Blar i Nofima på tittel
Viser treff 478-497 av 2492
-
Distribution based truncation for variable selection in subspace methods for multivariate regression
(Peer reviewed; Journal article, 2013)Analysis of data containing a vast number of features, but only a limited number of informative ones, requires methods that can separate true signal from noise variables. One class of methods attempting this is the sparse ... -
Distriktskvoteordningen – Fangståret 2007
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)Distriktskvoteordningen ble introdusert i 2006 og videreført i 2007. Hensikten med denne rapporten er å evaluere hvordan ordningen fungerte i 2007. Rapporten tar utgangspunkt i de justeringene som ble foretatt av ordningen ... -
Divergent responses of Atlantic cod to ocean acidification and food limitation
(Journal article; Peer reviewed, 2019) -
Diverse Transcriptome Responses to Salinity Change in Atlantic Cod Subpopulations
(Peer reviewed; Journal article, 2023) -
DNA damage and health effects in juvenile haddock (Melanogrammus aeglefinus) exposed to PAHs associated with oil-polluted sediment or produced water
(Peer reviewed; Journal article, 2020) -
Do parents form their children’s sweet preference? The role of parents and taste sensitivity on preferences for sweetness in pre-schoolers
(Peer reviewed; Journal article, 2017)Children generally have a high acceptance for sweetness, but differ in their preferences for the intensity of the taste. This study investigates how food exposure, parental attitudes and behaviours, and children’s taste ... -
Does responsiveness to basic tastes influence preadolescents’ food liking? Investigating taste responsiveness segment on bitter-sour-sweet and salty-umami model food samples
(Peer reviewed; Journal article, 2021)The objective of this study was to investigate the relationships between taste responsiveness and food liking in preadolescents. Model food samples of grapefruit juice (GF) and vegetable broth (VB) modified with four ... -
Does waste feed from salmon farming affect the quality of saithe (Pollachius virens L.) attracted to fish farms?
(Peer reviewed; Journal article, 2020) -
Dokumentasjon av lovlig fanget fisk og innføring av vedikjedesporing – fase 2
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Dokumentasjon på matsikkerhet, kvalitet, velferd og positive helseegenskaper er et ledd i moderne matproduksjon som nesten er like betydningsfull som selve produktets positive egenskaper. Dokumentasjons- og sporingssystem ... -
Dokumentasjon av råstoffegenskaper hos økologisk laks.Forprosjekt
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Filetkvaliteten av økologisk og konvensjonelt produsert laks ble sammenlignet. Filetene kom fra to oppdrettere som produserer både konvensjonell og økologisk laks, og fileter fra to vektklasser (3-4 kg og 5-6 kg) ble ... -
Dokumentasjon av sosial bærekraft i norsk fangstbasert fiskerinæring
(Nofima rapportserie, Research report, 2019)De siste 20 årene har det kommet stadig flere initiativer for sertifisering knyttet til miljømessig bærekraft. Kundene, først og fremst supermarkedene, har i senere år begynt å etterspørre dokumentasjon også på sosial ... -
Dose rate dependent reduction in chromatin accessibility at transcriptional start sites long time after exposure to gamma radiation
(Peer reviewed; Journal article, 2023)Ionizing radiation (IR) impact cellular and molecular processes that require chromatin remodelling relevant for cellular integrity. However, the cellular implications of ionizing radiation (IR) delivered per time unit (dose ... -
Dramatisk tidsbesparelse og forbedring av produktkvalitet for varmebehandlet mat med Shaka-varmebehandling.Fiskesuppe og risgrøt som modellprodukter
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Gjennom en rekke forsøk ble det utviklet effektive varmebehandlingsmetoder for risgrøt og fiskesuppe. Det gikk mye raskere å varmebehandle suppen med risting enn uten. Det tok 67 minutter å oppnå en P90°C10°C -verdi på 10 ... -
Dried Salt-Cured Saithe (Pollachius virens): Exploring the Effects of a Two-Step Desalting Procedure - Immersion in Cold Water and Cooking
(Peer reviewed; Journal article, 2022)Desalting of dried salt-cured whitefish is traditionally performed by immersion in water up to 48 h. This process reduces the salt content from approximately 20 to 2%. Alternatively, the fish is immersed in water for a few ... -
Driftsundersøkelsen i fiskeindustrien - Oppsummering av inntjening og lønnsomhet i 2000
(Nofima rapportserie, Research report, 2001)En gjennomgang av tall fra 480 norske fiskeforedlingsbedrifter viser at lønnsomheten i fiskeindustrien samlet sett bedret seg marginalt i 2000 sammenlignet med 1999. Best lønnsomhet hadde rekeindustrien, konsumdelen av ... -
Driftsundersøkelsen i fiskeindustrien - Oppsummering av inntjening og lønnsomhet i 2001
(Nofima rapportserie, Research report, 2002)En gjennomgang av tall fra nærmere 480 norske fiskeindustribedrifter viser at også 2001 ble et vanskelig år for store deler av fiskeindustrien. Best lønnsomhet hadde sildemel- og sildolje-industrien, fulgt av tørrfisk- og ... -
Driftsundersøkelsen i fiskeindustrien - Oppsummering av inntjening og lønnsomhet i 2002
(Research report, 2003)Tall fra 451 norske fiskeindustribedrifter viser at 2002 ble et av de vanskeligste årene for norsk fiskeindustri på svært lenge. Med få unntak var lønnsomheten betydelig svakere i alle sektorer sammenlignet med året før. ... -
Driftsundersøkelsen i fiskeindustrien - Oppsummering av inntjening og lønnsomhet i 2003
(Research report, 2004)Etter å ha tapt over 700 millioner kroner i 2002 bedret fiskeindustriens inntjening seg betydelig i fjor. Industriens samlede resultat i 2003 gikk likevel ut i null. Fjoråret ble et langt bedre år for store deler av ... -
Driftsundersøkelsen i fiskeindustrien – Driftsårene 2016 og 2017
(Nofima rapportserie, Research report, 2019)Konsumindustrien hadde et ordinært resultat før skatt på 0,9 % av driftsinntektene i 2017, mot -1,3 % i 2016. Tallene i 2016 var sterkt påvirket av store tap i selskapet Salmar AS, og holder vi dette selskapet utenfor ... -
Driftsundersøkelsen i fiskeindustrien – Driftsåret 2014
(Nofima rapportserie, Research report, 2017)Driftsåret 2014 viste en forbedring av lønnsomheten i den norske fiskeindustrien sammenlignet med foregående år. Innen hvitfiskindustrien så især produsentene av konvensjonelle produkter (saltfisk, klippfisk og tørrfisk) ...