Browsing Nofima by Title
Now showing items 1988-2007 of 2492
-
Single-Cell Tracking of A549 Lung Cancer Cells Exposed to a Marine Toxin Reveals Correlations in Pedigree Tree Profiles
(Journal article; Peer reviewed, 2018)Long-term video-based tracking of single A549 lung cancer cells exposed to three different concentrations of the marine toxin yessotoxin (YTX) reveals significant variation in cytotoxicity, and it confirms the potential ... -
Situated food safety behavior
(Peer reviewed; Journal article, 2020) -
Situated Food Safety Risk and the Influence of Social Norms
(Journal article; Peer reviewed, 2020) -
Situated Food Safety Risk and the Influence of Social Norms
(Peer reviewed; Journal article, 2020)Previous studies of risk behaviour observed weak or inconsistent relationships between risk perception and risk-taking. One aspect that has often been neglected in such studies is the situational context in which risk ... -
Sixteen-week multicentre randomised controlled trial to study the effect of the consumption of an oat beta-glucan- enriched bread versus a whole-grain wheat bread on glycaemic control among persons with pre-diabetes: a study protocol of the CarbHealth study
(Peer reviewed; Journal article, 2022)Introduction In 2012, the estimated global prevalence of pre-diabetes was 280 million, and the prevalence is expected to rise to 400 million by 2030. Oat-based foods are a good source of beta-glucans, which have been shown ... -
Sjømat og helse – marin næringsutvikling og kompetansebygging.Statusrapport 2009
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Prosjektet består av tre hovedaktiviteter. I delprosjekt (a) er det gjennomført to dyreforsøk for å evaluere om proteinkomponenter fra torsk har en forebyggende effekt mhp. type 2 diabetes (T2D). Resultatene viste at ... -
Sjømat som suvenir – utenlandske turisters preferanser og erfaringer i Norge
(Research report, 2014)Det et økende fokus på betydningen av mat som et element ved en reiseopplevelse og på det å kjøpe med mat hjem som suvenir eller gave. Denne rapporten presenterer resultatene fra et prosjekt hvor formålet har vært økt ... -
Sjømatnæringens ringvirkninger – Verdiskaping og ringvirkninger fra norsk sjømatnæring for 2022
(Nofima rapportserie, Research report, 2023) -
SkatteFUNN-ordningen og fiskeindustrien. Vurdering av kriteriene for deltakelse
(Nofima rapportserie, Research report, 2002)Denne rapporten tar for seg kriteriene for deltakelse i SkatteFUNN-ordningen, som skal bidra til å øke FoU-aktiviteten i norske bedrifter, og hvor stor del av norsk fiskeindustri som tilfredsstiller kriteriene. En analyse ... -
Skiftende vindretning – særlige hensyn for tildeling av tillatelser til lakseoppdrett
(Nofima rapportserie, Research report, 2018)Rapporten har tatt for seg hvilke hensyn som var særlig vektlagt i utlysningene av matfisk-tillatelser til laks og ørret i tildelingsrundene fra 2002 til 2013. I studien ble forskriftene til tildelingsrundene studert. Dette ... -
Skin detachment from salmon and rainbow trout
(NMBU Student Journal of Life Sciences, Research report, 2023)A survey aimed at relevant stakeholders highlighted loose skin as a quality concern since 2019. The issue is typically detected after storage, with indications of higher prevalence during late spring-summer in Southern-West ... -
Skin mucus metabolomics provides insights into the interplay between diet and wound in gilthead seabream (Sparus aurata)
(Peer reviewed; Journal article, 2023)The molecular processes underlying skin wound healing in several fish species have been elucidated in the last years, however, metabolomic insights are scarce. Here we report the skin mucus metabolome of wounded and ... -
SKREI ® − merkeprofilering av et naturprodukt: konsumenters assosiasjoner, preferanse og betalingsvillighet
(Nofima rapportserie, Research report, 2010) -
Skrei – forbrukeres oppmerksomhet, oppfatning og bruk
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)Basert på Eksportutvalget for fisk sin lansering av en merkeordning for skrei, beskrevet i Storingsmelding nr. 19 (2004-05), ble det i mars 2009 gjort en undersøkelse av forbrukeres oppfatning av Skrei®. Et kortfattet ... -
Slakting av oppdrettslaks på båt, direkte fra oppdrettsmerd
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)Hovedmålet med prosjektet var å teste avliving og bløgging på båt, direkte fra oppdrettsmerd, i nær full industriell skala og danne grunnlag for omlegging av all slakting ved Marine Harvest, region sør. Del 1 av dette ... -
Slakting direkte fra oppdrettsmerd.Tauranga – fase 3
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)I prosjektet er det gjennomført en lang rekke forsøk og tester, fra merd og helt frem til ferdig filet, ved både lave og høye slaktetemperaturer, internt hos Marine Harvest og ved personell fra Nofima og Havforskningsinstituttet. ... -
Slaughtering processes for farmed Pangasius in Vietnam. Consultancy surveying Pangasius fillet quality and by-products handling in Vietnamese industry
(Nofima rapportserie, Research report, 2005)In a consultancy for the DANIDA project SEAQIP II, a survey of the slaughter processes for farmed Pangasius has been performed in the Mekong delta from April 16th to May 20th 2005. Five processing factories were visited ... -
Sluttrapport Oppsummering av prosjektet «Økt konsum av rå sjømat, storskala»
(Research report, 2013)Markedet for sushi er stort, variert og fortsatt i stor vekst. Bare i Paris er det i dag over 1400 sushirestauranter. I dette prosjektet har vi undersøkt hvordan norske produsenter kan betjene dette voksende markedet. De ... -
Sluttrapport VårMat.- VårMat - strategisk satsing på persontilpasset mat 2018-2020
(Nofima rapportserie, Research report, 2021)Dette er sluttrapporten for VårMat-satsingen i Nofima - en intern strategisk satsing på persontilpassing av mat, som har gått i perioden 2018 til 2020. Målet for satsingen var å samordne, videreutvikle og øke Nofimas samlede ... -
Smak og tekstur på kråkebollegonader. Forholdet mellom biokjemisk sammensetning og produktkvalitet
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)Fiskeriforskning har i en årrekke jobbet med utvikling av fôr til kråkebolle. Arbeidet har ledet frem til et fôrkonsept som gir god rognvekst og fin farge. Rognen har imidlertid ikke optimal kvalitet når det gjelder smak ...