Blar i Nofima på tittel
Viser treff 1514-1533 av 2570
-
Mikrobiologi og produksjonshygiene i fiskemelindustrien
(Nofima rapportserie, Research report, 2021)Rapporten gir en grunnleggende innføring i mikroorganismenes systematiske inndeling, reproduksjon og forhold til miljøfaktorer som temperatur, fuktighet og næringstilgang. De mest aktuelle patogene bakterier som kan forekomme ... -
Mikrobiologisk kvalitet på rogn av hvitfisk – Faglig sluttrapport
(Nofima rapportserie, Research report, 2022)Norsk hvitfiskindustri har lange tradisjoner med å konservere rogn. Eksempler på konserveringsmetoder er salting, sukker-salting, frysing, og varmebehandling. Rogn fra torsk og sei er en viktig ingrediens i kaviar, mens ... -
Mikroflora i oppdrettstorsk
(Research report, 2004)I prosjektet ”Lett konservering av produkter fra nye oppdrettsarter ” ble det utført et forsøk hvor mikrofloraen ble undersøkt mhp spesifikke patogener og kvalitetsforringere. Det ble avdekket at sulfidproduserende bakterier ... -
Mild processing of seafood—A review
(Peer reviewed; Journal article, 2021)Recent years have shown a tremendous increase in consumer demands for healthy, natural, high-quality convenience foods, especially within the fish and seafood sector. Traditional processing technologies such as drying or ... -
Miljø og fôring for optimal helse og overlevelse av rensefisk i merd
(Nofima rapportserie, Research report, 2022) -
Miljøkonsekvensanalyse: Integrert havbruk i Norge. September 2017
(Research report, 2017) -
Miljømerking av fisk og norsk fangstmønster
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)Utredningen kartlegger hvordan fangstreguleringer og fangstadferd samsvarer med kriterier for miljøgodkjenninger av villfanget fisk. I studiet er de tre miljømerkene for villfanget fisk Marine Stewartchip Council, KRAV og ... -
Mineral nutrition and bone health in salmonids
(Peer reviewed; Journal article, 2018) -
Mining online community data: The nature of ideas in online communities
(Journal article; Peer reviewed, 2017)Ideas are essential for innovation and for the continuous renewal of a firm’s product offerings. Previous research has argued that online communities contain such ideas. Therefore, online communities such as forums, Facebook ... -
Misfarging av klippfisk fra sei
(Nofima rapportserie, Research report, 2005)Prosjektets mål var å avdekke noen av årsakene til gulbrun og rød misfarging av klippfisk fra sei og teste ut noen produksjonsbetingelser som eventuelt kunne motvirke en slik misfarging. Det er påvist en klar positiv ... -
Misfarging av saltfisk og klippfisk (torsk) når råstoffet blir lagret med eller uten hode
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Prosjektet har undersøkt om saltfisk og klippfisk blir mer misfarget i nakkekutt og muskelen generelt når kjølt råstoffet blir lagret hodekappet eller med hodet på. Dette er undersøkt etter kjøling av torsk med eller uten ...