Blar i Nofima på tittel
Viser treff 1577-1596 av 2520
-
Non-invasive assessment of packaged cod freeze-thaw history by hyperspectral imaging
(Journal article; Peer reviewed, 2017) -
Non-synonymous variation and protein structure of candidate genes associated with selection in farm and wild populations of turbot (Scophthalmus maximus)
(Peer reviewed; Journal article, 2023) -
Nord-Norge 2040 – Vi kan forme vår framtid
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)Denne rapporten omhandler fire viktige næringer i nord – marin, energi, reiseliv og kultur. Det presenteres to scenarier for hver av disse. Vi har da skissert et offensivt scenario der det tas grep for å fremme regional ... -
Nordatlantiske fiskeoljer og betydning for utnyttelse av omega-3 fettsyrer
(Nofima rapportserie, Research report, 2020) -
Nordic Centre of Excellence Network in Fishmeal and Fish oil
(Matis rapport, Research report, 2019)The main objective of this work was to summarise current knowledge on fishmeal and fish oil as well as identify the research needs and create a roadmap for future industry-driven research. The main conclusion was that the ... -
Norges utfordringer i nordområdene. Det norsk-russiske fiskerisamarbeidet
(Research report, 2003) -
Norsk hvitfiskindustri i endring
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)Norsk hvitfiskindustri har gjennomgått store endringer det siste tiåret. Antall bedrifter er redusert med 30 prosent og antall sysselsatte med over 45 prosent. Industrien sysselsatte i 2005 vel 3.600 personer, noe som var ... -
Norsk klippfisk til Brasil. Markedsendringer i et viktig klippfiskmarked
(Research report, 2015)I denne rapporten oppsummeres de viktigste resultatene i Nofima sitt arbeid med det brasilianske klippfiskmarkedet de siste årene. Rapporten viser at det brasilianske bacalhau-markedet har mer enn doblet seg de siste årene. ... -
Norsk laks i kinesiske supermarkeder - Krav til produkt, leverandør og markedsføring
(Nofima rapportserie, Research report, 2000)Formålet med denne rapporten er å beskrive og analysere hvilke krav innkjøpere i kinesiske supermarkeder stiller til norsk laks, til leverandører av laks og hvordan de vurderer ulike markedsføringstiltak for norsk laks. ... -
Norsk sild til Brasil – Markedsbarrierer og markedsmuligheter i et voksende sjømatmarked
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Norske pelagiske bedrifter må utnytte mulighetene og løse flere utfordringer dersom en skal lykkes med en lønnsom eksport av fryst rund sild til Brasil. Rapporten diskuterer fem konkrete problemstillinger som norsk industri ... -
Norsk ungdoms preferanser og holdninger til fisk og fiskeprodukter
(Nofima rapportserie, Research report, 2001)Målsettingen med dette delprosjektet har vært å kartlegge barn og ungdoms preferansestrukturer for ulike former for fisk, fiskeretter og andre sentrale middagsretter. Resultatene er basert på en landsomfattende og representativ ... -
Norske torsketrålere – Struktur og lønnsomhet
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Hensikten med denne rapporten er å gi en oversikt over utviklingen i den norske torsketrålflåten. Rapporten er en del av en SFI (senter for forskningsdrevet innovasjon) kalt CRISP som er et samarbeid mellom HI og Nofima ... -
Northern cod species face spawning habitat losses if global warming exceeds 1.5°C
(Peer reviewed; Journal article, 2018) -
Norway-India-Bangladesh consortium for Hilsa aquaculture in South Asia
(Research report, 2013)Hilsa is an extremely popular fish in Bangladesh and in the Indian states of West Bengal, Orissa, Tripura and Assam and consumed by 250 million people. It is unfortunately though a wild resource in decline, due in large ... -
Norwegian coastal fisheries. An overview over the coastal fishing fleet less than 21 meters
(Research report, 2014)This report presents an overview over: - The quota system and regulatory measures - Fishery harbors and fish processing plants by region (Northern-Norway, Mid-Norway, Western-Norway, Southern-Norway and Oslo fjord area) - ... -
Norwegian Consumers’ Skepticism towards Smoke-Flavoring of Salmon—Is It for Real?
(Peer reviewed; Journal article, 2022)The aim of the present study was to explore Norwegian consumers’ attitudes toward smoke-flavoring of cold smoked salmon (CSS), by conducting a digital survey and focus group discussions. Some of the smoke-flavoring techniques, ... -
Norwegian Farmed Salmon: A Commodity in Need of Differentiation?
(Peer reviewed; Journal article, 2023)Despite much innovation and development in the Norwegian salmon industry, the focus has largely been on building volume and reducing costs. Limited attention has been paid to develop value added products and differentiation ... -
Norwegian Responsible Fisheries Management (NRFM) – Utvikling av norsk standard for bærekraftige fiskerier
(Nofima rapportserie, Research report, 2021)For å oppnå markedsadgang til våre viktigste markeder for sjømat er sertifisering av bærekraftige fiskerier nødvendig. Prosessen med å utvikle en norsk standard, Norwegian Responsible Fisheries Management (NRFM), er nå i ... -
Norwegian Trout in Japan. Consumer Preferences, Perceptions and Competitors
(Research report, 2003)Consumer preferences on 7 product products of salmon and trout were evaluated using blind tests in 2 (two) different product categories: Smoked and Sashimi. This preference test was conducted as a Central Location Test in ...