Browsing NOFIMA vitenarkiv by Author "Rørvik, Kjell-Arne"
Now showing items 1-19 of 19
-
A model system to evaluate the economic performance of two different dietary feeding strategies in farmed Atlantic salmon (Salmo salar L.)
Weihe, Runi; Rørvik, Kjell-Arne; Thomassen, Magny Sissel S.; Asche, Frank (Journal article; Peer reviewed, 2019) -
Bred kartlegging av faktorer som påvirker teksturegenskaper i oppdrettslaks ved multivariat tilnærming
Mørkøre, Turid; Espe, Marit; Veiseth-Kent, Eva; Terjesen, Bendik Fyhn; Koppang, Erling Olaf; Rørvik, Kjell-Arne (Nofima rapportserie, Research report, 2009)Formålet med studien var å øke kunnskapen om forhold som påvirker teksturen i laksemuskel og å definere faktorer som kan bidra til bedre fasthet i filet. Fisken i forsøket var oppdrettslaks fra en omfattende fôringsstudie ... -
Different growth performance, lipid deposition, and nutrient utilization in in-season (S1) Atlantic salmon post-smolt fed isoenergetic diets differing in protein-to-lipid ratio
Dessen, Jens-Erik; Weihe, Runi; Hatlen, Bjarne; Thomassen, Magny Sissel S.; Rørvik, Kjell-Arne (Journal article; Peer reviewed, 2017) -
Effects of tetradecylthioacetic acid (TTA) treatment on lipid metabolism in salmon hearts—in vitro and in vivo studies
Arge, Regin; Dessen, Jens-Erik; Østbye, Tone-Kari K; Ruyter, Bente; Thomassen, Magny Sissel S.; Rørvik, Kjell-Arne (Journal article; Peer reviewed, 2018) -
Effekt av fôr på melaninflekker i laks infisert med både PRV og SAV
Mørkøre, Turid; Dessen, Jens-Erik; Jimenez, Raul; Rørvik, Kjell-Arne (Research report, 2016)Resultatene fra prosjektet viste at fôring av laks med et magert, proteinrikt fôr halverte dødeligheten etter sykdomsutbrudd ved SAV3 og PRV koinfeksjon, økte «superior»-andelen med 12 % enheter og reduserte forekomsten ... -
Effekt av fôr, temperatur og stress på pigmentering i laks. Faglig sluttrapport
Ytrestøyl, Trine; Dikiy, Alexander; Shumulina, Elena; Bæverfjord, Grete; Krasnov, Aleksei; Ciampa, Alessandra; Hatlen, Bjarne; Østbye, Tone-Kari K; Bou, Marta; Dessen, Jens-Erik; Rørvik, Kjell-Arne; Ruyter, Bente (Nofima rapportserie, Research report, 2019) -
Endocrine and Transcriptome Changes Associated with Testicular Growth and Differentiation in Atlantic Salmon (Salmo salar L.)
Skjold, Vetle; Afanasyev, Sergey; Burgerhout, Erik; Sveen, Lene; Rørvik, Kjell-Arne; Mota, Vasco Filipe Cardoso Neves; Dessen, Jens-Erik; Krasnov, Aleksei (Peer reviewed; Journal article, 2024) -
EX-spot: Mørke flekker i laksefilet. Årsak til dannelse og tiltak som hemmer utvikling
Mørkøre, Turid; Larsson, Thomas; Jiménez-Guerrero, Raúl; Moreno, Helena Maria; Borderias, Javier; Ruyter, Bente Synnøve; Standal, Inger Beate; Sarno, Antonio; Evensen, Øystein; Dessen, Jens-Erik; Rørvik, Kjell-Arne; Hamre, Kristin; Andersen, Øivind; Wakamatsu, Kawasaki; Ito, Shosuke; Gannestad, Kjellrun Hoås; Xu, Cheng; Østbye, Tone-Kari K; Hillestad, Borghild; Torgersen, Jacob Seilø; Bæverfjord, Grete (Nofima rapportserie, Research report, 2022) -
Functional amino acids stimulate muscle development and improve fillet texture of Atlantic salmon
Østbye, Tone-Kari K; Ruyter, Bente; Standal, Inger Beate; Stien, Lars Helge; Bahuaud, Diane; Dessen, Jens-Erik; Latif, Muhammad Saqib; Terjesen, Bendik Fyhn; Rørvik, Kjell-Arne; Mørkøre, Turid (Peer reviewed; Journal article, 2017) -
Gradually decreasing daylength after smoltification induced by “winter signal“ reduced sexual maturation in male Atlantic salmon
Skjold, Vetle; Rørvik, Kjell-Arne; Sveen, Lene; Burgerhout, Erik; Mota, Vasco C.; Weihe, Runi; Ytrestøyl, Trine; Bou, Marta; Jacobsen, Hans Jakup; Allaoui, Giovanni; Fuskevåg, Ole-Martin; Dessen, Jens-Erik (Journal article; Peer reviewed, 2024) -
Improving production efficiency of farmed Atlantic salmon(Salmo salar L.) by isoenergetic diets with increased dietaryprotein-to-lipid ratio
Weihe, Runi; Dessen, Jens-Erik; Arge, Regin; Thomassen, Magny Sissel S.; Hatlen, Bjarne; Rørvik, Kjell-Arne (Journal article; Peer reviewed, 2018) -
Increased protein-to-lipid ratio in energy dense diets improves slaughter yields and muscle thickness of different weight classes of farmed Atlantic salmon (Salmo salar L.)
