Blar i Rapporter på tittel
Viser treff 376-395 av 1072
-
Holdbarhet på klippfisk. Flekket klippfisk lagret ved forhøyede temperaturer
(Nofima rapportserie, Research report, 2016)I prosjektet «Holdbarhet på klippfisk» er det foretatt studier for å fastsette holdbarhet på klippfisk basert på vekst av rødmidd. Denne rapporten refererer til studier hvor flekket klippfisk har vært lagret ved forhøyede ... -
Holdbarhet på klippfisk. Forbedret prosedyre for prøveuttak (AP1)
(Research report, 2015)Holdbarhet på klippfisk er et tema både klippfiskindustrien og kjøpere av klippfisk ønsker mer kunnskap om. Det har spesielt vært knyttet interesse til holdbarhet ved lagring ved forhøyet temperatur fordi distribusjon og ... -
Holdbarhet på klippfisk. Vekst av rødmidd i klippfisk lagret ved forhøyede temperaturer (AP2)
(Research report, 2016)I prosjektet «Holdbarhet på klippfisk» er det foretatt studier for å fastsette holdbarhet på klippfisk basert på vekst av rødmidd. Denne rapporten referer til studier hvor klippfisk er lagret ved forhøyede temperaturer. ... -
Holdbarhet på produkter av bløytet-, fryst- og tint tørrfisk. Faglig sluttrapport
(Nofima rapportserie, Research report, 2019)Tørrfisk som bløytet produkt har kort holdbarhet kjølelagret. Utfordringen er høyt antall bakterier i produktet etter bløyting, som begrenser holdbarheten som kjølt produkt. Flere tørrfiskprodusenter jobber med å bløyte, ... -
Holdbarhetskriterier for tørrfisk – forprosjekt. Faglig sluttrapport
(Nofima rapportserie, Research report, 2019)Tørrfiskbedrifter er pålagt å merke sine produkter med holdbarhet. I dag er det satt en holdbarhet på 2 år uten at dette er godt dokumentert. I dette forprosjektet skal en undersøke holdbarhetskriterier for tørrfisk. I ... -
Holdninger til innkjøp og bruk av klippfisk i Portugal. En fokusgruppestudie i Lisboa og Porto
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)Klippfisk er et gammelt produktkonsept. På tross av dette konsumeres klippfisk, på portugisisk kalt ”bacalhau” flittig i Portugal og for norsk hvitfisknæring generelt og norsk klippfisknæring spesielt, er Portugal et meget ... -
Hooked on Longline; Proceedings from a workshop on longlining in Reykjavik October 19th and 20th 2010
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)In this report are published presentations held at an international workshop in Reykjavik on various aspects of longline fishing. Issues related to market conditions, different technological aspects regarding gear technology ... -
Hot smoked Atlantic mackerel (Scomber scombrus) Effects of catch season, frozen storage time of raw material (fillets) and chilled storage time of finished product, on colour and sensory characteristics
(Nofima rapportserie, Research report, 2018)Two trials have been carried out with hot-smoking of Atlantic mackerel in order to investigate the effect of different raw material (fillets), on product quality and shelf-life. Fillets produced from trawled, Icelandic ... -
Hurtigmetode for måling av enzymaktivitet basert på viskositetsmålinger
(Research report, 2015) -
Hurtigmetoder for påvisning av listeria (Faktaark)
(Other type of report, 2024)For å forebygge listeria i mat er det viktig med raskere metoder for påvisning. Nofima har kartlagt hvilke metoder for påvisning av Listeria monocytogenes som finnes på markedet og vurdert mulighetene for å utvikle en ... -
Hva begrenser tilgangen på sjøareal til havbruksnæringen?
(Research report, 2014)Denne rapporten er en del av FHF prosjekt 900911 – "Havbruksnæringens lokalitetstilgang" som ledes av Nofima med forskningspartnere fra Sintef fiskeri- og havbruk, Bygdeforskning og Universitetet i Tromsø - Norges arktiske ... -
Hva betyr fremtidens produksjonsstrategier for ytelse, helse og velferd i sjøfasen (BENCHMARK)
(Nofima rapportserie, Research report, 2018)Fire ulike produksjonsregimer i RAS (lysstyring med 6 uker kort dag etterfulgt av 24 timer lys/24 t lys hele perioden i RAS, 12 ppt/ferskvann) og utsett i sjø på to fiskestørrelser (200 og 600 g) ble sammenlignet med et ... -
Hva er drivkraften bak bærekraftig sjømat og hvordan er norsk sjømatnæring posisjonert?Fagrapport 2 og 3
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Denne rapporten er en del av et FHF finansiert prosjekt ”Etterspørselsforhold knyttet til bærekraft og miljø” og bygger videre på rapporten ”Hva menes med bærekraftig sjømat”. Rapporten er basert på intervjuer blant ... -
Hva er fersk fisk?En eksplorativ undersøkelse blant norske forbrukere
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)Målet med undersøkelsen var å identifisere forbrukernes oppfatning av fersk fisk. Hovedfokuset var å se på hvor lenge en fisk er fersk og hva som inkluderes i begrepet ”ferskfisk”. I tillegg ønsket vi å se på hvor ofte de ... -
Hva forklarer endringene i torskeleveransene fra Nordvest-Russland?
(Nofima rapportserie, Research report, 2005)I denne rapporten gjennomgår vi utviklingen av råvareflyten av torsk fra Nordvest-Russland til Norge over tid. Hovedfokus for arbeidet er hva som forklarer endringene i varestrømmen – der Norge ser ut til å miste store ... -
Hva menes med bærekraftig sjømat?
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)Denne rapporten er en del av et FHL/FHF finansiert prosjekt ”Etterspørselsforhold knyttet til bærekraft og miljø”. Det er i dag et mangfold av ulike eller overlappende begreper som stiller nye krav til produksjonen og ... -
Hva påvirker sjømatforbruket blant unge voksne i Norge – Betydningen av matlagingsferdigheter og kunnskap
(Nofima rapportserie, Research report, 2023) -
Hva vet vi om salt?
(Lecture, 2019) -
Hvem bærer byrden av skatter og avgifter i fiskerinæringen?
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)Dette prosjektet drøfter to problemstillinger: i) har det betydning for byrde og skatteover¬veltning hvor i verdikjeden en avgift eller skatt pålegges? og ii) hvem bærer byrden av en avgift eller skatt som legges på ett ... -
Hvilken sammenheng er det mellom råstoffpris til fisker og prisen forbruker må betale?Foredrag for årsmøtet i Nordland fylkes fiskarlag 2012
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Denne rapporten inneholder et foredrag utarbeidet til årsmøtet i Nordland fylkes fiskarlag 27. september 2012 i Bodø. Arbeidet er finansiert av Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond og Norges Råfisklag. Foredraget ...