Blar i Nofima på tittel
Viser treff 1056-1075 av 2529
-
How good are ideas identified by an Automatic idea detection system?
(Journal article; Peer reviewed, 2018) -
How good are ideas identified by an automatic idea detection system?
(Journal article; Peer reviewed, 2018) -
How open is food innovation? -The crispbread case
(Peer reviewed; Journal article, 2019)Purpose How does the cereal industry innovate in selective partnerships? The purpose of this paper is to study the cereal industry and the crispbread success in terms of how different forms of openness jointly shape new ... -
How to limit cook loss when preparing cod (Gadus morhua): The constraints of temperature and time
(Peer reviewed; Journal article, 2023) -
How to make risk communication influence behavior change
(Journal article; Peer reviewed, 2018) -
Hurtigmetode for måling av enzymaktivitet basert på viskositetsmålinger
(Research report, 2015) -
Hurtigmetoder for påvisning av listeria (Faktaark)
(Other type of report, 2024)For å forebygge listeria i mat er det viktig med raskere metoder for påvisning. Nofima har kartlagt hvilke metoder for påvisning av Listeria monocytogenes som finnes på markedet og vurdert mulighetene for å utvikle en ... -
Hva begrenser tilgangen på sjøareal til havbruksnæringen?
(Research report, 2014)Denne rapporten er en del av FHF prosjekt 900911 – "Havbruksnæringens lokalitetstilgang" som ledes av Nofima med forskningspartnere fra Sintef fiskeri- og havbruk, Bygdeforskning og Universitetet i Tromsø - Norges arktiske ... -
Hva betyr fremtidens produksjonsstrategier for ytelse, helse og velferd i sjøfasen (BENCHMARK)
(Nofima rapportserie, Research report, 2018)Fire ulike produksjonsregimer i RAS (lysstyring med 6 uker kort dag etterfulgt av 24 timer lys/24 t lys hele perioden i RAS, 12 ppt/ferskvann) og utsett i sjø på to fiskestørrelser (200 og 600 g) ble sammenlignet med et ... -
Hva er drivkraften bak bærekraftig sjømat og hvordan er norsk sjømatnæring posisjonert?Fagrapport 2 og 3
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Denne rapporten er en del av et FHF finansiert prosjekt ”Etterspørselsforhold knyttet til bærekraft og miljø” og bygger videre på rapporten ”Hva menes med bærekraftig sjømat”. Rapporten er basert på intervjuer blant ... -
Hva er fersk fisk?En eksplorativ undersøkelse blant norske forbrukere
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)Målet med undersøkelsen var å identifisere forbrukernes oppfatning av fersk fisk. Hovedfokuset var å se på hvor lenge en fisk er fersk og hva som inkluderes i begrepet ”ferskfisk”. I tillegg ønsket vi å se på hvor ofte de ... -
Hva forklarer endringene i torskeleveransene fra Nordvest-Russland?
(Nofima rapportserie, Research report, 2005)I denne rapporten gjennomgår vi utviklingen av råvareflyten av torsk fra Nordvest-Russland til Norge over tid. Hovedfokus for arbeidet er hva som forklarer endringene i varestrømmen – der Norge ser ut til å miste store ... -
Hva menes med bærekraftig sjømat?
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)Denne rapporten er en del av et FHL/FHF finansiert prosjekt ”Etterspørselsforhold knyttet til bærekraft og miljø”. Det er i dag et mangfold av ulike eller overlappende begreper som stiller nye krav til produksjonen og ... -
Hva påvirker sjømatforbruket blant unge voksne i Norge – Betydningen av matlagingsferdigheter og kunnskap
(Nofima rapportserie, Research report, 2023) -
Hva vet vi om salt?
(Lecture, 2019) -
Hvem bærer byrden av skatter og avgifter i fiskerinæringen?
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)Dette prosjektet drøfter to problemstillinger: i) har det betydning for byrde og skatteover¬veltning hvor i verdikjeden en avgift eller skatt pålegges? og ii) hvem bærer byrden av en avgift eller skatt som legges på ett ... -
Hvilken sammenheng er det mellom råstoffpris til fisker og prisen forbruker må betale?Foredrag for årsmøtet i Nordland fylkes fiskarlag 2012
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Denne rapporten inneholder et foredrag utarbeidet til årsmøtet i Nordland fylkes fiskarlag 27. september 2012 i Bodø. Arbeidet er finansiert av Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond og Norges Råfisklag. Foredraget ... -
Hvitere saltfisk – Storskala testDelrapport 2
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)I denne rapporten presenteres resultatene fra arbeidspakke 2 i prosjektet: ”Hvitere saltfisk og økt utbytte”. Midlene er hentet fra handlingsplanen til FHF, hvor kontaktpersonen har vært Lorena Gallart Jornet. Forskningsarbeidet ... -
Hvitere saltfisk. Småskala forsøk - Delrapport 1
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)I denne rapporten presenteres resultatene fra arbeidspakke 1 i prosjektet: ”Hvitere saltfisk og økt utbytte”. Midlene er hentet fra handlingsplanen til FHF og forskningsarbeidet er gjort i samarbeid mellom Nofima og ... -
Hvor kommer maten fra?
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)Krav til dokumentasjon av historien til matvarer øker. Dette har ført til at myndighetene nå etablerer strengere krav slik at informasjon om matvarene kan spores gjennom hele verdikjeden. Den norske regjeringen har satt i ...