• Torsk kjølt i RSW – råstoffkvalitet til filet og salting.Direktesløyd, RSW kjølt torsk og bløgga/sløyd torsk iset i kar 

      Akse, Leif; Joensen, Sjurdur; Tobiassen, Torbjørn; Martinsen, Gustav; Midling, Kjell Øyvind; Breiland, Mette Serine Wesmajervi (Nofima rapportserie, Research report, 2010)
      Tre råstoffpartier av torsk fisket med snurrevad ble sammenlignet med hensyn til kvalitet og utbytte i filet- og saltfiskproduksjon. To av prøvepartiene kom begge fra et middels stort snurrevadhal; det ene partiet ble ...
    • Totalutnyttelse av marint restråstoff - Utnyttelse av lever fra oppdrettstorsk til konsum 

      Carlehög, Mats; Eilertsen, Guro; Akse, Leif (Nofima rapportserie, Research report, 2006)
      I kjølvannet av en mer intensiv produksjon av oppdrettstorsk vil et interessant biprodukt være lever. I dette forsøket er den sensoriske og kjemiske kvaliteten av torskelever fra villfanget torsk og oppdrettstorsk sammenlignet ...
    • Tykkfiskbein i torskefilet. Plassering (antall), trekkraft og bruddstyrke 

      Akse, Leif; Tobiassen, Torbjørn; Halsebakke, Harald (Nofima rapportserie, Research report, 2002)
      Følgende målinger er utført på tykkfiskbein i torsk: Antall bein totalt, antall bein som står igjen i fileten etter skjæring og skinning, hvor er disse beina plassert, beinlengde og -tykkelse, nødvendig trekkraft for å ...
    • Undersøkelser av utbyttefaktorer ved produksjon av saltfisk. Sammenfatning av salteforsøk i fire bedrifter 

      Akse, Leif; Joensen, Sjurdur (Nofima rapportserie, Research report, 2008)
      Rapporten sammenfatter resultatene av produksjonsforsøk i fire bedrifter, der målet var å dokumentere saltfiskutbytter i vanlige, kommersielle produksjonsprosesser for fullsaltet torsk. - Salteprosess 1: Pickelsalting ...
    • Utblødning av torsk i kjølt sjøvann (RSW). Vanntemperatur, utblødningstid og utblødningsgrad 

      Akse, Leif; Joensen, Sjurdur; Tobiassen, Torbjørn; Hardarson, Vidar (Nofima rapportserie, Research report, 2008)
      Forsøket undersøkte om lav vanntemperatur under blodtapping av torsk, lavere enn frysepunktet for blod, påvirket utblødningsgraden negativt sammenlignet med høyere temperaturer, ved 10, 30 og 60 minutters utblødningstid i ...
    • Utvanning av klippfisk 

      Akse, Leif; Joensen, Sjurdur; Olsen, Jan Vidar; Carlehög, Mats; Skjerdal, Taran (Nofima rapportserie, Research report, 2000)
      I rapporten sammenlignes tre metoder for utvanning av klippfiskbiter; tradisjonell utvanning, vakuumutvanning og utvanning med justert saltkonsentrasjon i vannet. Metodene sammenlignes med hensyn til jevnt saltinnhold i ...
    • Velferd hos villfanget torsk i merd - Hovedvekt på hold uten fôring ut over 12 uker 

      Sæther, Bjørn-Steinar; Noble, Chris; Midling, Kjell Øyvind; Tobiassen, Torbjørn; Akse, Leif; Koren, Christian; Humborstad, Odd Børre (Research report, 2016)
      Regelverket for levendelagring av villfanget fisk sier at fisken skal tilbys fôr dersom den står lagret ut over 4 uker, og at den kan lagres i ytterligere 8 uker uten at aktiviteten faller inn under regelverk for Fangstbasert ...
    • Workshop om utblødning og kjøling av laks, med fokus på kvalitet 

      Tobiassen, Torbjørn; Nordtvedt, Tom Ståle; Olsen, Stein Harris; Akse, Leif (Research report, 2013)
      Flere slakterier har ytret ønske om at det må arbeides videre med utblødning og kjøling av laks i slakteprosessen. De kontaktet Nofima og SINTEF Energi om dette og en prosjektskisse ble utarbeidet og sendt til FHF. Tematisk ...