• Sjømatnæringens ringvirkninger – Verdiskaping og ringvirkninger fra norsk sjømatnæring for 2022 

      Nyrud, Thomas; Iversen, Audun; Bendiksen, Bjørn Inge; Robertsen, Roy; Steinsbø, Silje (Nofima rapportserie, Research report, 2023)
    • Sluttrapport Oppsummering av prosjektet «Økt konsum av rå sjømat, storskala» 

      Nøstvold, Bjørg Helen; Iversen, Audun (Research report, 2013)
      Markedet for sushi er stort, variert og fortsatt i stor vekst. Bare i Paris er det i dag over 1400 sushirestauranter. I dette prosjektet har vi undersøkt hvordan norske produsenter kan betjene dette voksende markedet. De ...
    • Strukturelle endringer i fiskeindustrien. Drivkrefter og konsekvenser 

      Iversen, Audun; Hermansen, Øystein; Isaksen, John Roald; Henriksen, Edgar; Nyrud, Thomas; Dreyer, Bent (Nofima rapportserie, Research report, 2018)
      Dette prosjektet er en del av FHF-prosjektet "Fremtidige effekter av strukturering på sjø og land". En tidligere rapport omhandler strukturering i flåten, mens denne fokuserer på industrien. Vi har hatt fokus på hvordan ...
    • Strukturering i fiskeflåten - Drivkrefter og konsekvenser 

      Iversen, Audun; Isaksen, John Roald; Hermansen, Øystein; Henriksen, Edgar; Nyrud, Thomas; Dreyer, Bent (Nofima rapportserie, Research report, 2018)
      Det synes åpenbart at struktureringen har stor betydning for kystsamfunnene, men samtidig finnes det lite dokumentert kunnskap om hvordan og hvor mye struktureringen faktisk påvirker de ulike samfunnene langs kysten. I ...
    • Sushi i Frankrike: Produkter og konsepter 

      Iversen, Audun; Nøstvold, Bjørg Helen (Research report, 2013)
      Dette er tredje delrapport om produkter og konsepter innen sushi. De to første omhandlet det norske og det tyske markedet for sushi. Dette notatet er basert på intervjuer med franske produsenter, distributører, restaurantkjeder ...
    • Sushi i Norge: Produkter og konsepter 

      Iversen, Audun; Ryeng, Agnete A (Nofima rapportserie, Research report, 2012)
      Sushikonsumet har økt voldsomt de siste årene, både i Norge og i en rekke internasjonale markeder. Fra å være et ukjent, eksotisk og eksklusivt gourmetprodukt har sushi utviklet seg til et volumprodukt med stort salg av ...
    • Sushi i Tyskland: Produkter og konsepter 

      Ryeng, Agnete A; Iversen, Audun (Nofima rapportserie, Research report, 2012)
      Sushikonsumet har økt voldsomt de siste årene, både i Norge og i en rekke internasjonale markeder. Fra å være et ukjent, eksotisk og eksklusivt gourmetprodukt har sushi utviklet seg til et volumprodukt med stort salg av ...
    • The growth and decline of fisheries communities: Explaining relative population growth at municipality level 

      Iversen, Audun; Asche, Frank; Buck, Marcus; Henriksen, Edgar; Stein, Jonas; Svalestuen, Sigbjørn (Peer reviewed; Journal article, 2020)
      In several countries, maintaining the population of fisheries dependent communities are of major importance in the fisheries governance system. However, most studies investigating the relationship between fisheries and ...
    • The value of creating plus-products - the Norwegian Marine Ingredients Industry 

      Pleym, Ingelinn Eskildsen; Svorken, Marianne; Lindberg, Diana; Vang, Birthe; Solstad, Runar Gjerp; Iversen, Audun (Lecture, 2018)
    • Verdikjedesammenligninger. Hva kan pelagiske bedrifter lære av verdikjeder for andre næringsmidler? 

