Blar i NOFIMA vitenarkiv på forfatter "Iversen, Audun"
-
Kostnadsutvikling i lakseoppdrett – med fokus på fôr- og lusekostnader
Iversen, Audun; Hermansen, Øystein; Nystøyl, Ragnar; Hess, Eirik Junge (Nofima rapportserie, Research report, 2017)Kostnadene i norsk lakseoppdrett fortsetter å vokse. Denne kostnadsøkningen bekymrer både næringen selv, aksjonærer og finansinstitusjoner. Denne rapporten er den første fra et treårig prosjekt som følger kostnads¬utviklingen ... -
Kostnadsutvikling og forståelse av drivkrefter i norsk lakseoppdrett. Faglig sluttrapport
Iversen, Audun; Hermansen, Øystein; Nystøyl, Ragnar; Hess, Eirik Junge; Rolland, Knut Henrik; Garshol, Lars Daniel; Marthinussen, Anders (Nofima rapportserie, Research report, 2019)Denne rapporten oppsummerer tre års analyser av kostnadsutviklingen i norsk lakseoppdrett, samt analyser av drivkreftene bak kostnadsutviklingen. Tidligere rapporter har hatt fokus på kostnadsutvikling i konkurrentland, ... -
Langsiktige avtaler – erfaringer og vurderinger. Evaluering av et prøveprosjekt i førstehåndsomsetningen
Isaksen, John Roald; Iversen, Audun (Nofima rapportserie, Research report, 2007)Se eget kapittel i rapporten. -
Large buyers at a fish auction: The case of the Norwegian pelagic auction
Sogn-Grundvåg, Geir; Zhang, Dengjun; Iversen, Audun (Journal article; Peer reviewed, 2018) -
Makrellkonfliktens konsekvenser
Iversen, Audun; Svorken, Marianne; Bendiksen, Bjørn Inge (Research report, 2014)Dette prosjektet har omhandlet makrellkonflikten med Færøyene og Island, hvor blant annet økt fiske fra Island og Færøyene og landingsforbud har vært drøftet. Prosjektet har diskutert hvordan konflikten har påvirket ... -
Muligheter for norsk sjømat som råstoff til sushi
Iversen, Audun; Nøstvold, Bjørg Helen (Research report, 2013)Markedet for sushi er stort, variert og fortsatt i stor vekst. Bare i Paris er det i dag over 1.400 sushirestauranter. De tre markedene vi har undersøkt er Norge, Frankrike og Tyskland. Sammenligner man de tre markedene ... -
Nord-Norge 2040 – Vi kan forme vår framtid
Olsen, Bjørn Eirik; Iversen, Audun (Nofima rapportserie, Research report, 2009)Denne rapporten omhandler fire viktige næringer i nord – marin, energi, reiseliv og kultur. Det presenteres to scenarier for hver av disse. Vi har da skissert et offensivt scenario der det tas grep for å fremme regional ... -
Nye metoder for bedre holdbarhet og mer miljøvennlig transport av lakseprodukter, faglig sluttrapport
Rotabakk, Bjørn Tore; Heide, Morten; Skåra, Torstein; Voldnes, Gøril; Lerfall, Jørgen; Vangen, Emma Råkvåg; Ziegler, Friederike; Iversen, Audun (Nofima rapportserie, Research report, 2023)Resultatene i dette prosjektet viser at det er fullt mulig å senke klimautslippet knyttet til transport av norsk laks. Ved å gå over til eksport av fryst laks med båt til markeder som i dag får fersk fisk transportert med ... -
Oppdrettsteknologi og konkurranseposisjon
Iversen, Audun; Andreassen, Otto; Hermansen, Øystein; Larsen, Thomas Andre; Terjesen, Bendik Fyhn (Research report, 2013)Hovedspørsmålet i denne rapporten har vært om ny oppdrettsteknologi, som i mindre grad enn dagens notbaserte anlegg er avhengig av Norges naturgitte fortrinn, kan true Norges konkurranseposisjon som verdens fremste produsent ... -
