock, Erik-Jan; Bæverfjord, Grete; Pedersen, Mona Elisabeth; Krasnov, Aleksei; Takle, Harald Rune; Veiseth-Kent, Eva; Ørnsrud, Robin; Waagbø, Rune; Ytteborg, Elisabeth (Nofima rapportserie, Research report, 2014)
      Målet med dette prosjektet var å øke verdiskapningen av marint restråstoff ved å utvikle bioteknologiske løsninger som kan frigjøre P fra fiskebein og gjøre P mer tilgjengelig for laks, samt å utvikle nye marine P ingredienser ...
    • Økt utnyttelse av næringsstoffer fra marint restråstoff 

      Albrektsen, Sissel; Lock, Erik-Jan; Bæverfjord, Grete; Pedersen, Mona Elisabeth; Takle, Harald Rune; Ørnsrud, Robin; Veiseth-Kent, Eva; Waagbø, Rune; Ytteborg, Elisabeth (Research report, 2014)