Velg et delarkiv for å bla i samlingene

Nofima [2654]
  • AP2. Metoder for dekontaminering av Listeria på laks og lakseprodukter 

    Rode, Tone Mari; Skipnes, Dagbjørn; Vaka, Mette Risa; Prabhu, Leena; Drobac, Gorana; Løvdal, Trond (Nofima rapportserie, Research report, 2025)
    I Prosjektet DeList har fokus vært reduksjon og inaktivering av Listeria. Rapporten oppsummerer de aktiviteter (i Arbeidspakke 2; AP2) som har vært gjennomført for å test metoder og teknologier som gir høy inaktivering av ...
  • A CACTA-like transposon in the Anthocyanidin synthase 1 (Ans-1) gene is responsible for apricot fruit colour in the raspberry (Rubus idaeus) cultivar ‘Varnes’ 

    Sargent, Daniel James; Buti, Matteo; Martens, Stefan; Pugliesi, Claudio; Aaby, Kjersti; Røen, Dag; Yadav, Chandra Bhan; Fernández, Felicidad Fernández; Alsheikh, Muath K; Davik, Jahn; Price, R. Jordan (Peer reviewed; Journal article, 2025)
    Cultivated raspberries (Rubus idaeus L.) most commonly bear small, red, highly aromatic fruits. Their colour is derived predominantly from anthocyanins, water soluble polyphenolic pigments, but as well as red forms, there ...
  • Quality Inspection Guidelines for Norwegian wild bluefin tuna 

    Moriwaka, Ryozo; Igari, Kunihiro; Sone, Izumi (Nofima rapportserie, Research report, 2025)
    This document serves as a comprehensive industry guideline for quality inspection of Norwegian bluefin tuna on land, with the aim of providing a shared understanding and standardized framework for evaluating and communicating ...
  • Sammensetning og potensiale for bruk av fiskeslam uten fôrrester 

    Aas, Turid Synnøve; Brod, Eva; Solli, Linn (Nofima rapportserie, Research report, 2025)
    Fôrrester (uspist fôr) og faeces samles opp til fiskeslam fra oppdrettsanlegg på land. Det er også aktuelt å samle opp fiskeslam fra semilukkede anlegg i sjø, og teknologi for oppsamling av fiskeslam fra merdanlegg er under ...
  • Kvalitetsprognoser mathvete – en pilot 2024 

    Koga, Shiori; Uhlen, Anne Kjersti (Nofima rapportserie, Research report, 2024)
    På grunn av lav matkornandel i årets sesong, har vi mottatt færre siloprøver enn ønskelig for analysering av årets kvalitet. Årets siloprøver hadde noe lavere proteininnhold enn i tidligere år, men var likevel på akseptabelt ...

Vis flere