Browsing Rapporter by Title
Now showing items 616-635 of 1072
-
Modningstemperatur i saltfiskproduksjon
(Research report, 2014)Det er gjennomført fullskala salteforsøk hvor kvalitet- og utbytteeffektene av modning i 6 dager i rom ved henholdsvis 2 °C, 6 °C og 12 °C ble undersøkt. I tillegg er det undersøkt om det betyr noe at fisken legges om ... -
Mot utval for auka motstandskraft mot lus hos laks
(Research report, 2013)Lus på oppdrettslaks og utvikling av resistens hos lus mot kjemiske midlar mot lus har blitt eit aukande problem dei siste åra. Dette har ført til auka interesse for bruk av alternative strategiar som leppefisk, spesialfôr, ... -
Mucoso i tørrfisk. Effekt av ulik oppbevaring av råstoff før henging
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)En antar at råstoffkvaliteten og hvordan fersk torsk blir lagret før henging til tørrfisk påvirker graden av sur fisk eller mucoso dannelse under henging. Dette ble undersøkt ved å gjennomføre hengeforsøk på 3 ulike steder ... -
Muligheter for norsk sjømat som råstoff til sushi
(Research report, 2013)Markedet for sushi er stort, variert og fortsatt i stor vekst. Bare i Paris er det i dag over 1.400 sushirestauranter. De tre markedene vi har undersøkt er Norge, Frankrike og Tyskland. Sammenligner man de tre markedene ... -
Muligheter og forutsetninger for differensiering av fersk laks og hvitfisk
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Rapporten identifiserer naturgitte og kompetansebaserte fortrinn som kan danne grunnlag for differensiering av norsk fersk laks og hvitfisk (torsk og hyse) i forhold til konkurrerende sjømatnasjoner, andre fiskeslag og ... -
Multifaktorielle sykdommer i norsk lakseoppdrett. Sluttrapport
(Research report, 2015)Se kapittel 1 -
Mørke flekker i laksefilet. Kunnskapsstatus og tiltak for å begrense omfanget
(Research report, 2015)Forekomsten av mørke flekker i laksefilet har økt betraktelig senere årene. I dag har hver femte filet slike flekker som i hovedsak er opp til 3 cm i diameter og lokalisert til filetens bukområde. Store ryggflekker har ... -
Nanofiltration of intake water in RAS: Effect on fish performance, health and welfare
(Nofima rapportserie, Research report, 2022)The experiment tested the effect of nanomembrane filtration in RAS on the salmon's physiology, welfare and growth. A specially designed membrane was used to remove sulphate from seawater and to adjust salinity from 32 to ... -
Nasjonale ringvirkninger av havbruksnæringen
(Research report, 2014)Denne rapporten viser kunnskapsgrunnlag relatert til havbruksnæringens samfunnsøkonomiske ringvirkninger direkte målt ved sysselsetting og innkjøp fra et utvalg bedrifter. Hensikten med rapporten er ved hjelp av utvalgte ... -
National Responsible Fisheries Schemes: An Option for the Norwegian Fishing Industry? A Case Study of “Iceland Responsible Fisheries”
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)After five years with MSC it is time for recertification of some of the Norwegian fisheries. In light of the developments in Iceland and Alaska it might be worth reconsidering the alternatives for sustainability certification ... -
Naturlig utvalg for økt motstandskraft mot Gyrodactylus salaris hos laks i infiserte vassdrag
(Nofima rapportserie, Research report, 2018) -
"Når det blåser i fra ØST" - Om bruken av økosystemtjeneste-perspektivet i kystsoneplanleggingen
(Nofima rapportserie;, Research report, 2019)Denne rapporten er et resultat av prosjektet Coreplan, som har undersøkt om metoder og tilnærminger som finnes i litteraturen om økosystemtjenester kan bidra til å styrke kystsoneforvaltningen. I rapporten diskuterer vi ... -
Nivå fosfolipider i råstoff og mellomprodukter fra prosessering av restråstoff makrell og sild til fiskemel og proteinhydrolysat
(Nofima rapportserie, Research report, 2021)Det er gjennomført forsøk for å undersøke egnethet til restråstoff fra makrell og sild til ekstraksjon av fosfolipider. Restråstoff makrell ga et høyt oljeutbytte, men lave nivå av polare lipider i fettfase fra mellomproduktene ... -
Nord-Norge 2040 – Vi kan forme vår framtid
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)Denne rapporten omhandler fire viktige næringer i nord – marin, energi, reiseliv og kultur. Det presenteres to scenarier for hver av disse. Vi har da skissert et offensivt scenario der det tas grep for å fremme regional ... -
Nordatlantiske fiskeoljer og betydning for utnyttelse av omega-3 fettsyrer
(Nofima rapportserie, Research report, 2020) -
Nordic Centre of Excellence Network in Fishmeal and Fish oil
(Matis rapport, Research report, 2019)The main objective of this work was to summarise current knowledge on fishmeal and fish oil as well as identify the research needs and create a roadmap for future industry-driven research. The main conclusion was that the ... -
Norges utfordringer i nordområdene. Det norsk-russiske fiskerisamarbeidet
(Research report, 2003) -
Norsk hvitfiskindustri i endring
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)Norsk hvitfiskindustri har gjennomgått store endringer det siste tiåret. Antall bedrifter er redusert med 30 prosent og antall sysselsatte med over 45 prosent. Industrien sysselsatte i 2005 vel 3.600 personer, noe som var ... -
Norsk klippfisk til Brasil. Markedsendringer i et viktig klippfiskmarked
(Research report, 2015)I denne rapporten oppsummeres de viktigste resultatene i Nofima sitt arbeid med det brasilianske klippfiskmarkedet de siste årene. Rapporten viser at det brasilianske bacalhau-markedet har mer enn doblet seg de siste årene. ... -
Norsk laks i kinesiske supermarkeder - Krav til produkt, leverandør og markedsføring
(Nofima rapportserie, Research report, 2000)Formålet med denne rapporten er å beskrive og analysere hvilke krav innkjøpere i kinesiske supermarkeder stiller til norsk laks, til leverandører av laks og hvordan de vurderer ulike markedsføringstiltak for norsk laks. ...