• Mapping the Kitchen Microbiota in Five European Countries Reveals a Set of Core Bacteria across Countries, Kitchen Surfaces, and Cleaning Utensils 

      Moen, Birgitte; Langsrud, Solveig; Berget, Ingunn; Maugesten, Tove; Møretrø, Trond (Peer reviewed; Journal article, 2023)
      The residential kitchen is often heavily colonized by microbes originating from different sources, including food and human contact. Although a few studies have reported the bacterial composition in cleaning utensils and ...
    • Mapping the local-global wine chain from Europe to China : Towards shared standards and benchmarks in wine traceability and authenticity 

      Elde, Silje; Sørdahl, Patrick Berg; Svorken, Marianne; Nyrud, Thomas; Boechat, Celine; Cordeiro, Cheryl Marie; Olsen, Petter (Nofima rapportserie, Research report, 2021)
      When investigating food authenticity and potential fraud, there are two main options. One approach is to focus on determining the chemical, physical, or sensory characteristics of the food samples themselves and check if ...
    • Marine Bioactive Peptides in Supplements and Functional Foods – A Commercial Perspective 

      Dragøy, Ragnhild; Altintzoglou, Themistoklis; Lian, Kjersti; Noriega Fernández, Estefanía (Peer reviewed; Journal article, 2021)
      Many bioactive peptides have been described from marine sources and much marine biomass is still not explored or utilized in products. Marine peptides can be developed into a variety of products, and there is a significant ...
    • MARINE COPEPODS AS A NEW SOURCE OF ANTIOXIDANT INGREDIENTS 

      Martinez-Alvarez, Oscar; Slizyte, Rasa; Mozuraityte, Revilija; Albrektsen, Sissel; Standal, Inger Beate (Lecture, 2024)
    • Markeds- og produktutvikling av tørrfisk i Nigeria 

      Heide, Morten; Richardsen, Roger Norvald (Nofima rapportserie, Research report, 2002)
      Rapporten tar for seg markeds- og produktutvikling av tørrfisk i Nigeria. Først presenteres den historiske utviklingen i det nigerianske tørrfiskmarkedet. Deretter beskrives dagens markedssituasjon for tørrfisk i Nigeria ...
    • Markedsadgang for laks – En vurdering av frihandelsavtalers betydning 

      Kvalvik, Ingrid; Elvestad, Christel; Nyrud, Thomas (Research report, 2016)
    • Markedsadgang for norsk laks - Sluttrapport 

      Kvalvik, Ingrid; Elvestad, Christel (Research report, 2016)
    • Markedsbasert elektronisk informasjonsutveksling i rekenæringa (MEIR) 

      Robertsen, Roy; Larsen, Odd-Inge; Kristoffersen, Lars Jørgen (Nofima rapportserie, Research report, 2011)
      Rekeindustrien i Norge/Nord-Europa står nå overfor store utfordringer knyttet til å være konkurransedyktige i et åpent internasjonalt marked. Norsk rekenæring har tradisjon for innovative løsninger hvor man gikk fra ...
    • Markedsbasert høsting av fiskeressurser – Sluttrapport for 2010 

      Dreyer, Bent; Hermansen, Øystein; Henriksen, Edgar; Svorken, Marianne; Isaksen, John Roald; Karlsen, Kine Mari; Bendiksen, Bjørn Inge (Nofima rapportserie, Research report, 2011)
      Rapporten gir en oversikt over aktivitet og funn i prosjektet Markedsbasert høsting av fiskeressurser i prosjektperioden 2010/11. I rapporteringsperioden har det i prosjektet vært utført fire hovedaktiviteter. De har vært ...
    • Markedsbasert høsting av lodde 

      Isaksen, John Roald; Tjelmeland, Sigurd; Dreyer, Bent; Røttingen, Ingolf (Nofima rapportserie, Research report, 2011)
    • Markedsbasert sporing i laksenæringa. Sammendrag fase 1, fase 2 og fase 3 

      Robertsen, Roy (Research report, 2015)
      Dokumentasjons- og sporingssystem er i dag nødvendig elektroniske hjelpemidler som skaper merverdi til produktet eller nødvendige døråpnere i en tøff global konkurranse. Prosjektet har nyutviklet et web-basert vare- og ...
    • Markedsbasert verdikjedesporing i laksenæringa – Sluttrapport fase 2 