Pelagisk verdiskaping. Verdi- og kvalitetsbasert høsting av pelagisk fisk
Iversen, Audun (Nofima rapportserie, Research report, 2006)Utgangspunktet for dette prosjektet har vært å drøfte hvordan verdiskapingen for verdikjeden som helhet kan økes. Hvordan kan man for eksempel sikre at leveringsmønsteret og råstoffets kvalitet er slik at verdiskapingspotensialet ... -
Pelagiske fremtidsbilder
Iversen, Audun (Nofima rapportserie, Research report, 2008)Dette er en rapport fra et prosjekt utført i samarbeid med Eksportutvalget for fisk og Nordea. Hensikten har vært å utvikle og bruke scenarier for å øke bevisstheten, både hos bedrifter og hos Eksportutvalget for fisk, om ... -
Production cost and competitiveness in major salmon farming countries 2003–2018
Iversen, Audun; Asche, Frank; Hermansen, Øystein; Nystøyl, Ragnar (Peer reviewed; Journal article, 2020) -
QUALIDIFF – Quality-based differentiation of salmon
Voldnes, Gøril; Altintzoglou, Themistoklis; Sogn-Grundvåg, Geir; Iversen, Audun; Honkanen, Pirjo; Onasaka, Yuko; Tveterås, Ragnar; Asche, Frank; Young, James A. (Lecture, 2018) -
Ringvirkninger av havbruk, fiskeri og fisketurisme i Troms og Finnmark
Robertsen, Roy; Iversen, Audun; Nyrud, Thomas; Hogrenning, Egil; Erraia, Jonas; Fjose, Sveinung; Grønnvik, Oddbjørn (Nofima rapportserie, Research report, 2022) -
Ringvirkninger fra havbruksnæringen i Nord-Troms - I utvalgte kommuner
Robertsen, Roy; Iversen, Audun (Nofima rapportserie, Research report, 2021)Rapporten er et utdrag fra dynamiske dashbord laget i PowerBI. Innkjøps-, sysselsetting- og skattedata er satt sammen fra fem oppdrettselskaper (Arnøy Laks AS, Eidsfjord Sjøfarm AS, Mowi AS avd. Troms, Skardalen Settefisk ... -
Ringvirknings- og verdiskapingsanalyser i norsk sjømatnæring 2020–2022 Faglig sluttrapport
Robertsen, Roy; Iversen, Audun; Nyrud, Thomas; Erraia, Jonas; Blomgren, Atle (Nofima rapportserie, Research report, 2023) -
Ringvirkningsanalyse av den landbaserte villfiskindustrien i Norge
Nyrud, Thomas; Bendiksen, Bjørn Inge; Steinsbø, Silje; Iversen, Audun; Robertsen, Roy (Nofima rapportserie, Research report, 2023) -
Ringvirkningsanalyse havbruk for Rogaland og Hordaland
Robertsen, Roy; Iversen, Audun; Andreassen, Otto (Research report, 2015)I dette prosjektet har vi kartlagt omfanget av aktiviteter i verdikjeden for havbruk (settefisk, matfisk, slakting/foredling og eksport) i Rogaland og Hordaland, og de ringvirkninger denne aktiviteten har for fylker og ... -
Shipping i Polhavet – databehov og tilgjengelige data
Midtgard, Mette Ravn; Iversen, Audun; Askildsen, Thorkel C; Mikkelsen, Eirik Inge (Rapport - NORUT samfunnsforskning, Research report, 2012) -
Sjømat som suvenir – utenlandske turisters preferanser og erfaringer i Norge
Borch, Trude Kristin; Heide, Morten; Iversen, Audun; Altintzoglou, Themistoklis (Research report, 2014)Det et økende fokus på betydningen av mat som et element ved en reiseopplevelse og på det å kjøpe med mat hjem som suvenir eller gave. Denne rapporten presenterer resultatene fra et prosjekt hvor formålet har vært økt ...