      Iversen, Audun (Nofima rapportserie, Research report, 2011)
      Matvareprodusenter lærer mye av hverandre. Nye matvaretrender og nye produktideer sprer seg fra matvare til matvare, og fra marked til marked. Dette prosjektet har sett på hva pelagisk konsumindustri kan lære av verdikjeder ...
    • Verdiskaping og ringvirkninger fra fiskeflåten i 2019 

      Iversen, Audun; Nyrud, Thomas; Robertsen, Roy; Erraia, Jonas; Fjose, Sveinung (Nofima rapportserie, Research report, 2020)
    • Verdiskaping og ringvirkninger fra fiskeflåten i 2021 

      Iversen, Audun; Nyrud, Thomas; Robertsen, Roy; Erraia, Jonas (Nofima rapportserie;, Research report, 2022)
      Fiskeriene har stor betydning for bosetting og næringsutvikling i mange kommuner. Den direkte verdiskapingen er fordelt på cirka 250 kommuner, om man også tar med de indirekte effektene er det vel 360 kommuner som har ...
    • «Vinn-vinn»: Samarbeid og utvikling i kystturismen. Forskningsglimt 1/2014 

      Forbord, Magnar; Borch, Trude Kristin; Frisvoll, Svein Johan; Iversen, Audun (Research report, 2014)
    • Økonomiske og miljømessige effekter av superkjøling av laks 

      Iversen, Audun; Ziegler, Friederike; Rotabakk, Bjørn Tore (Nofima rapportserie, Research report, 2022)
      Denne rapporten undersøker økonomiske og miljømessige effekter av superkjøling av laks. Effektene belyses gjennom eksempler på to viktige varestrømmer, laks til Europa med trailer og flyfraktet laks til Asia. Superkjøling ...
    • Økt lønnsomhet i torskesektoren. Sluttrapport 

      Dreyer, Bent; Bendiksen, Bjørn Inge; Henriksen, Edgar; Hermansen, Øystein; Holm, Petter; Iversen, Audun; Karlsen, Kine Mari; Svorken, Marianne; Isaksen, John Roald; Olsen, Petter; Sørdahl, Patrick Berg (Research report, 2016)
      Rapporten gir en oversikt over aktivitet og funn i programmet «Økt lønnsomhet i torskesektoren». Programmet ble startet opp i 2011 og avsluttet sommeren 2016. Rapporten er organisert på følgende måte. Først redegjøres ...
    • Økt lønnsomhet i torskesektoren. Sluttrapport Arbeidspakke 2 - Sektorens rammebetingelser og regelverk 

      Dreyer, Bent; Hermansen, Øystein; Iversen, Audun; Henriksen, Edgar; Svorken, Marianne; Sørdahl, Patrick Berg; Isaksen, John Roald; Bendiksen, Bjørn Inge; Karlsen, Kine Mari (Research report, 2016)
      Rapporten gir en oversikt over aktivitet og funn i programmet «Økt lønnsomhet i torskesektoren» - Arbeidspakke 2. Programmet ble startet opp i 2011, og Arbeidspakke 2 - Sektorens rammebetingelser og regelverk – er en ...
    • Økt lønnsomhet i torskesektoren. Sluttrapport Arbeidspakke 3 - Økonomiske rammebetingelser i Norge 

      Dreyer, Bent; Bendiksen, Bjørn Inge; Nyrud, Thomas; Isaksen, John Roald; Hermansen, Øystein; Iversen, Audun; Svorken, Marianne; Henriksen, Edgar; Karlsen, Kine Mari (Research report, 2016)
      Rapporten gir en oversikt over aktivitet og funn i programmet «Økt lønnsomhet i torskesektoren» - Arbeidspakke 3. Programmet ble startet opp i 2011, og Arbeidspakke 3 - Økonomiske rammebetingelser i Norge – er en aktivitet ...
    • Økt lønnsomhet i torskesektoren. Sluttrapport Arbeidspakke 4 - Markedsbasert høsting 

      Dreyer, Bent; Isaksen, John Roald; Hermansen, Øystein; Karlsen, Kine Mari; Henriksen, Edgar; Svorken, Marianne; Iversen, Audun (Research report, 2016)
      Rapporten gir en oversikt over aktivitet og funn i programmet «Økt lønnsomhet i torskesektoren» – Arbeidspakke 4. Programmet ble startet opp i 2011, og Arbeidspakke 4 – Markedsbasert høsting – er en aktivitet som har hatt ...
    • Økt lønnsomhet i torskesektoren. Sluttrapport Arbeidspakke 5 - Miljøutfordringer og lønnsomhetsforhold 

      Dreyer, Bent; Karlsen, Kine Mari; Olsen, Petter; Isaksen, John Roald; Svorken, Marianne; Bendiksen, Bjørn Inge; Hermansen, Øystein; Iversen, Audun; Henriksen, Edgar (Research report, 2016)
      Rapporten gir en oversikt over aktivitet og funn i programmet «Økt lønnsomhet i torskesektoren» - Arbeidspakke 5. Programmet ble startet opp i 2011, og Arbeidspakke 5 - Miljøutfordringer og lønnsomhetsforhold – er en ...