Blar i Rapporter på tittel
Viser treff 816-835 av 1072
-
Sensory description of varieties of dried stockfish
(Nofima rapportserie, Research report, 2023)Three different varieties of dried stockfish were analyzed: traditional, whole dry stockfish from Norway, rehydrated, vacuum packaged, newly thawed fillets of stockfish from Norway, and dry stockfish snacks, small pieces ... -
Serving the industry or undermining the regulatory system? The use of special purpose licenses in Norwegian salmon aquaculture
(Peer reviewed; Journal article, 2021) -
Sesong og kjønnsmodning – betydning på rogn og muskelkvalitet hos ørret
(Nofima rapportserie, Research report, 2017)Det er veletablerte markeder for rogn fra laks og ørret til konsum. Det er vekst i etterspørselen etter slik rogn, bl.a. som følge av "sushi- bølgen”. Størstedelen av forsyningene til dette markedet kommer fra villfanget ... -
Settefiskproduksjon av marin fisk - fokus på gasser i vann
(Nofima rapportserie, Research report, 2000)Oppvarming av vann fører til gassovermetning. Det er godt dokumentert at slik overmetning kan resultere i sykdom og dødelighet hos fisk i oppdrett. Det er etter hvert rettet fokus mot skadelige effekter av selv liten grad ... -
Shelf life of salt-cured fillets of cod stored at 30 °C
(Research report, 2015)In 2013, the Norwegian Seafood Research Fund (FHF) initiated a project “Shelf life of salt-cured fish”. The aim of the project is to study shelf life of salt-cured cod at different storage conditions, including storage at ... -
Shipping i Polhavet – databehov og tilgjengelige data
(Rapport - NORUT samfunnsforskning, Research report, 2012) -
Sildoljeindustrien i Nord-Norge – status og utfordringer
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)Sideoljeindustrien i Nord-Norge har en usikker framtid. Stopp i loddefisket i Barentshavet og levering av all sild til konsum har medført at to av de tre store fabrikkene ikke er i drift. Selv om det fiskes andre arter som ... -
Single Cell Confocal Raman Spectroscopy of Human Osteoarthritic Chondrocytes: A Preliminary Study
(Journal article, 2015) -
Sjømat og helse – marin næringsutvikling og kompetansebygging.Statusrapport 2009
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Prosjektet består av tre hovedaktiviteter. I delprosjekt (a) er det gjennomført to dyreforsøk for å evaluere om proteinkomponenter fra torsk har en forebyggende effekt mhp. type 2 diabetes (T2D). Resultatene viste at ... -
Sjømat som suvenir – utenlandske turisters preferanser og erfaringer i Norge
(Research report, 2014)Det et økende fokus på betydningen av mat som et element ved en reiseopplevelse og på det å kjøpe med mat hjem som suvenir eller gave. Denne rapporten presenterer resultatene fra et prosjekt hvor formålet har vært økt ... -
Sjømatnæringens ringvirkninger – Verdiskaping og ringvirkninger fra norsk sjømatnæring for 2022
(Nofima rapportserie, Research report, 2023) -
SkatteFUNN-ordningen og fiskeindustrien. Vurdering av kriteriene for deltakelse
(Nofima rapportserie, Research report, 2002)Denne rapporten tar for seg kriteriene for deltakelse i SkatteFUNN-ordningen, som skal bidra til å øke FoU-aktiviteten i norske bedrifter, og hvor stor del av norsk fiskeindustri som tilfredsstiller kriteriene. En analyse ... -
Skiftende vindretning – særlige hensyn for tildeling av tillatelser til lakseoppdrett
(Nofima rapportserie, Research report, 2018)Rapporten har tatt for seg hvilke hensyn som var særlig vektlagt i utlysningene av matfisk-tillatelser til laks og ørret i tildelingsrundene fra 2002 til 2013. I studien ble forskriftene til tildelingsrundene studert. Dette ... -
Skin detachment from salmon and rainbow trout
(NMBU Student Journal of Life Sciences, Research report, 2023)A survey aimed at relevant stakeholders highlighted loose skin as a quality concern since 2019. The issue is typically detected after storage, with indications of higher prevalence during late spring-summer in Southern-West ... -
SKREI ® − merkeprofilering av et naturprodukt: konsumenters assosiasjoner, preferanse og betalingsvillighet
(Nofima rapportserie, Research report, 2010) -
Skrei – forbrukeres oppmerksomhet, oppfatning og bruk
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)Basert på Eksportutvalget for fisk sin lansering av en merkeordning for skrei, beskrevet i Storingsmelding nr. 19 (2004-05), ble det i mars 2009 gjort en undersøkelse av forbrukeres oppfatning av Skrei®. Et kortfattet ... -
Slakting av oppdrettslaks på båt, direkte fra oppdrettsmerd
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)Hovedmålet med prosjektet var å teste avliving og bløgging på båt, direkte fra oppdrettsmerd, i nær full industriell skala og danne grunnlag for omlegging av all slakting ved Marine Harvest, region sør. Del 1 av dette ... -
Slakting direkte fra oppdrettsmerd.Tauranga – fase 3
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)I prosjektet er det gjennomført en lang rekke forsøk og tester, fra merd og helt frem til ferdig filet, ved både lave og høye slaktetemperaturer, internt hos Marine Harvest og ved personell fra Nofima og Havforskningsinstituttet. ... -
Slaughtering processes for farmed Pangasius in Vietnam. Consultancy surveying Pangasius fillet quality and by-products handling in Vietnamese industry
(Nofima rapportserie, Research report, 2005)In a consultancy for the DANIDA project SEAQIP II, a survey of the slaughter processes for farmed Pangasius has been performed in the Mekong delta from April 16th to May 20th 2005. Five processing factories were visited ... -
Sluttrapport Oppsummering av prosjektet «Økt konsum av rå sjømat, storskala»
(Research report, 2013)Markedet for sushi er stort, variert og fortsatt i stor vekst. Bare i Paris er det i dag over 1400 sushirestauranter. I dette prosjektet har vi undersøkt hvordan norske produsenter kan betjene dette voksende markedet. De ...