Browsing Rapporter by Title
Now showing items 508-527 of 1072
-
Kvalitetsutfordringer på stor snurrevadtorsk - årsaker og mulige tiltak
(Nofima rapportserie, Research report, 2024)Stor snurrevadfanget fisk har andre typer skader enn fisk som er fanget med andre redskap, eksempelvis garn. Målsettingen med arbeidet som presenteres her var å kartlegge type og omfanget av skader på stor snurrevadfanget ... -
Kveis i torsk under kjøling av usløyd fisk.Kan kjøling i is og sjøvann benyttes som metode for å fjerne kveis?
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)I prosjektet skulle det testes ut om det var mulig å redusere antall kveis i torskemuskelen ved å legge torsken rund i issørpe noen timer før den ble sløyd. I forsøkene i prosjektet var det liten aktivitet å registrere hos ... -
Kvotebytte av lodde ved Grønland, Island og Jan Mayen og lodde i Barentshavet. Evaluering av prøveordning for ringnotflåten 2014
(Research report, 2014)Vinteren 2014 innførte Nærings- og fiskeridepartementet en midlertidig ordning med kvotebytte av lodde ved Grønland, Island og Jan Mayen og lodde i Barentshavet, der to samarbeidende fartøy i ringnotflåten kunne bytte ... -
Kvotebytteavtaler 2018 – estimert førstehåndsverdi for fartøygrupper
(Nofima rapportserie, Research report, 2022)Norge har inngått årlige avtaler om bytte av kvoter med Russland, EU, Grønland, Færøyene og Island. Avtalene for 2018 gjennomgås her. Det belyses også hvilke norske fartøygrupper som drar nytte av og bidrar til avtalene. ... -
Kysten som arrangementsarena – erfaringer og anbefalinger fra Arctic Race of Norway 2013
(Research report, 2014)Arctic Race of Norway er et internasjonalt etapperitt på sykkel som arrangeres i Nord-Norge. Rittet arrangeres etter modell av Tour de France og andre tilsvarende etapperitt i samarbeid med Amaury Sport Organisation (ASO). ... -
Kystens hus. Konsept og organisering av oppstart
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)Kjernevirksomheten til Kystens Hus er definert som følger: - Kystens Hus skal primært være en arena for profilering og salg av mat- og reiselivsopplevelser fra kysten. - Kystens Hus skal tilby forretningsaktiviteter, ... -
Kystens hus. Rapport fra arbeidsprosess og regnskap for prosjektet
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)Her beskrives kort bakgrunn for prosjektet ”Kystens Hus”, organisering samt aktørenes rolle i prosjektet. Tidligere er konseptet ”Kystens hus” presentert i rapport 2/2008 ”Kystens hus – Konsept og organisering av oppstart. ... -
Kystfiske etter pelagiske arter – potensielt økt verdiskaping ved mer effektiv transport av levende fisk
(Nofima rapportserie, Research report, 2007)For å oppnå bedret kvalitet og muligheter for høyere pris i kystnært fiske etter pelagiske arter er det nødvendig å effektivisere transport og lagring av levende fisk. Selv om de kystnære fangstene kan ha bedre kvalitet ... -
Kystturisme – kunnskapsgrunnlag for utvikling av naturbaserte reiselivsprodukter på Senja i Troms
(Research report, 2013)Ifølge destinasjonsselskapet på Senja, Destinasjon Senja, er det per i dag mangelfull kunnskap i reiselivsnæringen på Senja om hvilke muligheter og krav som finnes i sentrale markeder for naturbaserte aktiviteter. Selskapet ... -
Lagring av saltfisk.Kortfattet informasjon om hvordan saltfisk skal lagres
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)Etter oppdrag fra FHF og Bacalaoforum er det laget en kortfattet sammenfatning av hvordan saltfisk bør lagres. Bakgrunnen for oppdraget er at eksporten av saltfisk til nå i år har vært lav, slik at saltfiskprodusentene ... -
Lagringsstabilitet av et utvalg marine oljer. Effekt av oljekvalitet på cellulære responser – Fase 2
(Research report, 2013) -
Lakefrysing av sjømat
(Nofima rapportserie, Research report, 2021)I dette prosjektet er lakefrysing testet som mulig metode for å fryse inn hyse. Hyse som råstoff er vanskelig å prosessere på grunn av svinn under produksjon og spalting av muskulatur. Frysing forsterker ofte disse ... -
Laks til Sør-Afrika – Sluttrapport FHF
(Research report, 2015) -
Laks til Sør-Afrika. Handelsstatistikk og makroøkonomiske rammebetingelser
(Research report, 2014)Rapporten ser nærmere på det sørafrikanske markedet for laks. Rapporten viser at Sør-Afrika importerer stadig mer laks. Totalt ble det importert rundt 5.000 tonn laks i 2013. Fersk laks er den største kategorien med cirka ... -
Laksebein som ingrediens i fôr til torsk
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)Et laksebeinmel ble testet ut ved gradert innblanding i fôr til torsk i et 11 ukers fôringsforsøk. Forsøket viste at fôropptaket økte i takt med økende nivå laksebein i fôrene, og at det økte inntaket av fôr resulterte i ... -
Landing av usløyd fisk for utnyttelse av biproduktene
(Nofima rapportserie, Research report, 2002)Målet var å undersøke om torsk, sei og hyse kan landes usløyd og sløyes på land uten at det forringer kvaliteten på fisken og biproduktene; lever, gonader og mage/tarm. I Troms, Finnmark og Lofoten ble det gjort 5 forsøk ... -
Landinger av fersk og frosset råstoff fra norsk fiskeflåte. Torsk, hyse og sei i 2003, 2004 og 2005 fra fartøy over 21 meter
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)Rapporten oppsummerer utviklingen i landingene av fersk og frosset torsk, hyse og sei fra den norske fiskeflåten over 21 meter de siste tre årene. For torsk falt andelen som leveres fersk fra fartøy over 21 meter med ett ... -
Langsiktige avtaler – erfaringer og vurderinger. Evaluering av et prøveprosjekt i førstehåndsomsetningen
(Nofima rapportserie, Research report, 2007)Se eget kapittel i rapporten. -
Langtidseffekter av lave omega-3 nivåer i fôr på laksens helse
(Research report, 2016)Omega-3 fettsyrer er helt sentrale for en rekke biologiske funksjoner i kroppen, som for eksempel cellenes oppbygging, avlesing av arvematerialet og inflammasjons-respons. Det er for øvrig relativt lite kunnskap om hvor ... -
Låssetting av sommermakrell. Delrapport
(Research report, 2014)Dette er en delrapport i FHF-prosjektet «Låssetting av sommermakrell» fase 2, der en kvalitetsbedømmelsen etter låssettingsperioden er blitt utført. Metodene som er blitt benyttet til kvalitetsbedømmelse er instrumentell ...