Browsing Rapporter by Author "Heir, Even"
Now showing items 1-14 of 14
-
Guideline: Use of whole genome sequencing for prevention and control of Listeria monocytogenes in the food industry
Langsrud, Solveig; Fagerlund, Annette; Møretrø, Trond; Heir, Even; Moen, Birgitte (Research report, 2024) -
Mattrygghet
Hagtvedt, Therese; Heir, Even (Research report, 2016) -
Nye verktøy for kontroll med listeria i laks og lakseprodukter: Vurdering og uttesting av metoder for å redusere listeria-nivået i råvarer og produkter. Forprosjekt
Heir, Even; Holck, Askild Lorentz; Langsrud, Solveig (Research report, 2015)Listeria er en stor utfordring for laksenæringen. Optimal produksjonshygiene er vesentlig for kontroll, men kan ikke sikre fravær av listeria i laks og lakseprodukter. Det er derfor behov for metoder som kan eliminere eller ... -
Optimal saltreduksjon i røkt laks (OptiSalm) – Faglig sluttrapport
Heir, Even; Gaarder, Mari Øvrum; Holck, Askild Lorentz (Nofima rapportserie, Research report, 2021)Det er et mål om å redusere innholdet av salt (NaCl) i en rekke matvarer inkludert røkte fiskeprodukter. Målet med prosjektet har vært å gi næringen et kunnskapsbasert grunnlag og dokumentasjon for å kunne anvende ... -
Overvåking og prøvetaking for økt kontroll med Listeria ved produksjon av varmebehandlede, spiseklare kjøttprodukter
Heir, Even; Møretrø, Trond; Langsrud, Solveig (Research report, 2016) -
Problemløsing og forebygging av Listeria i avdelinger som håndterer uemballerte, varmebehandlete kjøttprodukter
Langsrud, Solveig; Møretrø, Trond; Heir, Even (Research report, 2016) -
Produksjonshygiene og holdbarhet av pre-rigor laksefilet (forprosjekt). Nivå av bakterier og kartlegging av bakterieflora/mikrobiota på pre-rigor produsert islagret laksefilet
Heir, Even; Langsrud, Solveig; Moen, Birgitte; Hansen, Anlaug ådland (Research report, 2013)Formålet med dette forprosjektet har vært å gi en oversikt over dagens status for prosess/hygieneforhold som kan ha betydning for kvalitet og holdbarhet til fersk, islagret pre-rigor filetert laks. Arbeidet er gjennomført ... -
Prosessoptimalisering og mulig bruk av salterstattere med tanke på saltreduksjon i røkte lakseprodukter (OptiSalm. Delrapport for sensorisk profilering av røkt laks med salterstattere
Gaarder, Mari Øvrum; Myhrer, Kristine S.; Holck, Askild Lorentz; Heir, Even (Nofima rapportserie, Research report, 2021) -
Risk assessment on the use of triclosan in cosmetics. Prepared by the Scientific Committee in cooperation with the Panel on Biological Hazards and the Panel on Food Additives, Flavourings, Processing Aids, Materials in contact with Food and Cosmetics
Krogdahl, Åshild; Alexander, Jan; Andersen, Lene Frost; Dybing, Erik; Farstad, Wenche Kristin; Heir, Even; Husøy, Trine; Høiby, Arne; Kapperud, Georg; Kruse, Hilde; Lassen, Jørgen Fredrik; Lie, Øyvind; Lundebye, Anne-Katrine; Lunestad, Bjørn Tore; Løvik, Martinus; Naterstad, Kristine; Narvhus, Judith Ann; Nes, Ingolf; Nesbakken, Truls; Næss, Bjørn; Paulsen, Jan Erik; Rimstad, Espen; Robertson, Lucy Jane; Sanner, Tore; Scheie, Anne Aamdal; Skjerve, Eystein; Skåre, Janneche Utne; Steffensen, Inger-Lise; Sundheim, Leif; Wasteson, Yngvild (VKM Report, Research report, 2005) -
Salterstattere i røkt laks
Heir, Even; Gaarder, Mari Øvrum; Johannessen, Tom Chr.; Holck, Askild Lorentz (Nofima rapportserie, Research report, 2020)Denne rapporten gir en kort oversikt over kommersielle salterstattere som kan ha relevans for bruk i produksjon av røkte lakseprodukter. Rapporten inngår i prosjektet «Metoder for erstatning av salt i røkte lakseprodukter» ... -
Smitteveier og smittekilder for Listeria i produksjonskjeden for sløyd og røkt laks
Heir, Even; Langsrud, Solveig (Research report, 2013)Målet i denne arbeidspakken har vært å identifisere smitteveier og smittekilder for Listeria i anlegg som produserer sløyd og/eller røkt laks. Det er gjennomført systematisk prøvetaking i fire anlegg som prosesserer ... -
Test av verktøy for kontroll med Listeria i laks og lakseprodukter. Faglig sluttrapport
Heir, Even; Holck, Askild Lorentz; Carlehög, Mats; Henriksen, Edgar; Solberg, Lars Erik; Jensen, Merete Rusås; Liland, Kristian Hovde; Moen, Birgitte (Nofima rapportserie, Research report, 2020)Målet med prosjektet var å framskaffe kunnskap om metoder for å redusere Listeria på rå og røkt laks. Metoder og teknologier som ble ansett å kunne oppfylle viktige kriterier knyttet til Listeria-effekt, laksekvalitet, ... -
Test av verktøy for kontroll med Listeria i laks og lakseprodukter. Faglig sluttrapport
Heir, Even; Holck, Askild Lorentz; Carlehög, Mats; Henriksen, Edgar; Solberg, Lars Erik; Jensen, Merete Rusås; Liland, Kristian Hovde; Moen, Birgitte (Nofima rapportserie, Research report, 2020)Målet med prosjektet var å framskaffe kunnskap om metoder for å redusere Listeria på rå og røkt laks. Metoder og teknologier som ble ansett å kunne oppfylle viktige kriterier knyttet til Listeria-effekt, laksekvalitet, ... -
Tiltak for økt kontroll med listeria i laksenæringen. Sluttrapport + vedlegg
Heir, Even; Langsrud, Solveig (Research report, 2014)Listeria er en av de største mikrobiologiske utfordringene for laksenæringen. Målet med dette prosjektet var økt kunnskap og bedre grunnlag for å oppnå økt kontroll med listeria i laksenæringen. Prosjektet bygger på ...