Weihe, Runi; Dessen, Jens-Erik; Arge, Regin; Thomassen, Magny Sissel S.; Hatlen, Bjarne; Rørvik, Kjell-Arne (Journal article; Peer reviewed, 2019) -
Kombinasjon av høye nivåer av vegetabilske fôroljer og lav sjøtemperatur; Sett i sammenheng med vekst og dødelighet hos regnbueørret i Nord
van Nes, Solveig; Østbye, Tone-Kari K; Ruyter, Bente; Dessen, Jens-Erik; Kristiansen, Inger Øien; Bjerke, Målfrid Tofteberg; Rørvik, Kjell-Arne (Research report, 2013)Innledende forsøk har gitt indikasjoner på at høy innblanding av vegetabilske oljer i fôret kan påvirke regnbueørretens helse og vekst, særlig ved lave sjøtemperaturer. Hos laks har dette blitt satt i sammenheng med økt ... -
Low body fat content prior to declining day length in the autumn significantly increased growth and reduced weight dispersion in farmed Atlantic salmon Salmo salar L.
Rørvik, Kjell-Arne; Dessen, Jens-Erik; Åsli, Magnus; Thomassen, Magny Sissel S.; Gannestad, Kjellrun Hoås; Mørkøre, Turid (Journal article; Peer reviewed, 2018) -
Mørke flekker i laksefilet. Kunnskapsstatus og tiltak for å begrense omfanget
Mørkøre, Turid; Larsson, Thomas; Kvellestad, Agnar Ståle; Koppang, Erling Olaf; Åsli, Magnus; Krasnov, Aleksei; Dessen, Jens-Erik; Moreno, Helena Maria; Valen, Elin Christine; Gannestad, Kjellrun Hoås; Gjerde, Bjarne; Taksdal, Torunn; Bæverfjord, Grete; Meng, Yuqiong; Heia, Karsten; Wold, Jens Petter; Borderias, A.J.; Moghadam, Hooman; Romarheim, Odd Helge; Rørvik, Kjell-Arne (Research report, 2015)Forekomsten av mørke flekker i laksefilet har økt betraktelig senere årene. I dag har hver femte filet slike flekker som i hovedsak er opp til 3 cm i diameter og lokalisert til filetens bukområde. Store ryggflekker har ... -
Optimalt fôr som gir fast filet
Mørkøre, Turid; Koppang, Erling Olaf; Espe, Marit; Larsson, Thomas; Veiseth-Kent, Eva; Terjesen, Bendik Fyhn; Standal, Inger Beate; Rørvik, Kjell-Arne (Nofima rapportserie, Research report, 2010)Formålet med studien var å undersøke om fôr tilsatt aminosyrene arginin eller glutamat kan forbedre teksturen av oppdrettslaks. I tillegg ønsket vi å undersøke om bløt filet kan knyttes til nedsatt leverfunksjon eller andre ... -
Phospholipid and LC-PUFA metabolism in Atlantic salmon (Salmo salar) testes during sexual maturation
Bogevik, André Sture; Hayman, Edward S.; Bjerke, Målfrid Tofteberg; Dessen, Jens-Erik; Rørvik, Kjell-Arne; Luckenbach, J. Adam (Peer reviewed; Journal article, 2020)The importance of dietary lipids in male reproduction are not as well understood as in females, in which dietary lipids, such as phospholipids (PL) and associated fatty acids (FA), are important structural components of ... -
Sudden increased mortality in large seemingly healthy farmed Atlantic salmon (Salmo salar L.) was associated with environmental and dietary changes
Dessen, Jens-Erik; Østbye, Tone-kari K; Ruyter, Bente; Bou, Marta; Thomassen, Magny Sissel S.; Rørvik, Kjell-Arne (Peer reviewed; Journal article, 2020) -
Tekstur og fett i laksefilet
Mørkøre, Turid; Åsli, Magnus; Dessen, Jens-Erik; Sanden, Karen Wahlstrøm; Bjerke, Målfrid Tofteberg; Hoås, Kjellrun G.; Rørvik, Kjell-Arne (Nofima rapportserie, Research report, 2012)Om høsten prioriterer laks å lagre fett heller enn å forbruke det til energi. Dersom fettlagrene er lave ved inngangen til høsten, vil fisken spise seg opp, vokse raskt og få økt risiko for å utvikle teksturproblemer. ...