• Sårproblematikk og hudhelse i laks- og regnbueørrettoppdrett 

      Takle, Harald Rune; Ytteborg, Elisabeth; Nielsen, Kristoffer Vale; Karlsen, Christian Renè; Nilsen, Hanne Katrine; Sveen, Lene; Colquhoun, Duncan John; Olsen, Anne Berit; Sørum, Henning; Nilsen, Arve (Research report, 2015)
    • Sea urchin fisheries, management and policy review (Activity A4.2.1 of the URCHIN project) 

      James, Philip; Noble, Chris; Hannon, Colin; Stefansson, Gudmundur; Thórarinsdóttir, Gudrún; Sloane, Roderick; Ziemer, Nikoline; Lochead, Janet (Research report, 2016)
      This report gives a brief introduction to the URCHIN project, funded by the Northern Peripheries and Arctic Programme (NPA). The scope of the report is also outlined. This is followed by a summary of the sea urchin fishery ...
    • Sea Urchin Fishing Techniques Report. (Activity A3.1.1 of the NPA URCHIN Project. Amended Version released April 17th 2018 

      James, Philip; Noble, Chris; Siikavuopio, Sten Ivar; Sloan, Roderick; Hannon, Colin; Þórarinsdóttir, Guðrún; Ziemer, Nikoline; Lochead, Janet (Nofima rapportserie, Research report, 2016)
      This report gives a brief introduction to the URCHIN project, funded by the Northern Peripheries and Arctic Programme (NPA), followed by a summary of the fishing techniques that are used in sea urchin fisheries around the ...
    • Sea Urchin surveying techniques (Activity A4.1.1 of the NPA URCHIN project) 

      James, Philip; Hannon, Colin; Þórarinsdóttir, Guðrún; Sloane, Roderick; Lochead, Janet (Research report, 2016)
      This report introduces the URCHIN project, funded by the Northern Peripheries and Arctic Programme (NPA). It then describes the main techniques used for stock monitoring in sea urchin fisheries around the world, including ...
    • Sea Urchin transportation systems for land, sea and air (Activity A6.4.1 of the NPA URCHIN project) 

      James, Philip; Evensen, Tor Hatten (Nofima rapportserie, Research report, 2018)
      This report gives a brief introduction to the URCHIN project, funded by the Northern Peripheries and Arctic Programme (NPA) including the aims of this study. The authors recommend that the maximum period for transporting ...
    • Sedasjon av smolt - SMOLTSED. Faglig sluttrapport 

      Espmark, Åsa Maria Olofsdotter; Kolarevic, Jelena; Iversen, Martin Haugmo (Nofima rapportserie, Research report, 2017)
      Hovedmål med prosjektet SMOLTSED var å undersøke osmoregulering og prestasjon hos fisk som var utsatt for sedasjon over en lengre periode like før og under utsett til sjø. I SMOLTSED ble det gjennomført to kontrollerte ...
    • Segmentering av det norske ungdomsmarkedet for middagsmat, fisk og fiskeretter 

      Olsen, Bjørn-Ivar; Olsen, Svein Ottar; Honkanen, Pirjo (Research report, 2003)
      Målsettingen med denne rapporten har vært å identifisere og drøfte mulige segmenter i det norske ungdomsmarkedet for fisk, fiskeretter og andre sentrale middagsretter. Resultatene er basert på en landsomfattende og ...
    • Sei kontra pollack: Smaksundersøkelse gjort under Nor-Fishing 2000 

      Østli, Jens (Nofima rapportserie, Research report, 2000)
      Fiskeriforskning gjennomførte under messa NOR-FISHING i Trondheim år 2000 en undersøkelse for å se i hvilken grad sei og Alaska pollack ble oppfattet som like. Undersøkelsen viser at et flertall syntes sei smakte bedre enn ...
    • Selection for improved feed efficiency in Atlantic salmon 

      Gjerde, Bjarne; Hatlen, Bjarne; Boison, Solomon Antwi; Åsgård, Torbjørn Einar; Kristjánsson, Ólafur Hjörtur; Seim, Rudi Ripman (Nofima rapportserie, Research report, 2020)
    • Selkjøtt 

