Blar i Rapporter på tittel
Viser treff 648-667 av 1067
-
Nye metoder for bedre holdbarhet og mer miljøvennlig transport av lakseprodukter, faglig sluttrapport
(Nofima rapportserie, Research report, 2023)Resultatene i dette prosjektet viser at det er fullt mulig å senke klimautslippet knyttet til transport av norsk laks. Ved å gå over til eksport av fryst laks med båt til markeder som i dag får fersk fisk transportert med ... -
Nye omega-3-kilder i fôr til laks
(Nofima rapportserie;, Research report, 2019)Dette prosjektet har hatt som hovedmål å skaffe kunnskap om utnyttelse av to nye DHA-kilder i fôr til laks, henholdsvis olje fra genmodifisert raps og mikroalgen Schizochytrium sp. Prosjektet har hatt et spesielt fokus på ... -
Nye rekeprodukter til det norske markedet Utvikling av middagsretter med pillede reker som ingrediens
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Den overordnede målsetningen med prosjektet var å utvikle middagsretter med fryste pillede reker som ingrediens til det norske forbrukermarkedet. Prosjektet har utviklet 17 oppskrifter som har fått god evaluering i ... -
Nye sildeprodukter til Tyskland og Ukraina. En markedsvurdering
(Research report, 2013)Denne rapporten presenterer resultater fra første fase i et delprosjekt hvor formålet har vært å innhente forskningsbasert markedskunnskap som kan danne grunnlag for strategier for introduksjon av nye sildeprodukter i det ... -
Nye trender i det brasilianske markedet for klippfisk – Hvilke utviklingstrekk ser vi og hvordan kan vi møte disse?
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)Hensikten med dette prosjektet har vært å tilegne norske produsenter og eksportører av klippfisk mer kunnskap om status og utvikling i det brasilianske markedet for klippfisk. Brasil er et meget viktig marked for norsk ... -
Nye utvanningsmetoder for saltfisk
(Nofima rapportserie, Research report, 2001)Målet med utprøving av nye metoder og teknologiske løsninger for utvanning av salt- og klippfisk har vært å forbedre vektutbytte, oppnå jevnere saltinnhold, redusere utvanningstiden samtidig som den sensorisk kvaliteten ... -
Nye verktøy for kontroll med listeria i laks og lakseprodukter: Vurdering og uttesting av metoder for å redusere listeria-nivået i råvarer og produkter. Forprosjekt
(Research report, 2015)Listeria er en stor utfordring for laksenæringen. Optimal produksjonshygiene er vesentlig for kontroll, men kan ikke sikre fravær av listeria i laks og lakseprodukter. Det er derfor behov for metoder som kan eliminere eller ... -
Nye virkemidler for å sikre ressurskontroll og økonomisk redelighet. Rapport fra forprosjekt
(Research report, 2015)Forprosjektet har hatt som formål å avgrense og planlegge et prosjekt for å forebygge ressurs- og økonomisk kriminalitet i fiskerinæringa. I løpet av prosjektperioden er fokus dreid til å utvikle et prosjekt for tverretatlig ... -
Nytt S-CCS konsept for oppdrett av laks - Postsmoltproduksjon i FishGLOBE
(Nofima rapportserie;, Research report, 2020)Denne rapporten beskriver vannkvalitet og ytelse og velferd hos post-smolt som har gått i det semilukkede anlegget FishGLOBE. I tillegg har FishGLOBE V3 og V5 blitt modellert med CFD modellering. Fire ulike caser ble ... -
Næringsrik ferdigmat
(Research report, 2016)Det er gjennomført en sammenlikning av næringsinnhold i retten "Lys lapskaus" etter at denne er produsert på tre forskjellige måter; i) ved tradisjonell Autoklavering (A) hos Fjordkjøkken AS, ii) ved en ny og raskere ... -
OC2017 A-021 - Pilotprosjekt; Filét i Norge
(Research report, 2017) -
Oksidasjonsstabilitet av raffinert makrellolje fra restråstoff
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)Det er gjennomført et akselerert lagringsforsøk etter tilsetting av to kommersielle naturlige antioksidanter, rosmarin- ekstrakt og mixed tokoferol, i raffinert makrellolje fra restråstoff. Det er benyttet to nivå av ... -
Om legitimitetsspørsmål i ressurs- og kvotepolitikken. En utredning for Nærings- og fiskeridepartementet
(Nofima rapportserie, Research report, 2016) -
Omfang og effekt av innkryssing av rømt oppdrettslaks i norsk villaks. Kommentarer til kapittel 6 i VRL rapport 17, 2022
(Nofima rapportserie, Research report, 2023)I denne rapporten kommenteres omfang av innkryssing av rømt oppdrettslaks i norsk villaks som er beskrevet i VRL rapport 17, 2022. Videre utleder forfatter hvordan innkryssing, målt med ulike metoder, er forventet å bli ... -
Områdesamarbeid i norsk havbruk
(Nofima rapportserie, Research report, 2019) -
Omregningsfaktorer for torsk og hyse: Fra usløyd og sløyd fisk med hodet på
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)Nofima har utført målinger på torsk og hyse i Hammerfest og Båtsfjord som grunnlag for å beregne følgende fem omregningsfaktorer: Omregningsfaktor 1: Mellom usløyd fisk og sløyd fisk med hode Omregningsfaktor 2: Mellom ... -
On-line sortering av filet. Anvendelse av avbildende spektroskopi
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)Avbildende spektroskopi er en relativ ny måleteknikk som har et stort potensial innenfor automatisk kvalitetskontroll av filet. Instrumenteringen er robust og er godt egnet for å operere i industrielle omgivelser. I dette ... -
Opinion of the Panel on Food Additives, Flavourings, Processing Aids, Materials in Contact with Food and Cosmetics of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety. Adopted 2 May 2007. Risk assessment of health hazards from nickel, cobalt, zinc, iron, copper and manganese migrated from ceramic articles
(VKM Report, Research report, 2007)