Blar i Nofima på tittel
Viser treff 1060-1079 av 2494
-
Hvitere saltfisk – Storskala testDelrapport 2
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)I denne rapporten presenteres resultatene fra arbeidspakke 2 i prosjektet: ”Hvitere saltfisk og økt utbytte”. Midlene er hentet fra handlingsplanen til FHF, hvor kontaktpersonen har vært Lorena Gallart Jornet. Forskningsarbeidet ... -
Hvitere saltfisk. Småskala forsøk - Delrapport 1
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)I denne rapporten presenteres resultatene fra arbeidspakke 1 i prosjektet: ”Hvitere saltfisk og økt utbytte”. Midlene er hentet fra handlingsplanen til FHF og forskningsarbeidet er gjort i samarbeid mellom Nofima og ... -
Hvor kommer maten fra?
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)Krav til dokumentasjon av historien til matvarer øker. Dette har ført til at myndighetene nå etablerer strengere krav slik at informasjon om matvarene kan spores gjennom hele verdikjeden. Den norske regjeringen har satt i ... -
Hvordan håndteres avrenning fra ferskfisktransport i andre fiskenasjoner, en komparativ studie av Irland, Island og Færøyene
(Nofima rapportserie, Research report, 2022)Det ble gjennomført en komparativ studie hos villfiskforedlere, lakseslakteri, transportbyrå og tilsynsmyndigheter i Irland, Island og Færøyene der man diskuterte problemstillingen rundt avrenning fra lastebiler som ... -
Hvordan kan pliktkvoter bidra til mer foredling? Vurdering av tre forslag til endringer i "Forskrift om leveringsplikt for fartøy med torsketrål-tillatelse"
(Nofima rapportserie, Research report, 2021)Rapporten vurderer tre forslag til endringer i Leveringspliktforskriften, en ferskfiskordning for plikttrålere, en dynamisk minstepris som utbudspris for omsetning og større fleksibilitet i rapporteringen av bearbeidingsplikt. ... -
Hvordan påvirker nye ferskfiskprodukter markedet?En undersøkelse blant produsenter og supermarkedskjeder i Norge
(Research report, 2013)Denne rapporten presenterer resultater fra et arbeid hvor formålet har vært å vurdere mulighetene for økt produksjon av ferske bearbeidede produkter fra norsk sjømatindustri. Dette gjøres gjennom å undersøke hvordan utvikling ... -
Hvordan planlegges kystsonen? Kartlegging av gjeldende planpraksis etter plan- og bygningsloven i sjøområdene
(Nofima rapportserie, Research report, 2017) -
Hybrid Surveys: A Method for the Effective Use of Open- Ended Questions in Quantitative Food Choice Surveys
(Journal article; Peer reviewed, 2018) -
Hydrodynamics of Atlantic salmon culture tank: Effect of inlet nozzle angle on the velocity field
(Peer reviewed; Journal article, 2019) -
Hydrodynamics of octagonal culture tanks with Cornell-type dual-drain system
(Peer reviewed; Journal article, 2018) -
HYGIENE – CAN A TOOL FROM OUR PAST HELP SAVE THE FUTURE?
(Others, 2021)Infectious diseases will continue to disrupt modern societies if we do not establish better hygiene literacy to enable a systems approach to hygienical design and planning, wider population access to and uptake of practices, ... -
Hygienic standards and practices in Norwegian salmon Processing plants
(Journal article; Peer reviewed, 2017) -
Hygienic standards and practices in Norwegian salmon Processing plants
(Peer reviewed; Journal article, 2017) -
Hygienic Standards and Practices in Norwegian Salmon Processing Plants
(Lecture, 2017) -
Hygienisk produksjon, desinfeksjon og transport av rogn og melke fra rognkjeks
(Nofima rapportserie, Research report, 2017)I prosjektet har en undersøkt effekt av standard stryking av rogn og melke, og kirurgisk uttak av gonader med hensyn til generelt bakterietall, og kjente patogener hos rognkjeks. Det ble ikke funnet store forskjeller mellom ... -
Hyperspectral imaging benchmark based on machine learning for intraoperative brain tumour detection
(Peer reviewed; Journal article, 2023) -
Hypoxia does not change responses to dietary omega-3 long-chain polyunsaturated fatty acids, but rather reduces dietary energy demand by Atlantic salmon
(Peer reviewed; Journal article, 2021)Over 116 days, Atlantic salmon postsmolts of 183 ± 5 g were fed diets with high or low levels of lipid (230 or 180 g/kg) with high or low levels of omega-3 long-chain polyunsaturated fatty acids (n-3 LC-PUFA; 14 or 7 g/kg). ... -
Hypoxia tolerance and responses to hypoxic stress during heart and skeletal muscle inflammation in Atlantic salmon (Salmo salar)
(Peer reviewed; Journal article, 2017) -
Høstfiske og restkvoter i kystflåten. Fiske etter torsk og sei
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)