      Joensen, Sjurdur; Olsen, Jan-Vidar (Nofima rapportserie, Research report, 2000)
      Utgangspunktet for forsøkene er å ta vare på mest mulig av selkjøttet til konsum. Vi har valgt å se nærmere på grunnleggende egenskaper ved selkjøtt under modning og fryselagring. Biffkjøttet som ble benyttet er fra klappmyss ...
    • Sensorisk kvalitet på modnet saltfisk og klippfisk. Effekter av råstoff, saltemetoder og lagringstid 

      Joensen, Sjurdur; Carlehög, Mats; Lauritzsen, Kristin; Dahl, Reidun Wenche; Eilertsen, Guro; Sivertsen, Agnar Holten; Akse, Leif; Bjørkevoll, Ingebrigt (Nofima rapportserie, Research report, 2005)
      Det finnes lite kunnskap om sensorisk kvalitet på saltfisk og klippfisk. Målet med denne rapporten var å øke kunnskapen om hva ulike råstoff og ulike saltemetoder betyr for den sensoriske kvaliteten. Et delmål var å se på ...
    • Sensory description of varieties of dried stockfish 

      Carlehög, Mats; Hansen, Anlaug Ådland (Nofima rapportserie, Research report, 2023)
      Three different varieties of dried stockfish were analyzed: traditional, whole dry stockfish from Norway, rehydrated, vacuum packaged, newly thawed fillets of stockfish from Norway, and dry stockfish snacks, small pieces ...
    • Serving the industry or undermining the regulatory system? The use of special purpose licenses in Norwegian salmon aquaculture 

      Hersoug, Bjørn; Olsen, Marit Schei; Gauteplass, Asle Årthun; Osmundsen, Tonje C.; Asche, Frank (Peer reviewed; Journal article, 2021)
    • Sesong og kjønnsmodning – betydning på rogn og muskelkvalitet hos ørret 

      Siikavuopio, Sten Ivar; Olsen, Stein Harris; Tobiassen, Torbjørn; Heia, Karsten; Kalberg, Monica (Nofima rapportserie, Research report, 2017)
      Det er veletablerte markeder for rogn fra laks og ørret til konsum. Det er vekst i etterspørselen etter slik rogn, bl.a. som følge av "sushi- bølgen”. Størstedelen av forsyningene til dette markedet kommer fra villfanget ...
    • Settefiskproduksjon av marin fisk - fokus på gasser i vann 

      Strand, Hans Kristian (Nofima rapportserie, Research report, 2000)
      Oppvarming av vann fører til gassovermetning. Det er godt dokumentert at slik overmetning kan resultere i sykdom og dødelighet hos fisk i oppdrett. Det er etter hvert rettet fokus mot skadelige effekter av selv liten grad ...
    • Shelf life of salt-cured fillets of cod stored at 30 °C 

      Lorentzen, Grete Elisabeth (Research report, 2015)
      In 2013, the Norwegian Seafood Research Fund (FHF) initiated a project “Shelf life of salt-cured fish”. The aim of the project is to study shelf life of salt-cured cod at different storage conditions, including storage at ...
    • Shipping i Polhavet – databehov og tilgjengelige data 

      Midtgard, Mette Ravn; Iversen, Audun; Askildsen, Thorkel C; Mikkelsen, Eirik Inge (Rapport - NORUT samfunnsforskning, Research report, 2012)
    • Sildoljeindustrien i Nord-Norge – status og utfordringer 

      Bendiksen, Bjørn Inge (Nofima rapportserie, Research report, 2006)
      Sideoljeindustrien i Nord-Norge har en usikker framtid. Stopp i loddefisket i Barentshavet og levering av all sild til konsum har medført at to av de tre store fabrikkene ikke er i drift. Selv om det fiskes andre arter som ...
    • Single Cell Confocal Raman Spectroscopy of Human Osteoarthritic Chondrocytes: A Preliminary Study 

      Kumar, Rajesh; Singh, Gajendra Pratap; Grønhaug, Kirsten Marie; Afseth, Nils Kristian; Davies, Catharina De Lange; Drogset, Jon Olav; Lilledahl, Magnus Borstad (Journal article, 2015)
    • Sjømat og helse – marin næringsutvikling og kompetansebygging.Statusrapport 2009 

      Larsen, Rune; Nilsen, Heidi (Nofima rapportserie, Research report, 2010)
      Prosjektet består av tre hovedaktiviteter. I delprosjekt (a) er det gjennomført to dyreforsøk for å evaluere om proteinkomponenter fra torsk har en forebyggende effekt mhp. type 2 diabetes (T2D). Resultatene viste at ...