• Dokumentasjon av sosial bærekraft i norsk fangstbasert fiskerinæring 

      Nøstvold, Bjørg Helen; Ødegård, Anne Mette; Svorken, Marianne; Honkanen, Pirjo; Andersen, Rolf Kristian; Young, James A. (Nofima rapportserie, Research report, 2019)
      De siste 20 årene har det kommet stadig flere initiativer for sertifisering knyttet til miljømessig bærekraft. Kundene, først og fremst supermarkedene, har i senere år begynt å etterspørre dokumentasjon også på sosial ...
    • Etterspørselsforhold knyttet til bærekraft og miljø - Sluttrapport 

      Honkanen, Pirjo; Nilssen, Frode (Research report, 2013)
      Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond uttrykte i 2009 ønske og behov for å styrke den forskningsbaserte kunnskapsbasen om den markedsmessige betydningen av dokumentert bærekraft i fiske og forvaltning, miljømessig ...
    • Forbrukeroppfatninger og holdninger omkring bærekraft 

      Honkanen, Pirjo (Nofima rapportserie, Research report, 2011)
      Målsettingen for denne undersøkelsen var å identifisere og analysere forbrukernes oppfatninger, forståelse og kunnskap av bærekraft-begrepet, med fokus på Marine Stewardship Council. En del av dette målet var å undersøke ...
    • Forbrukerpreferanser i endring? – Russland som marked 

      Honkanen, Pirjo (Nofima rapportserie, Research report, 2009)
    • Hva er drivkraften bak bærekraftig sjømat og hvordan er norsk sjømatnæring posisjonert?Fagrapport 2 og 3 

      Nøstvold, Bjørg Helen; Alm, Siril; Pleym, Ingelinn Eskildsen; Honkanen, Pirjo (Nofima rapportserie, Research report, 2010)
      Denne rapporten er en del av et FHF finansiert prosjekt ”Etterspørselsforhold knyttet til bærekraft og miljø” og bygger videre på rapporten ”Hva menes med bærekraftig sjømat”. Rapporten er basert på intervjuer blant ...
    • Hva menes med bærekraftig sjømat? 

      Pleym, Ingelinn Eskildsen; Honkanen, Pirjo; Toften, Kjell (Nofima rapportserie, Research report, 2009)
      Denne rapporten er en del av et FHL/FHF finansiert prosjekt ”Etterspørselsforhold knyttet til bærekraft og miljø”. Det er i dag et mangfold av ulike eller overlappende begreper som stiller nye krav til produksjonen og ...
    • Hva påvirker sjømatforbruket blant unge voksne i Norge – Betydningen av matlagingsferdigheter og kunnskap 

      Heide, Morten; Honkanen, Pirjo; Altintzoglou, Themistoklis (Nofima rapportserie, Research report, 2023)
    • Markedsforskning knyttet til sjømat - Kartlegging i Norge, Vest-Europa og Nord-Amerika 

      Bjørklund, Oddrun; Asche, Frank; Sogn-Grundvåg, Geir; Tveterås, Ragnar; Honkanen, Pirjo; Voldnes, Gøril; Isaksen, John Roald; Heide, Morten (Nofima rapportserie, Research report, 2010)
      Denne rapporten er en kartlegging av markedsforskning knyttet til sjømat i Norge, Vest-Europa og Nord-Amerika. Hensikten er å få oversikt over hvilke organisasjoner som gjør hva knyttet til dette temaet. Kartleggingen viser ...
    • Markedsmessige muligheter og barrierer for norsk stillehavsøsters 

      Heide, Morten; Altintzoglou, Themistoklis; Honkanen, Pirjo (Nofima rapportserie, Research report, 2017)
      Bestanden av stillehavsøsters i Norge har hatt en dramatisk økning de siste årene. Denne rapporten undersøker markedsmessige muligheter og barrierer for stillehavsøsters som en ekspansiv sjømatressurs fra Norge. Resultatene ...
    • Mat og måltider for aktive eldre. En studie av aktive eldres preferanser, prioriteringer og praksiser 

      Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Bugge, Annechen Bahr; Granli, Britt Signe; Mortvedt, Hilde Skotland; Honkanen, Pirjo; Ueland, Øydis (Research report, 2013)
      Aktive eldre er opptatt av mat og måltider og helse. Matvanene forandrer seg over tid ettersom barna flytter ut, de får en diagnose relatert til kostholdet eller de blir alene. Ved diagnoser som hjerte- karsykdom eller ...
    • Norsk ungdoms preferanser og holdninger til fisk og fiskeprodukter 

      Honkanen, Pirjo; Olsen, Svein Ottar (Nofima rapportserie, Research report, 2001)
      Målsettingen med dette delprosjektet har vært å kartlegge barn og ungdoms preferansestrukturer for ulike former for fisk, fiskeretter og andre sentrale middagsretter. Resultatene er basert på en landsomfattende og representativ ...
    • Russian consumers' food habits. Results from a qualitative study in Moscow 

      Honkanen, Pirjo; Voldnes, Gøril (Nofima rapportserie, Research report, 2006)
      This study is a part of an ongoing three year project aimed at exploring end explaining Russian consumers’ meal structures, consumers’ relative preferences, motives for food choice and the consumers’ perceptions of risks ...
    • Segmentering av det norske ungdomsmarkedet for middagsmat, fisk og fiskeretter 

      Olsen, Bjørn-Ivar; Olsen, Svein Ottar; Honkanen, Pirjo (Research report, 2003)
      Målsettingen med denne rapporten har vært å identifisere og drøfte mulige segmenter i det norske ungdomsmarkedet for fisk, fiskeretter og andre sentrale middagsretter. Resultatene er basert på en landsomfattende og ...
    • Verdikjeder og kjøpskriterier i det sørafrikanske markedet for laks 

      Egeness, Finn-Arne; Heide, Morten; Honkanen, Pirjo; Sogn-Grundvåg, Geir (Research report, 2015)
      Denne rapporten beskriver sentrale verdikjeder for laks i Sør-Afrika og og analyserer kjøpskriterier og konkurranse for atlantisk oppdrettslaks i det sørafrikanske markedet. Rapporten baserer seg primært på analyse av ...