      Robertsen, Roy; Ramsøy, Sigbjørn (Nofima rapportserie, Research report, 2012)
      Dokumentasjon på matsikkerhet, kvalitet, velferd og positive helseegenskaper er et ledd i moderne matproduksjon som nesten er like betydningsfull som selve produktets positive egenskaper. Dokumentasjons- og sporingssystem ...
    • Markedsbasert verdikjedesporing i laksenæringa.Sluttrapport fase 1 

      Robertsen, Roy; Ramsøy, Sigbjørn (Nofima rapportserie, Research report, 2011)
      Dokumentasjon på matsikkerhet, kvalitet, velferd og positive helseegenskaper er et ledd i moderne matproduksjon som nesten er like betydningsfull som selve produktets positive egenskaper. Dokumentasjons- og sporingssystem ...
    • Markedsbasert verdikjedesporing i laksenæringen. Sluttrapport Fase 3 

      Robertsen, Roy; Ramsøy, Sigbjørn; Singstad, Kristoffer (Research report, 2015)
      Dokumentasjons- og sporingssystem er i dag nødvendig elektroniske hjelpemidler som skaper merverdi til produktet eller nødvendige døråpnere i en tøff global konkurranse. Prosjektet har nyutviklet et web-basert vare- og ...
    • Markedsendringer i britiske supermarkedkjeder – tint blir ferskt 

      Egeness, Finn-Arne; Østli, Jens; Bendiksen, Bjørn Inge; Nøstvold, Bjørg Helen; Heide, Morten (Nofima rapportserie, Research report, 2010)
      Ulike filetprodukter av hvitfisk er viktige produkter i norsk fiskeri- og havbruksnæring. Rapporten viser at det britiske markedet er i endring. Tinte filetprodukter har fått innpass i det som har vært etablerte kanaler ...
    • Markedsforskning knyttet til sjømat - Kartlegging i Norge, Vest-Europa og Nord-Amerika 

      Bjørklund, Oddrun; Asche, Frank; Sogn-Grundvåg, Geir; Tveterås, Ragnar; Honkanen, Pirjo; Voldnes, Gøril; Isaksen, John Roald; Heide, Morten (Nofima rapportserie, Research report, 2010)
      Denne rapporten er en kartlegging av markedsforskning knyttet til sjømat i Norge, Vest-Europa og Nord-Amerika. Hensikten er å få oversikt over hvilke organisasjoner som gjør hva knyttet til dette temaet. Kartleggingen viser ...
    • Markedsforskning; Sushi og Sashimi 

      Ryeng, Agnete A (Nofima rapportserie, Research report, 2011)
      Sushi/sashimi har blitt en global trend, og har gått fra å være ukjent, eksotisk og eksklusivt for overklassen til å bli etterspurt av en større gruppe konsumenter. Det er foreløpig et urbant fenomen, men tilgjengeligheten ...
    • Markedskanaler for næringsmidler i Russland. Status og mulige utviklingsbaner 

      Nilssen, Frode (Nofima rapportserie, Research report, 2000)
      Formålet med dette arbeidet er å gi en status for strukturen i markedskanalene for fisk i Russland, med vekt på pelagisk fisk. Hovedvekten er lagt på å beskrive de strukturelle endringene i markeds-kanalene og de ...
    • Markedskrav og kvalitetsutfordringer NVG-sild 

      Skåra, Torstein (Nofima rapportserie, Research report, 2011)
      Denne rapporten oppsummerer de viktigste utfordringene i forhold til å forbedre kvaliteten på frosset sildefilet; biologisk variasjon, åte, behandling av fangst om bord, samt prosessmessige elementer på landanleggene. ...
    • Markedsmessige muligheter og barrierer for norsk stillehavsøsters 

      Heide, Morten; Altintzoglou, Themistoklis; Honkanen, Pirjo (Nofima rapportserie, Research report, 2017)
      Bestanden av stillehavsøsters i Norge har hatt en dramatisk økning de siste årene. Denne rapporten undersøker markedsmessige muligheter og barrierer for stillehavsøsters som en ekspansiv sjømatressurs fra Norge. Resultatene ...